«Σωτήρα: μνημείων κάλλος άρρητον»

«Σωτήρα: μνημείων κάλλος άρρητον»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΟΜΑΔΑΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ «ΔΡΑΣΗ ΣΩΤΗΡΑΣ»

 

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2017, στο χώρο του Δημοτικού Θεάτρου Σωτήρας, η προγραμματισμένη εκδήλωση με θέμα «Σωτήρα: μνημείων κάλλος άρρητον», με σκοπό την προώθηση του θρησκευτικού – προσκυνηματικού τουρισμού στη Βυζαντινή Κωμόπολη της Σωτήρας.

Η εκδήλωση αποτελούσε συνδιοργάνωση της Εκκλησίας Σωτήρας, του Δήμου Σωτήρας και της Ομάδας Πρωτοβουλίας «Δράση Σωτήρας» και εντασσόταν στα πλαίσια της εξαγγελθείσας προσπάθειας της νεοσύστατης Ομάδας μας για προώθηση της Σωτήρας.

Στην εκδήλωση παρέστησαν μεταξύ άλλων ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μεσαορίας κ. Γρηγόριος, Διευθυντής του Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Εκκλησίας της Κύπρου, κληρικοί της Σωτήρας και των όμορων κοινοτήτων, ο βουλευτής κ. Γεώργιος Κάρουλλας, ο Δήμαρχος Σωτήρας κ. Γεώργιος Τάκκας, δημοτικοί σύμβουλοι και άλλοι.

Η έναρξη έγινε με χαιρετισμούς από τον πρωτοπρεσβύτερο π. Γεώργιο Ιωάννου, από το Δήμαρχο Σωτήρας κ. Γεώργιο Τάκκα και από τον κ. Μάριο Αδάμου εκ μέρους της Ομάδας Πρωτοβουλίας «Δράση Σωτήρας».

Στο κυρίως μέρος της εκδήλωσης έγινε μία εκτενής ομιλία από το Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Μεσαορίας κ. Γρηγόριο που κάλυψε την ίδρυση, οργάνωση και δράση του Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Εκκλησίας της Κύπρου, αλλά και προεκτάθηκε στον τομέα των προσκυνημάτων στους ιερούς τόπους της πατρίδας μας και αν αυτά τα προσκυνήματα αποτελούν ευκαιρίες για ποιοτική τουριστική ανάπτυξη.

Ακολούθησε παρουσίαση των μνημείων και προσκυνημάτων της Σωτήρας από τον κ. Ιάκωβο Κουμή και μετά ο κ. Σάββας Πραστίτης προσπάθησε να προσεγγίσει την μεθοδολογία υλοποίησης μαζί με προτάσεις υλοποίησης του έργου της δημιουργίας μίας πολιτιστικής ταυτότητας (brand) για τη Σωτήρα και τα μνημεία και προσκυνήματά της.

Τέλος, η εκδήλωση έληξε με μία όντως πολύ παραγωγική συζήτηση ανάμεσα στο ακροατήριο και τους ομιλητές, με πλειάδα ερωτήσεων και τοποθετήσεων από τα άτομα που παρακολούθησαν την εκδήλωση.

Να σημειωθεί ότι στην παρουσίαση του προγράμματος ήταν η Κατερίνα Φελλά και για την προετοιμασία και πραγματοποίηση της εκδήλωσης εργάστηκαν πολλά άτομα από την Ομάδας Πρωτοβουλίας. Η πρώτη αυτή δημόσια εκδήλωση της Ομάδας Πρωβουλίας «Δράση Σωτήρας» στέφθηκε με επιτυχία και έγινε το έναυσμα για όλες τις υπόλοιπες που θα ακολουθήσουν.  

 

  1. Παρουσίαση Μνημείων Σωτήρας   Παρουσίαση Μνημείων της Σωτήρας  
  2. Τρόποι υλοποίησης-εισηγήσεις

 

Ακολουθεί η ομιλία του Επισκόπου Μεσαορίας κ. Γρηγορίου στην εκδήλωση με θέμα «Σωτήρα: μνημείων κάλλος άρρητον» (4 Φεβρουαρίου 2017)
Θέμα ομιλίας: «Προσκυνηματικές Περιηγήσεις στους ιερούς τόπους της πατρίδας μας. Ευκαιρία για ποιοτική τουριστική ανάπτυξη;»

 

 

 Χαιρετισμός Πρωτ. π. Γεώργιου Ιωάννου στην εκδήλωση «Σωτήρα: μνημείων κάλλος άρρητον» (4.2.2017) 

 

Χαιρετισμός Δημάρχου Σωτήρας κ. Γεώργιου Τάκκα στην εκδήλωση «Σωτήρα: μνημείων κάλλος άρρητον» (4.2.2017)

 

 

 

Print Friendly

Share this post