Μετά από 2000 χρόνια εξήλθε από την Κύπρο η Κάρα του Αγίου Ηρακλειδίου

Μετά από 2000 χρόνια εξήλθε από την Κύπρο η Κάρα του Αγίου Ηρακλειδίου

Εκατοντάδες πιστοί υποδέχθηκαν την Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2016, την Τιμία Κάρα του Αγίου Ηρακλειδίου, πρώτου Επισκόπου Ταμασού στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου Πετρουπόλεως.

Την Τιμία Κάρα μετέφεραν ο Πρωτοσύγκελλος π. Θεόδωρος Στυλιανού, ο Γενικός Αρχιερατικός π. Νεκτάριος Μπακόπουλος, και οι Αρχιμανδρίτες Θεοτόκης Φαίδωνος και Διονύσιος Κοπτίδης.

Στη συνέχεια η Τιμία Κάρα του Αγίου Ηρακλειδίου τοποθετήθηκε στο μέσο του ναού, προς προσκύνηση και ευλογία των πιστών.

Στον Πανηγυρικό Εσπερινό επί τη εορτή του Αγίου Δημητρίου, χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Ταμασού κ. Ησαϊας, πλαισιούμενος από τον Προϊστάμενο και τους συνεφημερίους.

Να αναφερθεί ότι στον Εσπερινό παρέστη συμπροσευχόμενος ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Έγκρας κ. Ιερώνυμος, της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Ο Προϊστάμενος του Ναού Πρωτοπρεσβύτερος π. Εμμανουήλ Σέρβος, στην προσφώνησή του αφού ευχαρίστησε τον Πανιερώτατο για την μεταφορά της Τιμίας Κάρας, ανέφερε προς το εκκλησίασμα ότι ο Μητροπολίτης Ταμασού δεν είναι τυχαία μορφή για την Εκκλησία.

Από την πλευρά του ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Ιλίου κ. Αθηναγόρα για την ευλογία να έρθουν στην Επαρχία του, τονίζοντας ότι η Κάρα βγήκε για πρώτη φορά μετά από 2000 χρόνια από την Κύπρο για να ευλογήσει τους έλληνες.

“Με πολύ αγώνα πείσαμε τις Μοναχές να βγει για πρώτη φορά εδώ και 2000 χρόνια η Κάρα του Αγίου Ηρακλειδίου όχι μόνο από την Κύπρο αλλά και από τη Μονή, και αυτό έγινε για τους αδελφούς μας Έλληνες που το έχουν ανάγκη και το ζητούν” ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ησαϊας.

Σε άλλο σημείο ο Μητροπολίτης Ταμασού τόνισε: “Είμαστε και εμείς Έλληνες πονεμένοι της Μεγαλονήσου Κύπρου, η οποία εδώ και 44 χρόνια καταδυναστεύετε υπό αλλοτρίων εχθρών, και ευχόμαι η χάρις του Αγίου Δημητρίου να συμπράξει με τον Άγιο Ηρακλείδιο και να μας χαρίσει την πολυπόθητη ελευθερία.”

“Περισσότερες από 500 εκκλησίες, μονές, περιμένουν να χτυπήσουν την καμπάνα της επιστροφής, την καμπάνα της νίκης” πρόσθεσε κλείνοντας ο Ιεράρχης της Εκκλησίας της Κύπρου.

Τέλος ο Πανιερώτατος προσέφερε στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου Πετρουπόλεως, τεμάχιο ιερού λειψάνου των Αγίων Ηλιοφώτων οι οποίοι μέχρι σήμερα θαυματουργούν καθημερινά.

Του Τηλέμαχου Παππά

Πηγή: romfea.gr

Πατήστε εδώ για φωτογραφικό υλικό

Print Friendly, PDF & Email

Share this post