Αγάπη σημαίνει δίνω

Αγάπη σημαίνει δίνω

**************************************************

Ακολουθεί ο Χαιρετισμός της κ. Φωτεινής Παπαδοπούλου, Προέδρου του Κυπριακού Ερυθρού Σταυρού

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ

Προέδρου Κ.Ε.Σ.

Κυρίας Φωτεινής Παπαδοπούλου

στην τελετή έναρξης του Από Πόρτα σε Πόρτα

Παρασκευή 17 Μαρτίου 2017

 

Κύριε Επίτροπε Εθελοντισμού και μη Κυβερνητικών Οργανώσεων,

Κύριε Γενικέ Διευθυντή της ΟΠΑΠ Κύπρου,

Κύριε Χατζηπαναγή,

Κυρία Καπαρτή,

Φίλες και φίλοι εκπρόσωποι των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης,

 

 

Αγάπη σημαίνει Δίνω.  Αυτές οι τρεις λέξεις αντικατοπτρίζουν την όλη φιλοσοφία του Κυπριακού Ερυθρού Σταυρού.

Καλωσορίσατε στα γραφεία μας. Σήμερα αναγγέλλουμε την έναρξη του παγκύπριου εράνου από Πόρτα σε Πόρτα για το 2017. Ακόμη μια δυναμική εκστρατεία αγάπης και αλληλεγγύης του Κυπριακού Ερυθρού Σταυρού, σηματοδοτείται στην δική σας παρουσία. Ο Έρανος θα διαρκέσει από τις 20 Μαρτίου μέχρι τις 9 Απριλίου.

Ο Από Πόρτα σε Πόρτα αποτελεί την μεγαλύτερη πηγή εσόδων για τα πολλαπλά προγράμματα και δράσεις της Οργάνωσής μας. Οι ανάγκες του κόσμου είναι πολλές και στόχος μας είναι να βοηθούμε όσο το δυνατό περισσότερους συνανθρώπους μας. Είμαστε ο μεγαλύτερος ανθρωπιστικός φορέας της πατρίδας μας και η μέριμνά μας είναι σημαντική για δεκάδες συνανθρώπους μας.

Αποδεχόμαστε και αντιμετωπίζουμε διαδραστικά την ευθύνη που εμπεριέχει αυτό το γεγονός. Όπως ακριβώς προέτρεψε εμπνευσμένα ο Νίκος Καζαντζάκης, αγαπάμε την ευθύνη, αισθανόμαστε το χρέος.

Η βουτιά της Κυπριακής οικονομίας των τελευταίων χρόνων απέδειξε και πρόβαλε την στοιχειώδη ανάγκη του εθελοντισμού. Η αλληλεγγύη και ο αλτρουισμός υπήρξαν πανάκια σε κρίσιμες στιγμές της ανθρωπότητας. Γι’ αυτό και παρόλες τις δυσκολίες δεν απογοητευόμαστε ποτέ.

Γνωρίζουμε καλά τον κόσμο της Κύπρου και τον εμπιστευόμαστε, τον κόσμο που πάντα προσφέρει ακόμη και από το υστέρημά του για να στηρίξει τον πλησίον. Υπηρετώ σαράντα τέσσερα χρόνια τον Ερυθρό Σταυρό και θέλω να πω πως ο κόσμος μας δεν με απογοήτευσε ποτέ. Το ότι καταφέραμε να ανταπεξέλθουμε στη σωρεία των αναγκών που επέφερε η οικονομική κρίση και να παραμείνουμε όρθιοι οφείλεται κατά κύριο λόγο στον υπέροχο κόσμο της μικρής μας πατρίδας. Σας ομολογώ πώς ενώ αγωνιούσαμε τα τελευταία χρόνια, ιδιαίτερα για την έκβαση του Από Πόρτα σε Πόρτα, το κοινό με τις απλόχερες και πρόθυμες εισφορές του καθησύχαζε κάθε μας ανησυχία.

Το 2016 το καθαρό προϊόν του εράνου ανήλθε στις διακόσιες εξήντα πέντε χιλιάδες ευρώ. Το 25% του ποσού αυτού διατέθηκε στο Θεραπευτικό Κέντρο Παιδιών Στέλλα Σουλιώτη που λειτουργούμε στη Λεμεσό. Βεβαίως να ευχαριστήσω θερμά το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού και το Υπουργείο Υγείας για τη διαχρονική στήριξη και την συνεργασία, τόσο όσο αφορά το Θεραπευτικό Κέντρο αλλά και σε ποικίλους άλλους τομείς. Πάντοτε με γνώμονα το όφελος της κοινωνίας, είναι απαραίτητη η συνεργασία όλων των αρμόδιων φορέων.

Στηριζόμαστε και επενδύουμε στην ομαδικότητα που προνοεί ο εθελοντισμός. Ο Άνθρωπος – με τον Άνθρωπο – για τον Άνθρωπο. Είναι σημαδιακό ότι την έναρξη του Εράνου θα κηρύξει ο Επίτροπος Εθελοντισμού και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, κύριος Γιαννάκης Γιαννάκη. Κύριε Γιαννάκη, σας ευχαριστούμε που βρίσκεστε μαζί μας.

Ένα μεγάλο μερίδιο του ποσού του περσινού εράνου διατέθηκε για τα εκατοντάδες πακέτα αγάπης που έχει καθιερωθεί πλέον να διανέμουμε σε δικαιούχους σε παγκύπρια βάση.

Παράλληλα, στηρίξαμε τα προγεύματα που το Τμήμα Νέων προσφέρει σε μαθητές, ενώ καλύψαμε και την ετοιμασία των ζεστών γευμάτων.  Ελπίδα μας είναι τα επόμενα χρόνια να μειώνεται σταδιακά η ανάγκη των πακέτων και των προγευμάτων.

Τον Από Πόρτα σε Πόρτα του 2017 κάνει πραγματικότητα η ΟΠΑΠ Κύπρου. Τους ευχαριστούμε από καρδιάς που με μεγάλη προθυμία αποδέχτηκαν την πρότασή μας αγκαλιάζοντας με θέρμη τους σκοπούς και το έργο του Κυπριακού Ερυθρού Σταυρού. Δεν είναι η πρώτη φορά άλλωστε. Μόλις πριν από λίγους μήνες παρουσιάσαμε, με μεγάλη επιτυχία, μαζί την παράσταση της Μιμής Ντενίση «Σμύρνη μου Αγαπημένη», ενισχύοντας σημαντικά την Οργάνωσή μας. Φίλοι της ΟΠΑΠ Κύπρου σας ευχαριστούμε για τη γενναιοδωρία σας, σας ευχαριστούμε και σας συγχαίρουμε που επιλέγετε συνειδητά να παραμένετε κοινωνικά ευαισθητοποιημένοι. Ευχαριστούμε, παράλληλα το Τμήμα Μάρκετινγκ της εταιρείας σας που ανέλαβε την προβολή του Εράνου.

Θερμές ευχαριστίες και στην Remedica και στον κύριο Αντρέα Χατζηπαναγή που και φέτος κάνουν την πρώτη εισφορά στον έρανο.

Παραδοσιακά με την έναρξη του Εράνου διεξάγεται στα γραφεία μας αιμοδοσία. Ευχαριστούμε την Τράπεζα Αίματος και τους αιμοδότες. Δίνοντας αίμα σώζουμε ζωές.

Παράλληλα, εύχομαι καλή δύναμη στους δεκάδες εθελοντές των Κλάδων και του Τμήματος Νέων που θα ταξιδέψουν σε όλη την ελεύθερη Κύπρο μεταφέροντας το μήνυμα του Από Πόρτα σε Πόρτα.

Ευχαριστώ όλες τις υπηρεσίες του κράτους, τους Δήμους και τις Κοινότητες, τα Σχολεία, τους μαθητές και τις μαθήτριες, τις Προέδρους και τα Μέλη των Κλάδων και του Τμήματος Νέων, το Συμβούλιο, την Διευθύντρια και το προσωπικό του Κυπριακού Ερυθρού Σταυρού, τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, όλους ανεξαιρέτως.  Ευχαριστώ εκ των προτέρων και τον υπέροχο κόσμο της πατρίδας μας, την κινητήριο δύναμή μας, το εχέγγυο μας για το μέλλον. Καλή μας επιτυχία.

Print Friendly

Share this post