Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Κατωκοπιάς (26 Δεκεμβρίου 2016)

Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Κατωκοπιάς (26 Δεκεμβρίου 2016)

Εκκλησιαστική Επιτροπή Ιερού Ναού Παναγίας Χρυσελεούσας Κατωκοπιάς.

Ανακοίνωση – Πρόσκληση

 

Αγαπητοί συγχωριανοί και φίλοι της Κατωκοπιάς,

Μετά από ενέργειες του Πανιερωτάτου Μητροπολίτη μας κ. Νεοφύτου, με τις μεσιτείες της Παναγίας Χρυσελεούσας και τη δύναμη του Θεού θα αξιωθούμε και φέτος να λειτουργηθούμε στα άγια χώματα του χωριού μας, στον παλαιό Ιερό Ναό της Κατωκοπιάς, όπου μας περιμένει η Παναγία Δέσποινα για να τιμήσουμε και φέτος τη γιορτή της.

Σε διευρυμένη σύσκεψη της Εκκλησιαστικής Επιτροπής, που διοργανώθηκε έκτακτα το βράδυ της Τρίτης, 20/12/2016, στην παρουσία του γέροντα ιερέα μας π. Χριστόφορου Παπασωζόμενου, με την ευχή του Μητροπολίτη μας και με τη συμμετοχή αντιπρόσωπων όλων των οργανωμένων φορέων και θεσμικών οργάνων της Κατωκοπιάς, καταβλήθηκε προσπάθεια να διοργανωθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τούτο το προσκύνημά μας στην Παναγία Χρυσελεούσα.

Επιστρέφουμε πάλι στη χάρη της Παναγίας μας με το σύνθημα της ενότητας, που κυριάρχησε στις πρόσφατες εκλογές της τοπικής αυτόδιοίκησης και αποδείχτηκε (στη σύσκεψη) ότι δεν ήταν απλά ένα σύνθημα, αλλά ήταν και είναι η πραγματικότητα, που μπορεί να μας οδηγεί πίσω στο χωριό μας.

Η Εκκλησιαστική Επιτροπή Παναγίας Χρυσελεούσας Κατωκοπιάς αποφάσισε, κατά τη διευρυμένη σύσκεψη, τη δωρεάν διάθεση λεωφορείων για την μεταφορά των προσκυνητών. Θα υπάρχουν δωρεάν λεωφορεία από: Αστρομερίτη, Περιστερώνα, Ακάκι, Λευκωσία και Λεμεσό.

  • Τα Λεωφορεία από την Λευκωσία θα ξεκινήσουν για την Κατωκοπιά στις 7:30 το πρωί. από τον Άγιο Παντελεήμονα.
  • Τα Λεωφορεία από την Λεμεσό θα ξεκινήσουν για την Κατωκοπιά γυρω στις 7:00 το πρωί. από σημείο που θα δηλώσουν οι υπεύθυνοι.
  • Από την Περιστερώνα θα ξεκινήσουν για την Κατωκοπιά δύο διαδρομές Λεωφορείων. Η πρώτη στις 6:20 από Εκκλησία Ακακίου, 6:45 από το προσφυγικό οίκημα της ΔΟΞΑΣ και 7:00 από χώρο σταθμευσης Κοινοτικού Συμβουλίου Αστρομερίτη. Η δεύτερη στις 7:30 το πρωί, από το προσφυγικό οίκημα της ΔΟΞΑΣ και 7:45 από Αστρομερίτη.
  • Αναχώρηση Λεωφορείων για επιστροφή από την Κατωκοπιά, στις 11:00 και στις 11:30.

Σχετικές Πληροφορίες

  • Σε όλα τα Λεωφορεία υπάρχουν υπεύθυνοι για να ενημερώνουν τους προσκυνητές σχετικά και να βοηθήσουν σε ό,τι χρειάζεται: Λένια (99827354), Μαρία Β. (99966699), Βάσος Β. (99614098).
  • Για την απρόσκοπτη πρόσβαση είναι απαραίτητη η ευρωπαϊκή ταυτότητα ή το διαβατήριο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Τα έγγραφα αυτά έχουν ημερομηνία λήξης. Πρέπει να είναι ανανεωμένα!!!
  • Μπορούν όσοι θέλουν να γράψουν τα ονόματά τους για τη γιορτή. Τηλέφωνα: Κούλα Κ.(99523298), Μύρω Ν.(99512018) Λένια Π.(99827354), π. Κυπριανός Κ. (99790750).
  • Μετά τον εκκλησιασμό θα ακολουθήσει στο προσφυγικό οίκημα της ΔΟΞΑΣ, στην Περιστερώνα, στις 12:00 το μεσημέρι, το καθιερωμένο σύντομο καλλιτεχνικό πρόγραμμα του Πολιτιστικού Ομίλου Δόξας Κατωκοπιάς.
  • Στις 12:30 διοργανώθηκε συνεστίαση (προς €00 το άτομο) στο προσωρινό οίκημα της ΔΟΞΑΣ στην Περιστερώνα, για όσους έρχονται από μακριά και για όσους άλλους επιθυμούν. Έγκαιρες δηλώσεις: τηλεφωνικά στη Λένια (99827354) ή με e-mail στον Γιώργο ([email protected])

Από την πλευρά των κληρικών της κοινότητάς μας και την εκκλησιαστική τάξη των πραγμάτων, επιτρέψετέ μας να σας προκαλέσουμε, με αγάπη στις καρδιές και με φρόνημα ταπείνωσης, να κοινωνήσουμε την ξεχωριστή αυτή μέρα των Αχράντων του Χριστού Μυστηρίων στον ναό του χωριού μας. Παράκλησή μας είναι να πλησιάσουμε στο Άγιο Ποτήριο με τάξη, με ευλάβεια “μετά φόβου Θεού, πίστεως και αγάπης”, όπως μας προσκαλεί η Εκκλησία. Εκείνη την ξεχωριστή ώρα, που θα μας αξιώσει ο Θεός να κοινωνήσουμε ξανά στο χωριό μας, να σκεφτούμε λίγο ότι η πράξη μας είναι μαρτυρία Χριστού και να τιμήσουμε την πίστη μας και την καταγωγή μας, χωρίς θόρυβο και ακαταστασία.

Ευχόμαστε σε όλες και σε όλους Καλά Χριστούγεννα, χαρούμενες γιορτές, υγεία και κάθε ευλογία να μας χαρίζει ο δωρεοδότης Θεός που καταδέχτηκε να σαρκωθεί και να λάβει δούλου μορφή για μας. Υπέμεινε θάνατο για μας στο Σταυρό, μα οι πύλες του Άδη δεν μπόρεσαν να κρατήσουν τη Θεότητα του και αναστήθηκε σπάζοντας της δουλείας τα δεσμά. Αυτός είναι η ελπίδα μας και σε αυτόν ανήκει η χάρη και η δύναμη και η Δόξα.

Ως ευχετήρια κάρτα και ως πρόσκληση, από όλους όσοι εργάζονται για να οργανώνουν με τον καλύτερο τρόπο τον προσεχή εκκλησιασμό, δεχτείτε μια φωτογραφία του εσωτερικού της εκκλησίας μας, όπως ήταν το μεσημέρι της περασμένης Κυριακής 18/12/2016.

 

Με τις θερμότερες ευχές μας,

 

Η Εκκλησιαστική Επιτροπή Ιερού Ναού Παναγίας Χρυσελεούσας Κατωκοπιάς.

 

resized_20161220_182507

Print Friendly, PDF & Email

Share this post