Τελετή κοπής της παραδοσιακής Βασιλόπιτας στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου (Τρίτη, 3 Ιανουαρίου 2017)

Τελετή κοπής της παραδοσιακής Βασιλόπιτας στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου (Τρίτη, 3 Ιανουαρίου 2017)

Την Τρίτη, 3 Ιανουαρίου 2017, η Α. Μ. ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. κ. Χρυσόστομος πλαισιωμένος από τους Θεοφιλεστάτους Επισκόπους Καρπασίας κ. Χριστοφόρο, Νεαπόλεως κ. Πορφύριο και Μεσαορίας κ. Γρηγόριο και με την παρουσία των κληρικών και λαϊκών μελών του υπαλληλικού προσωπικού της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, τέλεσε την κοπή της παραδοσιακής Βασιλόπιτας και επιδαψίλευσε τις πατρικές του ευχές προς όλους τους παριστάμενους.

Προσφώνησε τον Μακαριώτατο, εκ μέρους των Ιεραρχών και του προσωπικού, ο Επίσκοπος Καρπασίας κ. Χριστοφόρος. Στο σύντομο λόγο του ο Επίσκοπος Καρπασίας ευχαρίστησε τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Κύπρου για την εμπιστοσύνη και την πατρική αγάπη που περιβάλλει τους Επισκόπους και όλο το προσωπικό της Ιεράς Αρχιεπισκοπής.

Επισήμανε, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης δέκα ετών από την ανάρρηση του Μακαριωτάτου στον Αρχιεπισκοπικό Θρόνο του Αποστόλου Βαρνάβα, ότι ο Πανάγιος Θεός τον ανέδειξε δεξιό οιακοστρόφο της Αποστολικής και Παλαιφάτου Εκκλησίας της Κύπρου.

Στη συνέχεια ανέλυσε το απόσπασμα από την ευχή του Τρισαγίου ύμνου στη Θεία Λειτουργία «ἁγίασον ἡμῶν τὰς ψυχὰς καὶ τὰ σώματα· καὶ δὸς ἡμῖν ἐν ὁσιότητι λατρεύειν σοι πάσας τὰς ἡμέρας τῆς ζωῆς ἡμῶν·», δηλ. «ἁγίασε τὶς ψυχές μας καὶ τὰ σώματα· καὶ δῶσε μας καθαροὶ καὶ ἅγιοι νὰ σὲ λατρεύωμε σ᾿ ὅλη μας τὴ ζωή·». Είναι ωφέλιμο και απαραίτητο να έχουμε αγάπη και αλληλεγγύη μεταξύ μας, για να αγιάζεται και η ψυχή και το σώμα μας και με καθαρότητα να λατρεύουμε αληθινά τον Πανάγιο Τριαδικό Θεό σε όλη τη διάρκεια της επίγειας ζωής μας.

Απευθυνόμενος στον Μακαριώτατο τον παρακάλεσε να εύχεται για όλους τους παριστάμενους, αλλά και για όλη την Εκκλησία μας ούτως ώστε να μας χαρίζει ο Θεός πνεύμα συγχώρεσης, συναίσθηση ότι είμεθα άνθρωποι και να μας περιφρουρεί όλους η αγάπη και το έλεος του Θεού και κατά τη διάρκεια της νέας χρονιάς.

Κλείνοντας, ο Επίσκοπος Καρπασίας ευχήθηκε ο Θεός να χαρίζει υγεία και δύναμη στον Μακαριώτατο για να συνεχίζει απρόσκοπτα το πολυσχιδές ποιμαντορικό και εθνικό του έργο. Και επί των ημερών του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ. Χρυσοστόμου Β’   να τον αξιώσει ο Θεός να δει την πατρίδα μας να ζει τη χαρά της απελευθέρωσης και της επανεγκατάστασης των προσφύγων στα τουρκοκρατούμενα μας μέρη.

Ακολούθως, απαντώντας ο Μακαριώτατος ευχαρίστησε όλους, τους Επισκόπους, τους Τμηματάρχες και όλο το προσωπικό διότι όλους τους θεωρεί συνεργάτες στο πολύπλευρο έργο της Εκκλησίας. Αποτίμησε το έργο που επιτελέστηκε κατά το διαρρεύσαν έτος 2016 και περιέγραψε την πορεία του πνευματικού, φιλανθρωπικού, πολιτιστικού και εθνικού έργου που έχει η Εκκλησία να επιτελέσει ως στοργική μητέρα του λαού μας μέσα στους αιώνες.

Ευχήθηκε σε όλους υγεία, δύναμη, χαρά και οικογενειακή ευτυχία.

 

Απο το Γραφείο Ενημερώσεως και Επικοινωνίας της Εκκλησίας της Κύπρου

 

Print Friendly, PDF & Email

Share this post