Ανακοίνωση του Μακαριωτάτου για ενίσχυση της τράπεζας δοτών μυελού των οστών

Αρχιεπίσκοπος Κύπρου

Ανακοίνωση του Μακαριωτάτου για ενίσχυση της τράπεζας δοτών μυελού των οστών

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΣΙΚΟΠΟΥ ΚΥΠΡΟΥ

κ. κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ Β΄

Τέκνα εν Κυρίω αγαπητά,

 Ένας από τους πρωταρχικούς στόχους της Εκκλησίας μας είναι η ηθική και ιδιαίτερα η έμπρακτη αρωγή του πάσχοντος συνανθρώπου μας. Με τον τρόπο αυτό μιμούμαστε τον Κύριό μας  «ὃς διῆλθεν εὐεργετῶν καὶ ἰώμενος πάντας».

Συνεπώς, θεωρούμε  χρέος μας  να στηρίξουμε, παντοιοτρόπως, τη μεγάλη εκστρατεία για ενίσχυση της τράπεζας δοτών μυελού των οστών που διοργανώνει η Παγκύπρια Συντεχνία Νοσηλευτών, σε συνεργασία με την Εθελοντική Ομάδα Στήριξης Αιματολογικών Ασθενών «ΥΣΤΕΡΑ ΗΡΘΕ Η ΑΝΟΙΞΗ» και το γνωστό σε όλο τον Κυπριακό Λαό, για την πολυτιμότατη  και υψηλού επιπέδου ιατρική του προσφορά «ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΕΙΟ ΙΔΡΥΜΑ».

  Η φιλανθρωπική αυτή εκστρατεία, έχει ως σύνθημα «ΕΝΑ ΛΕΠΤΟ ΑΠΟ ΣΕΝΑ ΜΙΑ ΖΩΗ ΓΙΑ ΜΕΝΑ» και  διοργανώνεται αύριο (ΣΗΜΕΡΑ) Σάββατο, 29 Απριλίου 2017, από τις 12 το μεσημέρι μέχρι και τις 4.00 το απόγευμα, σ’ όλη την ελεύθερη Κύπρο.

Ενθέρμως, καλούμε όλους τους πολίτες της Κύπρου, ηλικίας 18-45 ετών, να ανταποκριθούν θετικά στο κάλεσμά μας, για τον ιερό αυτό σκοπό και να προσέλθουν σ’ έναν από τους οκτώ σταθμούς των εκδηλώσεων, που όρισε με ανακοίνωσή της  η ΠΑΓΚΥΠΡΙΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ.

Στους σταθμούς αυτούς, ο καθένας  θα κληθεί να δώσει  δείγμα σιέλου για ταυτοποίηση και καταγραφή στο Αρχείο του Καραϊσκάκειου Ιδρύματος.  Με τον απλό, αλλά και επιστημονικό  αυτό τρόπο θα ενισχύσουμε το ΑΡΧΕΙΟ ΔΟΤΩΝ ΜΥΕΛΟΥ ΤΩΝ ΟΣΤΩΝ ΤΟΥ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΕΙΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ.
Και, παράλληλα, θα ενώσουμε όλοι μαζί τις δυνάμεις μας για να δημιουργήσουμε έναν κόσμο χωρίς την ασθένεια της λευχαιμίας. Για να δημιουργήσουμε έναν κόσμο ευτυχέστερο.

ΙΕΡΑ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΚΥΠΡΟΥ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 28 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2017

ΜΕ Τ’ ΕΥΧΩΝ ΕΓΚΑΡΔΙΩΝ

Ο ΚΥΠΡΟΥ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ.

Share this post