Προσκύνημα στην Ιερά Μονή Παναγίας Θεοτόκου

Προσκύνημα στην Ιερά Μονή Παναγίας Θεοτόκου

Το απόγευμα της Τετάρτης, 10 Φεβρουαρίου 2010, ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Φιλλανδίας κ.κ. Λέων και ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομος, μαζί με τη συνοδεία τους, κατευθύνθηκαν από την Ιερά Μονή Μαχαιρά προς την Ίερά Μονή Παναγίας Θεοτόκου, η οποία βρίσκεται πλησίον της κοινότητας Καμπιών.

Κατά την άφιξή τους, η Καθηγουμένη Ευφημία και η αδελφότητα του Μοναστηριού τούς επεφύλαξαν θερμή υποδοχή. Ακολούθως τελέστηκε σύντομη δέηση στο Καθολικό της Μονής. Μετά το πέρας της δέησης η Καθηγουμένη ξενάγησε τον Σεβασμιώτατο στους χώρους διακονίας, όπως στα εργαστήρια της αγιογραφίας και της κεντητικής, όπως και στο ιεροραφείο.

Στη συνέχεια, η Καθηγουμένη φιλοξένησε τον Αρχιεπίσκοπο Φιλλανδίας Λέων στο Συνοδικό, όπου και τον ευχαρίστησε για την επίσκεψή του και προέβη σε σύντομη ιστορική αναδρομή από την ίδρυση της Μονής μέχρι σήμερα. Ολοκληρώνοντας, η Καθηγουμένη αναφέρθηκε τόσο στο πνευματικό, όσο και στο κοινωνικό έργο που επιτελεί το Μοναστήρι της Θεοτόκου.

Ο Σεβασμιώτατος, στην αντιφώνησή του, μεταξύ άλλων, υπογράμμισε την αξία του Μοναχισμού, αναφέρθηκε στο γυναικείο Μοναστήρι που λειτουργεί στην περιοχή Λίντουλα της Φιλλανδίας και μετέφερε τους χαιρετισμούς της Καθηγουμένης Μαρίνας και ακόμη μίλησε για το ιεραποστολικό έργο που επιτελεί η Εκκλησία της Φιλλανδίας σήμερα.

Η Καθηγουμένη Ευφημία ως αναμνηστικό δώρο έδωσε στον φιλοξενούμενο Αρχιεπίσκοπο αντίγραφο εικόνας της Παναγίας Θεοτόκου και ο Σεβασμιώτατος χάρισε αναμνηστικά δώρα από τη Φιλλανδία.

Παναγιώτης Θεοδώρου, Θεολόγος

Print Friendly, PDF & Email

Share this post