Εκκλησιασμός στον ι.ν. Παναγίας Ευαγγελίστριας στον κατεχόμενο Γερόλακκο (26 Μαρτίου 2017)

Εκκλησιασμός στον ι.ν. Παναγίας Ευαγγελίστριας στον κατεχόμενο Γερόλακκο (26 Μαρτίου 2017)

Την Δ΄ Κυριακή των νηστειών, 26 Μαρτίου 2017, τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον ι.ν. Παναγίας Ευαγγελίστριας της κατεχόμενης κωμοπόλεως Γερολάκκου. Της Θείας Λειτουργίας προέστη ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μεσαορίας κ. Γρηγόριος και συμμετέσχαν οι Πρωτοπρεσβύτεροι π. Σωτήριος Χριστοδούλου και π. Κυριάκος και ο διάκονος π. Ανδρέας Ματέι.

Πλήθος πιστών από τον Γερόλακκο αλλά και από άλλες περιοχές ήρθαν για να εορτάσουν τον Ευαγγελισμό της Υπεραγίας Θεοτόκου και να τελέσουν τα Μνημόσυνα πάντων των τεθνεώτων της κωμοπόλεως.

Ο Μεσαορίας Γρηγόριος στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στο νόημα της ευαγγελικής περικοπής που διαβάστηκε, η οποία μας προετοιμάζει σιγά-σιγά για τα Πάθη αλλά και την Ανάσταση του Κυρίου: «ὁ υἱὸς τοῦ ἀνθρώπου παραδίδοται εἰς χεῖρας ἀνθρώπων, καὶ ἀποκτενοῦσιν αὐτόν, καὶ ἀποκτανθεὶς τῇ τρίτῃ ἡμέρᾳ ἀναστήσεται» (Μαρκ. 9, 31). Η Εκκλησία μας καλεί να βιώνουμε καθημερινά την πορεία προς τον Σταυρό και την Ανάσταση, με αγάπη και συγχώρεση.

Προέτρεψε, ο Επίσκοπος Μεσαορίας, τους γονείς και τους παππούδες να μεταλαμπαδεύσουν στα παιδιά και τα εγγόνια τους την αγάπη και το σεβασμό για τον τόπο τους, αλλά και για την Ορθόδοξη πίστη, η οποία πάντοτε κράτησε ενωμένο τον λαό στις δύσκολες καταστάσεις και του έδωσε ελπίδα. Επίσης, να σέβονται τον κάθε άνθρωπο ανεξάρτητα από την προέλευσή του, όπως μας διδάσκει η Ορθόδοξη Παράδοσή μας.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας του Μεγάλου Βασιλείου έγινε Δέηση για τους εορταστές και  ανάγνωση της Δ΄ Στάσης των Χαιρετισμών στην Υπεραγία Θεοτόκο. Επίσης, τελέστηκαν τα Μνημόσυνα πάντων των απελθόντων κληρικών, διδασκάλων, ευεργετών, πατέρων και αδελφών της κοινότητας. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας έγινε λιτανεία πέριξ του ναού.

Όλοι οι προσκυνητές κράτησαν το φυλακτό την ευλογία της Θείας Λειτουργίας και της μνήμης του τόπου μας.

Η Εκκλησιαστική Επιτροπή Παναγίας Γερολάκκου ευχαριστεί όλους, οι οποίοι συνέβαλαν για την πραγματοποίηση του Προσκυνήματος-Εκκλησιασμού.

Διάκονος π. Ανδρέας Ματέι
Γραφείο Ενημερώσεως και Επικοινωνίας

Print Friendly, PDF & Email

Share this post