Μητροπολίτης Μόρφου: Ο ναός του Αγίου Σεραφείμ και ο ναός του σώματος…

Μητροπολίτης Μόρφου: Ο ναός του Αγίου Σεραφείμ και ο ναός του σώματος…

Κήρυγμα Μητροπολίτου Μόρφου κ. Νεοφύτου στη Θεία Λειτουργία  που τελέσθηκε ανήμερα της εορτής του Αγίου Σεραφείμ του Σαρώφ  στο ιερό ησυχαστήριο Αγίου Σεραφείμ του Σαρώφ στη Σκουριώτισσα της μητροπολιτικής περιφέρειας Μόρφου (2.1. 2017).

 

 

 

 

Ανακοίνωση για τον πανηγυρικό εορτασμό της μνήμης του Αγίου Νικηφόρου του Λεπρού

 

Η Ιερά Μητρόπολις Μόρφου, σε συνεργασία με την Επιτροπή Ανέγερσης του ιερού παρεκκλησίου Αγίου Νικηφόρου του Λεπρού Περιστερώνας, ανακοινώνει προς τους πιστούς ότι, κατόπιν ευλογίας του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Μόρφου κ. Νεοφύτου, η εορτή του Αγίου Νικηφόρου, που κανονικώς τελείται από την Εκκλησία μας την 4η του μηνός Ιανουαρίου, θα μετατεθεί σε ιερά αγρυπνία το βράδυ της 13ης Ιανουαρίου, προς πανηγυρικώτερο εορτασμό της, προεξάρχοντος του Μητροπολίτου μας.

Η αγρυπνία, που θα αρχίσει στις 7:30 μ.μ., θα τελεσθεί στον χώρο του Πολυδυνάμου Κέντρου Ηλικιωμένων «Άγιος Αντώνιος» Περιστερώνας, στον χώρο του οποίου έχει αποφασισθεί η ανέγερση του ιερού παρεκκλησίου του Αγίου Νικηφόρου. Καλούνται, όσοι πιστοί, όπως παραστούν στην Ακολουθία της αγρυπνίας αυτής. Όσοι επιθυμούν, μπορούν να  τελέσουν την εορτή και αρτοκλασία.

Και όλοι μας να παρακαλέσουμε τον Κύριο να μας αξιώσει, δια πρεσβειών του οσίου Νικηφόρου, να ανεγείρουμε σύντομα το ιερό παρεκκλήσιο προς τιμή του.

 

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Μόρφου και της Επιτροπής Ανέγερσης ιερού παρεκκλησίου Αγίου Νικηφόρου του Λεπρού Περιστερώνας Μόρφου.

Print Friendly, PDF & Email

Share this post