Εκδηλώσεις της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου για τον εορτασμό των Τριών Ιεραρχών και της Ημέρας των Ελληνικών Γραμμάτων

Εκδηλώσεις της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου για τον εορτασμό των Τριών Ιεραρχών και της Ημέρας των Ελληνικών Γραμμάτων

H Α.Μ. ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομος, επ’ ευκαιρία της εορτής των Τριών Ιεραρχών και της ημέρας των Ελληνικών Γραμμάτων, θα τελέσει, τη Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου 2017, στον Καθεδρικό Ναό Αγίου Ιωάννη Λευκωσίας, μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, το Μνημόσυνο των Ιδρυτών, Ευεργετών, Σχολικών Εφόρων, Υπουργών Παιδείας, Εκπαιδευτικών και Σχολικών Υπαλλήλων των Σχολείων Λευκωσίας.

Τον επιμνημόσυνο λόγο θα εκφωνήσει ο έντιμος Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κώστας Καδής.

Σημειώνεται, ακόμη, ότι τη Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου 2017 και ώρα 18:30’ θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση, την οποία συνδιοργανώνουν  η Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου, το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού και η Θεολογική Σχολή Εκκλησίας Κύπρου, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πολιτιστικού Ιδρύματος Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ΄, με Ομιλήτρια την αξιότιμη Καθηγήτρια κα Βελουδία Σιδέρη-Παπαδοπούλου, Κοσμήτορα της Θεολογικής Σχολής Εκκλησίας Κύπρου, με θέμα:

«Οι Τρείς Ιεράρχες ως ερμηνευτές της Αγίας Γραφής».

Στα πλαίσια της εκδήλωσης, η Βυζαντινή χορωδία της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου «Άγιος Ιωάννης ο Δαμασκηνός» και ο Βυζαντινός Χορός Φοιτητών της Θεολογικής Σχολής Εκκλησίας Κύπρου θα ψάλλουν εκκλησιαστικούς ύμνους.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα βραβευθούν από τον Μακαριώτατο και από τον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού, οι τελειόφοιτοι μαθητές Μέσης Εκπαίδευσης των Δημόσιων Σχολείων της Αρχιεπισκοπικής Περιφέρειας, που πρώτευσαν στα μαθήματα των Νέων Ελληνικών και των Θρησκευτικών, κατά τα δύο προηγούμενα σχολικά έτη.

Στη συνέχεια θα γίνουν τα εγκαίνια των νέων κτηρίων της Θεολογικής Σχολής Εκκλησίας Κύπρου στον χώρο της Θεολογικής Σχολής, όπου θα ακολουθήσει καλλιτεχνικό πρόγραμμα από τον Πολιτιστικό Όμιλο «Η Παράδοση».

  Πέρας προσέλευσης στην εκδήλωση: 18:15΄

Π.Α.: Μέχρι τήν Παρασκευή, 27  Ἰανουαρίου 2017. Τηλέφωνα: 22554610, 22554653, 22554696

 

Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου,

26 Ιανουαρίου 2017.

Print Friendly, PDF & Email

Share this post