Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αποστόλου Φιλίππου στα Λατσιά (30 Οκτωβρίου)

Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αποστόλου Φιλίππου στα Λατσιά (30 Οκτωβρίου)

Tην Κυριακή, 30 Οκτωβρίου 2016, o Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. κ. Χρυσόστομος λειτούργησε και κήρυξε στον Ιερό Ναό Αποστόλου Φιλίππου στα Λατσιά, συλλειτουργούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Μεσαορίας κ. Γρηγορίου.

Στο κήρυγμα του θείου λόγου ο Μακαριώτατος, αναφερόμενος στο νόημα της ευαγγελικής περικοπής, της παραβολής του πλουσίου και του Λαζάρου, τόνισε ότι ο λόγος που ο πλούσιος έφθασε στην κόλαση δεν ήταν επειδή είχε πολλά επίγεια αγαθά αλλά λόγω της περιφρονητικής στάσης που είχε απέναντι στον πτωχό Λάζαρο και λόγω του ότι θεώρησε ότι ο πλούτος αποτελεί αυτοσκοπός. Αντίθετα, ο Λάζαρος δεν έφθασε στον παράδεισο μόνο επειδή ήταν πτωχός, αλλά επειδή είχε αποθέσει όλες του τις ελπίδες στον Θεό.

Ακολούθως, ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου, συσχετίζοντας το νόημα της παραβολής, με τα σημερινά δεδομένα, αναφέρθηκε στη συμπεριφορά του λαού μας αυτά τα δύσκολα χρόνια, όταν πλούσιοι και πτωχοί νοιάζονται για όλους, προσφέροντας ο καθένας αφειδώλευτα, ανάλογα με τις δυνατότητές του, στα κοινωνικά παντοπωλεία της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, του Ερυθρού Σταυρού και του Δημαρχείου.

Εν συνεχεία, ο Μακαριώτατος, υπογράμμισε ότι ο λαός της Κύπρου ξέρει να αγαπά και να συμπαρίσταται στον πάσχοντα αδελφό του, διαβεβαιώνοντας ότι με τέτοιο λαό, ο τόπος μας θα ζήσει.

Παράλληλα, προέτρεψε τον καθένα να μη φοβάται, ούτε τους κατακτητές, ούτε τους ισχυρούς της γης, διότι όταν έχουμε τον Παντοδύναμο Θεό μαζί μας και Του ανοίξουμε την καρδιά μας, όπως την άνοιξε ο πτωχός Λάζαρος της ευαγγελικής περικοπής, δεν μπορεί να είναι εναντίον μας κανένας.

Τέλος, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος, επεσήμανε ότι η ορθή πορεία του ανθρώπου επί της γης είναι να αποθέσει τις ελπίδες του στον Θεό και όχι στις πρόσκαιρες αξίες του παρόντος βίου, ούτως ώστε να  φτάσει στη δικαίωση, δηλαδή, στην βασιλεία του Θεού.

Απο το Γραφείο Ενημερώσεως και Επικοινωνίας

Print Friendly, PDF & Email

Share this post