Εκκλησιασμός στον Άγιο Χαράλαμπο στην Κοντέα (Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2017)

Εκκλησιασμός στον Άγιο Χαράλαμπο στην Κοντέα (Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2017)

 Μέσα σε ατμόσφαιρα κατάνυξης και ιεροπρέπειας πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου, Εκκλησιασμός στον πολιούχο της Κοντέας, Άγιο Χαράλαμπο, παραμονές της εορτής του Αγίου.

Το μεσημέρι τελέστηκε στο Ναό Μέγας πανηγυρικός Εσπερινός. Προηγήθηκε Αγιασμός και ακολούθησε Παρακλητικός Κανόνας ειδικά διαμορφωμένος στον Άγιο Χαράλαμπο ως πολιούχος της Κοντέας.

Παρέστησαν αρκετοί εκτοπισμένοι Κοντεάτες και προσκυνητές από άλλες περιοχές της πατρίδας μας.

Της ακολουθίας προέστη ο Επίσκοπος Μεσαορίας κ. Γρηγόριος συμπαραστατούμενος από τους Ιερείς π. Παναγιώτη Προδρόμου, π. Παναγιώτη Καϊμακλιώτη και π. Θεοφάνη και τον διάκονο π. Ανδρέα Ματέι.

Στο τέλος, πραγματοποιήθηκε λιτανεία του ιερού εικονίσματος του Αγίου Χαραλάμπους. Όλοι πέρασαν κάτω από την εικόνα αιτούμενοι τις πρεσβείες του Αγίου και κατόπιν προσκύνησαν το ιερό Ευαγγέλιο και την εικόνα του Αγίου Χαραλάμπους.

Στην ομιλία του ο επίσκοπος  Μεσαορίας αναφέρθηκε στο βίο και το μαρτύριο του Άγιου  Χαράλαμπους. Επισήμανε το μήνυμα του ιερού Ευαγγελίου της ημέρας, Κυριακή του Τελώνου και του Φαρισαίου. “Πας ο υψών εαυτόν ταπεινωθήσετε και πας ο ταπεινών εαυτόν υψωθήσετε”. Αυτό εφάρμοσε ο ίδιος ο Σωτήρας και Λυτρωτής με την εκούσια θυσία Του για όλη την ανθρωπότητα και θα το ζήσουμε σε μέγιστο βαθμό στο τέλος των εβδομήντα ημερών του Τριωδίου που άνοιξε σήμερα, το Μεγάλο Σάββατο.

Αυτή την Αγία πορεία διέρχονται οι Άγιοι της Εκκλησίας μας. Με αυτή την πορεία ολοκλήρωσε τον επίγειο βίο του ο Άγιος Χαράλαμπος.

Ολοκληρώνοντας ευχαρίστησε τους κληρικούς που προσήλθαν στον Εκκλησιασμό. Ακόμη, ευχαρίστησε τον κοινοτάρχη, το Κοινοτικό Συμβούλιο, τα Σωματεία, τους εκκλησιαστικούς επιτρόπους, καθώς και τα μέλη της ομάδας ευπρεπισμού του Ναού και του περιβάλλοντος χώρου.

Ιδιαίτερα, ο Επίσκοπος Μεσαορίας, ευχαρίστησε και επαίνεσε τους νέους γονείς που προσήλθαν στον εκκλησιασμό μαζί με τα μικρά τους παιδιά. Το μέλλον της πατρίδας μας.

Όλοι αναχώρησαν δοξολογώντας τον Θεό και επικαλούμενοι της χάρις του Αγίου Χαραλάμπους.

 

Από την Εκκλησιαστική Επιτροπή Αγίου Χαραλάμπους Κοντέας

Print Friendly, PDF & Email

Share this post