Εγκύκλιος του Μητροπολίτη Πάφου Γεωργίου για διεξαγωγή εράνου υπέρ του Ιδρύματος «Μαργαρίτας Λιασίδου» την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2016

Εγκύκλιος του Μητροπολίτη Πάφου Γεωργίου για διεξαγωγή εράνου υπέρ του Ιδρύματος «Μαργαρίτας Λιασίδου» την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2016

 

Τέκνα εν Κυρίω αγαπητά,

Είναι σε όλους γνωστό πως, από το 1992, λειτουργεί στην Πάφο, και συγκεκριμένα δίπλα από τον Ιερό Ναό Αγίου Παναρέτου στην Κολώνη, το Ίδρυμα «Μαργαρίτας Λιασίδου», για άτομα με ειδικές ικανότητες. Το Ίδρυμα στεγάζεται σε κτήρια που κτίστηκαν με χορηγία της κ.Ισμήνης Λιασίδου και με τη συνδρομή πολλών άλλων ευσεβών Χριστιανών, σε χώρο που παραχώρησε η Ιερά Μητρόπολη Πάφου.

Στο Ίδρυμα φιλοξενούνται σήμερα 29 άτομα με ειδικές ικανότητες, καθημερινά, από τις 7.30 π.μ. μέχρι τις 2.30 μ.μ. Στα άτομα αυτά παρέχεται η αναγκαία φροντίδα από κατάλληλα καταρτισμένους φροντιστές, καθώς και εκπαίδευση από ειδικευμένο προσωπικό (ψυχολόγο, λογοθεραπευτή, γυμναστή, χοροδιδάσκαλο). Διδάσκονται, επί πλέον, και εξασκούνται στην κατασκευή εργοχείρων, όπως καλάθια, μικρές καρέκλες, εικόνες και άλλα αντικείμενα. Τους παρέχεται επίσης πρόγευμα και γεύμα.

Το Ίδρυμα παραλαμβάνει τα άτομα αυτά από το σπίτι τους, το πρωί, με αυτοκίνητο που διαθέτει, και τα επιστρέφει το απόγευμα με τον ίδιο τρόπο.

Όλες οι πιο πάνω προσφερόμενες υπηρεσίες συνεπάγονται, ασφαλώς, και ένα υψηλό κόστος. Έσοδα του Ιδρύματος είναι μια κρατική χορηγία η οποία αντιστοιχεί στα λειτουργικά έξοδα του Ιδρύματος μόνο ενός μηνός, οι εισφορές κάποιων εις μνήμην τεθνεώτων, καθώς και οι δωρεές ατόμων ή οργανισμών. Όλα αυτά δεν επαρκούν για τη λειτουργία του Ιδρύματος. Γι’ αυτό και το Διοικητικό Συμβούλιο και οι φίλοι του Ιδρύματος προσπαθούν με κάθε τρόπο να αυξήσουν τα έσοδά του, στην προσπάθεια να εξασφαλιστεί η συνέχιση της λειτουργίας του.   

Πιστεύουμε ακράδαντα ότι ο ρόλος του Ιδρύματος είναι σημαντικός και η λειτουργία του απαραίτητη για την κοινωνία μας. Γι’ αυτό και αποδεχτήκαμε πρόταση του Συμβουλίου του όπως επιτρέψουμε τη διενέργεια εράνου στους ναούς της Μητροπολιτικής περιφέρειας Πάφου για ενίσχυση των οικονομικών του. Σήμερα, Κυριακή των Προπατόρων του Χριστού, στα πρόθυρα της μεγάλης γιορτής των Χριστουγέννων, της κατ’ εξοχήν γιορτής της αγάπης, ας θυμηθούμε και αυτούς τους συνανθρώπους μας που, χωρίς καμιά δική τους υπαιτιότητα, στερούνται των δυνατοτήτων ενός μέσου ανθρώπου. Το Ίδρυμα αποτελεί γι’ αυτούς έναν απαραίτητο τρόπο κοινωνικοποίησης και για τους συγγενείς τους συνιστά μια μεγάλη ανακούφιση.

Ο καθένας μας στον κόσμο τούτο συναντά πολλές δυσκολίες, κουβαλά πολλούς σταυρούς στην προσωπική και οικογενειακή του ζωή. Οι δυσκολίες αυτές γίνονται μέσο, πολλές φορές, για πνευματική τελείωσή μας. Χρειάζεται, όμως, ο καθένας μας, και τη συμπαράσταση των άλλων για την αντιμετώπισή τους. Καλούμαστε, σήμερα, να δείξουμε έμπρακτα αυτή τη συμπαράστασή μας στους συνανθρώπους μας που έχουν την ανάγκη μας. Ας συνεισφέρουμε γενναιόδωρα στον έρανο που θα διενεργηθεί σήμερα για να μπορέσει το Ίδρυμα «Μαργαρίτας Λιασίδου» να συνεχίσει τη λειτουργία του. Ας περικόψουμε κάτι το δευτερεύον αυτές τις γιορτές για χάρη αυτών των συνανθρώπων μας. Είναι σίγουρο ότι, με τον τρόπο αυτό, θα νιώσουμε μιαν ιδιαίτερη ικανοποίηση να γεμίζει τις ψυχές μας. Θα είναι και μια έμπρακτη απόδειξη ότι κατανοούμε το περιεχόμενο της μεγάλης γιορτής των Χριστουγέννων κατά την οποία ο Χριστός, «πλούσιος ων», «επτώχευσε δι’ημάς».

Παρακαλούμε όπως το ποσό του εράνου παραδοθεί στην Ιερά Μητρόπολη Πάφου, ή στην Επισκοπή Αρσινόης, έναντι αποδείξεως, μέχρι την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2016, απ’ όπου, με τη συνεισφορά της Μητρόπολης, θα προωθηθεί προς το Ίδρυμα.

Είθε ο Θεός να χαρίζει σ’ όλους πλούσιες τις ευλογίες του.

 

Μετ’ ευχών διαπύρων,

 

Ιερά Μητρόπολις Πάφου,

11.12.2016.

Print Friendly, PDF & Email

Share this post