Η Μητρόπολη Κωνσταντίας υποδέχθηκε τον πολιούχο της Άγιο Επιφάνιο (4-5-2017)

Η Μητρόπολη Κωνσταντίας υποδέχθηκε τον πολιούχο της Άγιο Επιφάνιο (4-5-2017)

Με κάθε επισημότητα η Ιερά Μητρόπολις Κωνσταντίας και Αμμοχώστου, υποδέχθηκε το απόγευμα της Πέμπτης 4 Μαίου 2017 την τιμία κάρα του πολιούχου και προστάτου της Αγίου Επιφανίου και το ιερό λείψανο της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Ειρήνης τα οποία φυλάσσονται στην Ιερά Βασιλική και Σταυροπηγιακή Μονή του Κύκκου.

Η έλευση των ιερών λειψάνων σηματοδοτεί και την έναρξη των λατρευτικών εκδηλώσεων για την εορτή του Αγίου Επιφανίου.

Τα ιερά λείψανα τα οποία κόμισε ο έφορος της Μονής και πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Κύκκου και Τηλυρίας Αρχιμανδρίτης Αγαθόνικος συνοδευόμενος από τον Ιεροδιάκονο Βλάσιο, υποδέχθηκαν ο επιχώριος Μητροπολίτης κ. Βασίλειος, πλαισιούμενος από κληρικούς και διακόνους της Μητροπόλεως.

Παρέστησαν εκπρόσωποι των σωμάτων ασφαλείας με επικεφαλής τον υπαρχηγό της Αστυνομικής Δύναμης Κύπρου, μέλη και αξιωματικούς της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αμμοχώστου, τους Δημάρχους Παραλιμνίου, Αγίας Νάπας, Δερύνειας, βουλευτές, θρονικούς επιτρόπους, τον πρώην υπουργό και αρκετούς πιστούς.

Ακολούθησε αρχιερατικός εσπερινός για την εορτή της Αγίας Ειρήνης, προστάτιδας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αμμοχώστου. Πριν το τέλος του Εσπερινού, ο Πανιερώτατος ευχαρίστησε θερμά στο πρόσωπο του πανοσιολογιώτατου εφόρου, τον Πανιερώτατο Μητροπολίτη Κύκκου κ. Νικηφόρο για την άδεια και ευλογία της μεταφοράς των ιερών λειψάνων και ευχήθηκε επίσης και προς την Αστυνομική Δύναμη Κύπρου, αναφερόμενος στο δύσκολο έργο το οποίο επιτελούν.

Ακολούθησε λιτάνευση των ιερών λειψάνων και των ιερών εικόνων στους κεντρικούς δρόμους της πόλεως.

Κατά την υποδοχή των ιερών λειψάνων και κατά τη λιτανεία, η φιλαρμονική της Αστυνομικής Δύναμης Κύπρου, απέδωσαν τιμές.

Φωτογραφίες Χάρης Χατζηιορδάνης

Print Friendly, PDF & Email

Share this post