Ο Πατριάρχης Αντιοχείας επισκέφθηκε την αραβόφωνη ενορία του Αγίου Ιγνατίου στη Λεμεσό

Ο Πατριάρχης Αντιοχείας επισκέφθηκε την αραβόφωνη ενορία του Αγίου Ιγνατίου στη Λεμεσό

Αισθήματα διάχυτης χαράς και μια λαμπρή υποδοχή ανέμενε τον Πατριάρχη Αντιοχείας στην αραβόφωνη ενορία του Αγίου Ιγνατίου στη Λεμεσό. Οι ορθόδοξοι άραβες υποδέχτηκαν με μεγάλη χαρά τον δικό τους Πατριάρχη στον περικαλλή ιερό ναό Αγίου Ιγνατίου και τον καλωσόρισαν στο νησί μας.

Τον Πατριάρχη συνόδευαν ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομος, Μητροπολίτης Βαγδάτης και Κουβέιτ κ. Επιφάνιος, οι Θεοφιλέστατοι Επίσκοποι Σελευκείας κ. Εφραίμ, Καρπασίας κ. Χριστοφόρος, Μεσαορίας κ. Γρηγόριος.

Τον Προκαθήμενο της Αντιοχειανής Εκκλησίας υποδέχτηκαν ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Λεμεσού κ. Αθανάσιος, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αμαθούντος κ. Νικόλαος, ιερείς και λαός της Μητρόπολής μας.

Ο Πανιερώτατος Ποιμενάρχης μας προσφώνησε τον Πατριάρχη καλωσορίζοντας τον στην πόλη μας και ακολούθως ο Πατριάρχης αντιφώνησε τον Μητροπολίτη Λεμεσού. Ο Πατριάρχης Αντιοχείας επεφύλασσε μια μικρή έκπληξη στους αραβόφωνες χριστιανούς και ιδιαιτέρως στον εφημέριο του ναού, π. Μιχαήλ Σάββα. Έπειτα από ευλογία του οικείου Μητροπολίτη τον προχείρισε εις Πρωτοπρεσβύτερο.

Ακολούθησε πλουσιοπάροχο κέρασμα στο αρχονταρίκι του ναού όπου ο Μητροπολίτης Λεμεσού δώρισε στον Πατριάρχη Αντιοχείας κ. Ιωάννη ένα σετ ωμοφόρια ενώ η ενορία του Αγίου Ιγνατίου του δώρισε ένα σετ Δισκοπότηρα.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Λεμεσού

Print Friendly, PDF & Email

Share this post