Συνάντηση Μακαριωτάτου με ομάδα μαθητών του 4ου ΓΕ.Λ. Τρίπολης

Συνάντηση Μακαριωτάτου με ομάδα μαθητών του 4ου ΓΕ.Λ. Τρίπολης

Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομος υποδέχτηκε στην Ιερά Αρχιεπισκοπή, την Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017, ομάδα μαθητών από το 4ο Γενικό Λύκειο Τρίπολης με τους συνοδούς καθηγητές τους κ.κ. Καραμάνη Μαρία, Χρονοπούλου Δήμητρα, Κοντοέ Καλλιρόη, τον Διευθυντή του Σχολείου κ. Ζαφειρόπουλο Πάνο και την Διευθύντρια του Παγκυπρίου Γυμνασίου Λευκωσίας κ. Παπαστεφάνου Ελένη. Η παιδαγωγική ομάδα του 4ου ΓΕ.Λ. Τρίπολης πραγματοποίησε εκπαιδευτική επίσκεψη στην Κύπρο στο πλαίσιο εκπαιδευτικής ανταλλαγής με το αδελφοποιημένο Παγκύπριον Γυμνάσιον Λευκωσίας και συμμετείχε στις εορταστικές εκδηλώσεις της Εθνικής Επετείου για την  1η Απριλίου 1955. Ο Μακαριώτατος δέχθηκε στο γραφείο του μαθητές και εκπαιδευτικούς και προσέφερε εικονίσματα ως αναμνηστικά δώρα. Ακολούθησε ξενάγηση από τον καθηγητή του Παγκυπρίου Γυμνασίου κ. Χριστοδούλου Γεώργιο στα ιδιαίτερα διαμερίσματα του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου του Γ΄. Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στην Κύπρο μαθητές και καθηγητές επισκέφθηκαν Ιερούς τόπους και αρχαιολογικούς χώρους συνοδευόμενοι από καθηγητές του Παγκυπρίου Γυμνασίου και γνώρισαν την Αρχαία και Νεώτερη Ιστορία της Μεγαλονήσου.

Την Κυριακή 2 Απριλίου 2017 το 4ο ΓΕ.Λ. Τρίπολης επισκέφθηκε την Πάφο, όπου, μετά την ξενάγηση στην πόλη, ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Πάφου κ. Γεώργιος υποδέχθηκε και παρέθεσε επίσημο γεύμα στους μαθητές και καθηγητές του σχολείου στο ξενοδοχείο Άγιος Γεώργιος.

Την  Δευτέρα 3 Απριλίου 2017 η Αρχιεπισκοπή παρέθεσε επίσημο γεύμα  προς την παιδαγωγική ομάδα του 4ου ΓΕ.Λ. Τρίπολης, παρουσία της Διεύθυνσης του Παγκυπρίου Γυμνασίου Λευκωσίας.

 

Πάνος Φ. Ζαφειρόπουλος, Διευθυντής 4ου ΓΕ.Λ. Τρίπολης.

Print Friendly

Share this post