Ιερά Μητρόπολις Ταμασού και Ορεινής: Λειτουργίες – Κηρύγματα 24-26 Μαρτίου 2017

Ιερά Μητρόπολις Ταμασού και Ορεινής: Λειτουργίες – Κηρύγματα 24-26 Μαρτίου 2017

ΧΟΡΟΣΤΑΣΙΑ – ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΠΑΝΙΕΡΩΤΑΤΟΥ

Την ερχόμενη Παρασκευή, 24 Μαρτίου 2017, το εσπέρας, ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας θα χοροστατήσει κατά την Ακολουθία του Εσπερινού της εορτής του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, θα αναγνώσει την Δ’ Στάση των Χαιρετισμών και θα κηρύξει στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό της Παναγίας Ευαγγελιστρίας στην Κλήρου. Το Σάββατο το πρωί, ο Πανιερώτατος θα λειτουργήσει και κηρύξει στον Ιερό Ναό Παναγίας Οδηγητρίας στο Παλαιομέτοχο και θα προστεί της πανηγυρικής Δοξολογίας για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου. Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει ο εξοχώτατος Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Δημήτρης Συλλούρης.

 

ΧΟΡΟΣΤΑΣΙΑ – ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ

Την ερχόμενη Παρασκευή, 24 Μαρτίου 2017, το εσπέρας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βρεσθένης κ. Θεόκλητος θα χοροστατήσει κατά την Ακολουθία του Εσπερινού της εορτής του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, θα αναγνώσει την Δ’ Στάση των Χαιρετισμών και θα κηρύξει στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου στην Πάνω Δευτερά. Το Σάββατο το πρωί, ο Σεβασμιώτατος θα λειτουργήσει και κηρύξει στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Παναγίας Ευαγγελιστρίας στην Κλήρου και θα προστεί της πανηγυρικής Δοξολογίας για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου. Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει ο έντιμος Έπαρχος Λευκωσίας κ. Μάριος Παναγίδης.

 

ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΟ ΣΥΛΛΕΙΤΟΥΡΓΟ

Την ερχόμενη Κυριακή, 26 Μαρτίου 2017, θα τελεστεί Αρχιερατικό Συλλείτουργο στην Ιερό Ναό του Αποστόλου Ανδρέου και πάντων των εν τη ρωσική γη διαλαμψάντων Αγίων στον περίβολο του Μητροπολιτικού Μεγάρου της Ιεράς Μητροπόλεως Ταμασού και Ορεινής στο Επισκοπειό, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Βολοκολάμσκ και Προέδρου του Τμήματος εξωτερικών εκκλησιαστικών σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας κ. Ιλαρίωνος και συλλειτουργούντων του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐου, του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Βρεσθένης κ. Θεοκλήτου και του Πανιερωτάτου Αρχιεπισκόπου Πετεργώφ, Πρυτάνεως της Θεολογικής Ακαδημίας Αγίας Πετρουπόλεως, κ. Αμβροσίου. Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας θα ψάλλει τεσσαρακονταμελής Χορός της Θεολογικής Ακαδημίας Αγίας Πετρουπόλεως. Η Θεία Λειτουργία θα αρχίσει στις 9:00 π.μ.

 

Ιερά Μητρόπολις Ταμασού και Ορεινής,
21 Μαρτίου 2017.

 

Print Friendly, PDF & Email

Share this post