Ακολουθία του Επιταφίου στον Ιερό Ναό Παναγίας Ευαγγελίστριας, στην Παλουριώτισσα

Ακολουθία του Επιταφίου στον Ιερό Ναό Παναγίας Ευαγγελίστριας, στην Παλουριώτισσα

Μέσα σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης και θρησκευτικής κατάνυξης, τελέστηκε το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής, η Ακολουθία του Επιταφίου, ο όρθρος του Μεγάλου Σαββατου, στον Ιερό Ναό Παναγίας Ευαγγελίστριας, στην Παλουριώτισσα. Της ακολουθίας προέστη ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Νέας Ιουστινιανής και πάσης Κύπρου κ. κ. Χρυσόστομος, συμπαραστατούμενος από τον Επίσκοπο Μεσαορίας κ. Γρηγόριο, τον Ηγούμενο της Μονής του Αποστόλου Βαρνάβα Αρχιμ. Ιωάννη και του Ιερείς του Ναού.

Να αναφερθεί ότι στην Ακολουθία εκπροσώπησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο Αναστασίαδη, ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Νίκος Κουγιάλης. Επίσης, παρέστησαν, ο Δήμαρχος Λευκωσίας κ. Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης, ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς Αντιστράτηγος κ. Ηλίας Λεοντάρης, καθώς επίσης εκπρόσωποι κομμάτων, της Αστυνομίας Κύπρου, της τοπικής αυτοδιοίκησης και πλήθος πιστών που παρακολούθησαν με ευλάβεια και προσοχή την Ακολουθία και την περιφορά του Επιταφίου. 

Ακολούθως, έγιναν δεήσεις στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα και συνάντηση με τον Επιτάφιο της Εκκλησίας των Εισοδίων της Θεοτόκου, της παλαιάς Μονής της Παναγίας Παλλουριωτίσσης.

Μετά την ολοκλήρωση της περιφοράς του Επιταφίου πέριξ του Ιερού Ναού με την συνοδεία στρατιωτικού αγήματος και τη φιλαρμονική της Αστυνομίας Κύπρου, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος τοποθέτησε το Σώμα του Ιησού (τον Επιτάφιο) επί της Αγίας Τραπέζης, ανέγνωσε το ιερό Ευαγγέλιο και ευχήθηκε εγκάρδια στους πιστούς Χρόνια Πολλά και Καλή Ανάσταση.

 

Από το Γραφείο Ενημερώσεως και Επικοινωνίας

Κωνσταντίνος Ανδρέου

 

Print Friendly

Share this post