Ιερά Μητρόπολις Πάφου: Πρόγραμμα Μεγάλης Εβδομάδος, Πάσχα 2017

Ιερά Μητρόπολις Πάφου: Πρόγραμμα Μεγάλης Εβδομάδος, Πάσχα 2017

Ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Πάφου κ. Γεώργιος την προσεχή Κυριακή 9 Απριλίου, Κυριακή των Βαΐων θα συλλειτουργήσει μετά του Αρχιεπισκόπου Κύπρου και του Επισκόπου Αρσινόης στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής στη Γεροσκήπου όπου στη συνέχεια θα τελεσθούν από τον Μακαριώτατο και τα εγκαίνια του Εκκλησιαστικού Μουσείου της Μητρόπολης. Το βράδυ της ίδιας ημέρας θα χοροστατήσει στην ακολουθία του Νυμφίου και θα κηρύξει στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίου Θεοδώρου στην Πάφο.

Τη Μεγάλη Δευτέρα το βράδυ θα χοροστατήσει στην ακολουθία του Νυμφίου και θα κηρύξει στον Ιερό Ναό Αγίου Κενδέα στη Πάφο.

Τη Μεγάλη Τρίτη το βράδυ θα χοροστατήσει στην ακολουθία του Νυμφίου και θα κηρύξει στον Ιερό Ναό Παναγίας Χρυσελεούσης στη Γιόλου.

Τη Μεγάλη Τετάρτη το βράδυ θα χοροστατήσει στην ακολουθία του Νιπτήρος και θα κηρύξει στον Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων στην Κάτω Πάφο.

Το πρωί της Μεγάλης Πέμπτης θα λειτουργήσει και θα κηρύξει στον Ιερό Ναό Τιμίου Σταυρού στο Όμοδος.

Το βράδυ της Μεγάλης Πέμπτης θα χοροστατήσει κατά τη ακολουθία των Αγίων Παθών στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίου Θεοδώρου.

Την Παρασκευή το πρωί θα χοροστατήσει κατά την ακολουθία των Μεγάλων Ωρών και του Εσπερινού στον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος Γεροσκήπου.

Το εσπέρας της Μεγάλης Παρασκευής θα χοροστατήσει κατά την ακολουθία του Επιταφίου στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίου Θεοδώρου στην Πάφο.

Το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου θα λειτουργήσει και θα κηρύξει στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίου Θεοδώρου στην Πάφο.

Το Μεσονύχτιο του Μεγάλου Σαββάτου θα προστεί της ακολουθίας της αναστάσεως και θα λειτουργήσει στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίου Θεοδώρου στη Πάφο. Στον ίδιο Καθεδρικό Ναό θα χοροστατήσει και κατά τον εσπερινό της αγάπης στις 11 π.μ. της Κυριακής του Πάσχα.

Την Τρίτη του Πάσχα θα λειτουργήσει και κηρύξει στον Πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγών Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης στον Παχύαμμο.

 

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αρσινόης κ. Νεκτάριος την προσεχή Κυριακή 9 Απριλίου, Κυριακή των Βαΐων θα συλλειτουργήσει μετά του Αρχιεπισκόπου Κύπρου και του Μητροπολίτη Πάφου στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής στη Γεροσκήπου. Το βράδυ της ίδιας ημέρας θα χοροστατήσει στην ακολουθία του Νυμφίου και θα κηρύξει στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίου Μάμαντος στην Περιστερώνα Χρυσοχούς.

Τη Μεγάλη Δευτέρα το βράδυ θα χοροστατήσει στην ακολουθία του Νυμφίου και θα κηρύξει στον Ιερό Ναό Αποστόλου Βαρνάβα στη Μεσόγη.

Τη Μεγάλη Τρίτη το βράδυ θα χοροστατήσει στην ακολουθία του Νυμφίου και θα κηρύξει στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου στο Μούτταλο.

Τη Μεγάλη Τετάρτη το βράδυ θα χοροστατήσει στην ακολουθία του Νιπτήρος και θα κηρύξει στον Ιερό Ναό Αποστόλου Ανδρέου στην Πόλη Χρυσοχούς.

Το πρωί της Μεγάλης Πέμπτης θα λειτουργήσει και θα κηρύξει στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίου Μάμαντος στην Περιστερώνα. Το βράδυ της Μεγάλης Πέμπτης θα χοροστατήσει κατά τη ακολουθία των Αγίων Παθών στον ίδιο Καθεδρικό Ναό.

Τη Μεγάλη Παρασκευή το πρωί θα χοροστατήσει κατά την ακολουθία των Μεγάλων Ωρών και του Εσπερινού στον Ιερό Ναό Αποστόλου Ανδρέου στην Πόλη Χρυσοχούς.

Το εσπέρας της Μεγάλης Παρασκευής θα χοροστατήσει κατά την ακολουθία του Επιταφίου στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίου Μάμαντος στην Περιστερώνα Χρυσοχούς.

Το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου θα λειτουργήσει και θα κηρύξει στον Ιερό Ναό Παναγίας Χρυσελεούσης στη Γιόλου.

Το Μεσονύχτιο του Μεγάλου Σαββάτου θα προστεί της ακολουθίας της αναστάσεως και θα λειτουργήσει στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίου Μάμαντος στην Περιστερώνα Χρυσοχούς.

Την Τρίτη του Πάσχα θα λειτουργήσει και κηρύξει στην πανηγυρίζουσα πάλαι ποτέ διαλάμψασα Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσολάκουρνας στη Στενή.

 

Ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης της Ιεράς Μητροπόλεως Πάφου κ. Τυχικός την προσεχή Κυριακή 9 Απριλίου, Κυριακή των Βαΐων θα λειτουργήσει και θα κηρύξει στον Ιερό Ναό Αγίας Μαρίνης στην Κρήτου Μαρότου. Το βράδυ της ίδιας ημέρας θα προστεί της ακολουθίας του Νυμφίου και θα κηρύξει στον Ιερό Ναό της του Θεού Σοφίας στο Στρουμπί.

Τη Μεγάλη Δευτέρα το βράδυ προστεί της ακολουθίας του Νυμφίου και θα κηρύξει στον Ιερό Ναό Αγίας Βαρβάρας στην ομώνυμη κοινότητα.

Το πρωί της Μεγάλης Πέμπτης θα λειτουργήσει και θα κηρύξει στον Ιερό Ναό της του Θεού Σοφίας στο Στρουμπί

Το βράδυ της Μεγάλης Πέμπτης θα χοροστατήσει κατά τη ακολουθία των Αγίων Παθών στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στον Στατό – Άγιο Φώτιο.

Τη Μεγάλη Παρασκευή το πρωί θα προστεί της ακολουθίας των Μεγάλων Ωρών και του Εσπερινού στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στον Στατό.

Το εσπέρας της Μεγάλης Παρασκευής θα προστεί της ακολουθίας του Επιταφίου στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσορροϊατίσσης.

Το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου θα λειτουργήσει στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσορροϊατίσσης. Το Μεσονύχτιο του Μεγάλου Σαββάτου θα προστεί της ακολουθίας της αναστάσεως και θα λειτουργήσει στην ίδια Ιερά Μονή.

Τη Δευτέρα του Πάσχα θα λειτουργήσει και θα κηρύξει στην πάλαι ποτέ διαλάμψασα Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Κουμάνων στα Μέσανα.

Την Τρίτη του Πάσχα θα λειτουργήσει και κηρύξει στην πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή Παναγίας Σαλαμιωτίσσης.

 

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Πάφου

Print Friendly, PDF & Email

Share this post