Το Γυμνάσιο Κοκκινοχωρίων Πάνου Ιωάννου και η συμμετοχή του στο Πρόγραμμα Μαθητικών Θρησκευτικών Περιηγήσεων «Συνοδοιπόροι στα ιερά προσκυνήματα του τόπου μας»

Το Γυμνάσιο Κοκκινοχωρίων Πάνου Ιωάννου και η συμμετοχή του στο Πρόγραμμα Μαθητικών Θρησκευτικών Περιηγήσεων «Συνοδοιπόροι στα ιερά προσκυνήματα του τόπου μας»

Το Γυμνάσιο Κοκκινοχωρίων Πάνου Ιωάννου
και η συμμετοχή του στο Πρόγραμμα Μαθητικών Θρησκευτικών Περιηγήσεων
«Συνοδοιπόροι στα ιερά προσκυνήματα του τόπου μας»

Η Μαθητική κοινότητα, οι Διδάσκοντες και η Διεύθυνση του σχολείου διοργάνωσαν ενημερωτική εκδήλωση με εισηγητή τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Μεσαορίας κ. Γρηγόριο, στις 07 Μαρτίου 2017στην αίθουσα πολλαπλής χρήσεως του σχολείου. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε για να ενημερωθούν οι μαθητές/τριες και το διδακτικό προσωπικό του σχολείου για τα Ιερά Προσκυνήματα του τόπου μας, στα πλαίσια της εμπλοκής του στο «Πρόγραμμα Μαθητικών Θρησκευτικών Περιηγήσεων», που διοργανώνουν η Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού «Συνοδοιπόροι στα ιερά προσκυνήματα του τόπου μας».

Ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο Επίσκοπος Μεσαορίας κ. Γρηγόριος, Πρόεδρος του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Εκκλησίας της Κύπρου. Ο Θεοφιλέστατος αναφέρθηκε στην πληθώρα των ναών και μοναστηριών μας, ακόμη και των κοιμητηρίων μας. Τόνισε πως όλα αυτά μπορούν να αποτελέσουν πολιτιστικά οδοιπορικά για τον τόπο μας και τα οποία αξίζει να προβάλουμε μέσω των ερευνητικών εργασιών που θα υλοποιήσουν οι μαθητές μας.

Οι πάμπολλες εκκλησίες και οι θρησκευτικοί μας χώροι, επεσήμανε ο Θεοφιλέστατος, δεν έχουν μόνο πολιτισμική και ιστορική αξία, αλλά και πνευματική. Αποτελούν πολύτιμη κληρονομιά παραδομένη σε εμάς και είναι το καμάρι της περιοχής μας, το οποίο δεν πρέπει να ξεχνούμε, αλλά να καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για την προβολή τους.

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μεσαορίας κ. Γρηγόριος παρότρυνε και ενθάρρυνε τους μαθητές/τριες να συμμετέχουν στις Προσκυνηματικές Περιηγήσεις της Εκκλησίας της Κύπρου, που έχουν σκοπό την ανάδειξη των θρησκευτικών μνημείων, του πολιτιστικού και ιστορικού πλούτου του τόπου μας. Επίσης, τους ενημέρωσε για το έργο του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Εκκλησίας της Κύπρου.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσής μας το εμπλούτισαν με την ερμηνεία του τραγουδιού «Το προσκύνημα» οι κύριοι Κοσμάς Οικονόμου, στιχουργός και Θεόδουλος Παπαγεωργίου συνθέτης και ερμηνευτής. Τέλος, η μαθήτρια Κατερίνα Μαρίνου απάγγειλε το ποίημα Αμμόχωστος της Νίκης Κατσιαούνη.

Η βιωματική εμπειρία που έζησαν οι μαθητές του σχολείου ήταν μοναδική. Παρακολούθησαν με προσοχή και συμμετείχαν στη συζήτηση που ακολούθησε με την προτροπή του Θεοφιλέστατου.

 

Από τη Διεύθυνση
Γυμνάσιο Κοκκινοχωρίων Πάνου Ιωάννου
Φρέναρος

 

Print Friendly

Share this post