Συλλείτουργο Προκαθημένων στην Μεγαλόνησο (13 Νοεμβρίου 2016)

Συλλείτουργο Προκαθημένων στην Μεγαλόνησο (13 Νοεμβρίου 2016)

Με κάθε λαμπρότητα τελέστηκε την Κυριακή το πρωί, 13 Νοεμβρίου 2016, στον Ιερό Ναό της του Θεού Σοφίας στο Στρόβολο, Αρχιερατικό Συλλείτουργο, προϊσταμένων της Α.Μ. του Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ.κ. Χρυσοστόμου και της Α.Μ. του Πατριάρχη Σερβίας κ.κ. Ειρηναίου, ο οποίος πραγματοποιεί ιστορική επίσημη επίσκεψη στην Μεγαλόνησο.

Με τους δύο Προκαθημένους συλλειτούργησαν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Βόστρων Τιμόθεος, Ζάγκρεμπ και Λιουμπλιάνας Πορφύριος, οι Πανιερώτατοι Μπάσκας Ειρηναίος, Ζίτσης Ιουστίνος, Πάφου Γεώργιος, Κυρηνείας Χρυσόστομος, Κωνσταντίας Βασίλειος, Κύκκου Νικηφόρος, Τριμυθούντος Βαρνάβας και οι Θεοφιλέστατοι Επίσκοποι Καρπασίας Χριστοφόρος, Αρσινόης Νεκτάριος, Αμαθούντος Νικόλαος, Χύτρων Λεόντιος και Μεσαορίας Γρηγόριος, συμπαραστατούμενοι από κληρικούς και από τις δύο αδελφές Εκκλησίες.

Μετά το πέρας της λατρευτικής συνάξεως, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. Χρυσόστομος, αφού καλωσόρισε τον Μακαριώτατο Πατριάρχη Σερβίας και τη συνοδεία του στην Κύπρο, δοξολόγησε τον εν Τριάδι Θεόν για την ευλογία της παρουσίας τους στην Νήσο των Αγίων και των μαρτύρων και του επέδωσε την ανώτατη τιμητική διάκριση της Εκκλησίας Κύπρου, το παράσημο του ιδρυτή και προστάτη της, Αποστόλου Βαρνάβα.

Οι Προκαθήμενοι των Ορθόδοξων Εκκλησιών Κύπρου και Σερβίας, αναφέρθηκαν στους μακραίωνους θρησκευτικούς και εθνικούς δεσμούς μεταξύ Κύπρου και Σερβίας, αλλά και στα δεινά που υπέστησαν και υπόκεινται οι δύο χώρες.

Λουκάς Παναγιώτου

Προσφώνηση του Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ.κ. Χρυσοστόμου κατα το Συλλείτουργο της 13ης Νοεμβρίου 2016 προς τον Πατριάρχη Σερβίας κ.κ. Ειρηναίο

Print Friendly, PDF & Email

Share this post