Ποιμαντική επίσκεψη και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στην Ιερατική Σχολή «Απόστολος Βαρνάβας»

Ποιμαντική επίσκεψη και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στην Ιερατική Σχολή «Απόστολος Βαρνάβας»

Την Πέμπτη, 16 Μαρτίου 2017, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μεσαορίας κ. Γρηγόριος πραγματοποίησε ποιμαντική επίσκεψη στην Ιερατική Σχολή «Απόστολος Βαρνάβας», όπου μίλησε στους ιεροσπουδαστές για τη σημασία της νηστείας στη ζωή των Χριστιανών και για τη μεγάλη εορτή της Ανάστασης. Ακολούθως, έγινε συζήτηση και ο Επίσκοπος απάντησε στις ερωτήσεις των παρευρισκομένων.

Την Πέμπτη, 11 Μαΐου 2017, τελέστηκε Όρθρος και Θεία Λειτουργία στο παρεκκλήσιο της Ιερατικής Σχολής. Των ιερών Ακολουθιών προέστη ο Επίσκοπος Μεσαορίας κ. Γρηγόριος, πλαισιωμένος από το Σχολάρχη, Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη κ. Βενέδικτο Ιωάννου και τους ιεροσπουδαστές.

Στο κήρυγμά του ο Θεοφιλέστατος αναφέρθηκε στο ρόλο του θεολόγου,  και γενικά του Χριστιανού, μέσα στον κόσμο. Τους προέτρεψε  να είναι πάντοτε φως Χριστού για τους συνανθρώπους τους, να οικοδομούν την προσωπικότητά τους με τις αρετές της αγάπης, της συγχώρεσης και της ταπείνωσης, να καταρτίζουν τον εαυτό τους με ένθεη γνώση και να αποτελούν, με τη χάρη του Θεού, παράδειγμα προς μίμηση μέσα στην ενορία τους και στην κοινωνία.

Ακολούθως, μετέφερε τις ευλογίες και την πατρική αγάπη του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ.κ. Χρυσοστόμου, επισημαίνοντας την μέριμνα και το ενδιαφέρον του για το επιτελούμενο έργο της σχολής.

Τέλος, ο Επίσκοπος Μεσαορίας κ. Γρηγόριος ευχαρίστησε το Σχολάρχη της Ιερατικής Σχολής, Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη κ. Βενέδικτο Ιωάννου και όλους τους παρισταμένους για τη φιλοξενία και ευχήθηκε καλή επιτυχία στις επικείμενες εξετάσεις, με την ευκαιρία της ολοκλήρωσης του Ακαδημαϊκού έτους.

Από το Γραφείο Ενημερώσεως και Επικοινωνίας της Εκκλησίας της Κύπρου

Share this post