Ιερά Μητρόπολις Μόρφου: Ανακοίνωση Επιτροπής Ανέγερσης ιερού παρεκκλησίου Αγίου Νικηφόρου του Λεπρού Περιστερώνας Μόρφου

Ιερά Μητρόπολις Μόρφου: Ανακοίνωση Επιτροπής Ανέγερσης ιερού παρεκκλησίου Αγίου Νικηφόρου του Λεπρού Περιστερώνας Μόρφου

Αγαπητοί εν Χριστώ αδελφοί,

Θα θέλαμε να επικοινωνήσουμε μαζί σας, για να σας ενημερώσουμε ότι με τη βοήθεια του Θεού και τις ευλογίες του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Μόρφου κ. Νεοφύτου, κατά τους τελευταίους μήνες έχουν αρχίσει οι προεργασίες και ο προγραμματισμός, που αφορούν στην ανέγερση του ιερού παρεκκλησίου του Αγίου Νικηφόρου του Λεπρού στην Περιστερώνα.

Το παρεκκλήσιο, το οποίο θα ανήκει στην εκκλησιαστική ενορία Περιστερώνας, θα αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του Πολυδύναμου Κέντρου Ηλικιωμένων «Άγιος Αντώνιος», που βρίσκεται στη κοινότητα, αφού ως χώρος ανέγερσης έχει ορισθεί η βορειοανατολική βεράντα του κτιρίου. Ο λόγος επιλογής του Πολυδυνάμου Κέντρου δεν είναι τυχαίος, αφού η ανέγερση του εν λόγω παρεκκλησίου ως ένα από τους βασικούς σκοπούς της έχει την εξυπηρέτηση των λειτουργικών και πνευματικών αναγκών των ηλικιωμένων μας. Εκεί, τόσο οι γηροκομούμενοι ηλικιωμένοι, όσο και οι συγγενείς τους, θα μπορούν να λειτουργούνται συχνά, να προσεύχονται, να εξομολογούνται και να παίρνουν δύναμη από τον Θεό για να ενισχύονται στις ποικίλες δοκιμασίες του πόνου και των θλίψεων της ζωής αυτής.

Το παρεκκλήσιο έχει αποφασισθεί να αφιερωθεί στη μνήμη του οσίου και Θεοφόρου πατρός ημών Νικηφόρου του Λεπρού, ενός σύγχρονου αγίου, που κοιμήθηκε εν Κυρίω μόλις το 1964, και του οποίου ο βίος αποτελεί ένα λαμπρό παράδειγμα και πρότυπο για όλους μας, ιδιαίτερα για τους εμπερίστατους αδελφούς μας, λόγω των πολλών ασθενειών αλλά και της μεγάλης υπομονής και πίστης που ο όσιος επέδειξε μέχρι τέλους.

Το όραμα αυτό για την ανέγερση του παρεκκλησίου, πέρα από καλή διάθεση, απαιτεί πολλή προσπάθεια και κόπο. Γι᾽ αυτό και η συμβολή του οποιοδήποτε αδελφού είναι πολύτιμη. Ως πρώτο βήμα, έχει συσταθεί και διοριστεί από τον Μητροπολίτη μας η πιο κάτω Ανεγερτική Επιτροπή του παρεκκλησίου, για την έναρξη και προγραμματισμό των σχετικών εργασιών. Πέραν όμως από τα μέλη της Επιτροπής μας αυτής, θέλουμε να καλέσουμε όλους να στηρίξετε αυτή μας την προσπάθεια με όποιο τρόπο δύναται ο κάθε ένας. Η συμπαράσταση και αγάπη σας είναι ό,τι πολυτιμότερο για την ευόδωση του σκοπού μας.

Πολύτιμη επίσης και απαραίτητη είναι, όπως καταλαβαίνετε, και η οικονομική σας ενίσχυση. Για τον σκοπό αυτό παραθέτουμε πιο κάτω όλα τα ονόματα των μελών της Ανεγερτικής Επιτροπής, στους οποίους μπορείτε να αποτείνεστε για τις όποιες εισφορές σας αλλά και για οποιαδήποτε άλλη πληροφορία ή εισήγηση. Παραθέτουμε επίσης και τα στοιχεία του Τραπεζικού λογαριασμού, για να μπορείτε να κάνετε την εισφορά σας ως έμβασμα. Με το έμβασμά σας, θα λαμβάνετε τη σχετική απόδειξη. Θέλουμε να γνωρίζετε πως η Επιτροπή θα βρίσκεται συνεχώς σε επικοινωνία μαζί σας, για να σας ενημερώνει για την εξέλιξη των εργασιών.

Τέλος, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε εκ των προτέρων όσους θα έλθουν αρωγοί στην ταπεινή και θεοφιλή μας αυτή προσπάθεια, να αξιωθούμε της μεγάλης τούτης χαράς και ευλογίας να ανεγείρουμε στην Περιστερώνα το παρεκκλήσιο αυτό του Αγίου Νικηφόρου του Λεπρού.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΛΟΓ/ΣΜΟΥ ΠΑΡΕΚΚΛΗΣΙΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΗΦΟΡΟΥ
 
ΤΡΑΠΕΖΑ: ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ ΛΤΔ
 
ΟΝΟΜΑ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥ: ΙΕΡΟ ΠΑΡΕΚΚΛΗΣΙΟ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΗΦΟΡΟΥ ΤΟΥ  ΛΕΠΡΟΥ-ΠΕΡΙΣΤΕΡΩΝΑ
 
ΑΡ. ΛΟΓ/ΣΜΟΥ: 036104004613-2
 
ΙΒΑΝ: CY56 0070 3610 0000 0000 4004 6132
 
BIC: CCBKCY2N

——-

Επιτροπής Ανέγερσης

Πρόεδρος: Μιχάλης Φωτίου, τηλ.: 97811700

Αντιπρόεδρος: π. Μιχαήλ Νικολάου, τηλ.: 99527607

Ταμίας:Μαρία Γεωργίου, τηλ.: 99523597

Βοηθός Ταμίας: Μηλίτσα Χατζημιχαήλ, τηλ.:  99327215

Γραμματέας: Μαρία Αγαθαγγέλου, τηλ.: 99308655

Μέλη

Π. Γεώργιος Κλειτίδης, τηλ.: 99629431

Αντρέας Πολυβίου, τηλ.: 99685419

Δήμος Κωνσταντίνου, τηλ.: 99926273

Γιαννάκης Αριστοτέλους, τηλ.: 99831214

Γεωργία Αργυρού, τηλ.:  99484063

Μιχάλης Ηροδότου, τηλ.: 99782083

Λουκία Μιχαηλίδου, τηλ.: 99385483

Μηλίτσα Κουπέ, τηλ.: 99426346

Παύλος Κότσαπας, τηλ.: 99689400

Ξένιος Ξενοφώντος, τηλ.: 99546279

Print Friendly, PDF & Email

Share this post