Δ’ Διάλεξη Σαλαμίνιου Ελεύθερου Πανεπιστημίου (19-1-2017)

Δ’ Διάλεξη Σαλαμίνιου Ελεύθερου Πανεπιστημίου (19-1-2017)

«ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΙΚΗ ΣΥΝΥΠΑΡΞΗ ΛΑΩΝ, ΘΡΗΣΚΕΙΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΩΝ» 

ΤΕΤΑΡΤΗ ΔΙΑΛΕΞΗ 6ου ΚΥΚΛΟΥ

 

Διάλεξη με τίτλο «Σύγκρουση και ειρηνική συνύπαρξη λαών, θρησκειών και πολιτισμών» θα δώσει ο Υπουργός Εξωτερικών δρ Ιωάννης Κασουλίδης την Πέμπτη, 19 Ιανουαρίου 2017, και ώρα 7:00 μ.μ. στην Ιερά Μητρόπολη Κωνσταντίας-Αμμοχώστου στο Παραλίμνι. Η διάλεξη θα δοθεί στο πλαίσιο του 6ου Κύκλου του Σαλαμίνιου Ελεύθερου Πανεπιστημίου Αμμοχώστου, το οποίο συνδιοργανώνουν η Ιερά Μητρόπολη Κωνσταντίας και το Πανεπιστήμιο Κύπρου. Οι διαλέξεις του 6ου Κύκλου εντάσσονται στο γενικό θέμα «Πολιτισμός της Ειρήνης».

Ο κ. Κασουλίδης, μέσα από την πολυετή πείρα του ως βουλευτής, ευρωβουλευτής και Υπουργός Εξωτερικών, θα μεταφέρει στους ακροατές τις εμπειρίες του σε σχέση με τις προσπάθειες για ειρήνευση και τη συνύπαρξη λαών, θρησκειών και πολιτισμών στη Μέση Ανατολή, αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο, ενώ θα παρουσιάσει ειδικότερα τις εξελίξεις όσον αφορά στις προσπάθειες για επίτευξη της ειρήνης στην Κύπρο.

Με το πέρας της διάλεξης οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν ερωτήσεις προς τον ομιλητή και να θέσουν θέματα προς συζήτηση.

Η διάλεξη θα μεταδίδεται ζωντανά από την ιστοσελίδα της Ιεράς Μητροπόλεως (), ενώ θα μεταδοθεί ηχογραφημένη και από τον ραδιοφωνικό σταθμό του Πανεπιστημίου Κύπρου, UCYvoice (95.2 FM). Χορηγοί επικοινωνίας είναι, επίσης, το ΡΙΚ, η εφημερίδα «Πολίτης» και ο τοπικός ραδιοσταθμός «Ράδιο Πολιτεία» (106,7 FM).

Χορηγός του 6ου Κύκλου Διαλέξεων του Σαλαμίνιου Ελεύθερου Πανεπιστημίου Αμμοχώστου είναι η Σ.Π.Ε. Κοκκινοχωρίων.

Πληροφορίες στα τηλ. 22894305 και 23812456/7

Print Friendly, PDF & Email

Share this post