Εορτασμός της Πεντηκοστής στον Ιερό Ναό της του Χριστού Γεννήσεως στην Τάλα

Εορτασμός της Πεντηκοστής στον Ιερό Ναό της του Χριστού Γεννήσεως στην Τάλα

Η Α.Μ. ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομος την Κυριακή, 4 Ιουνίου 2017, επ’ ευκαιρία της Εορτής της Πεντηκοστής, προέστη του Αρχιερατικού Συλλειτούργου, συλλειτουργούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Θεουπόλεως κ. Παντελεήμονος, που τελέσθηκε στον Ιερό Ναό της του Χριστού Γεννήσεως στη γενέτειρά του Τάλα.

Ακολούθως, ο Μακαριώτατος, τέλεσε το Μνημοσύνο του αειμνήστου πατρός του. Μετά το τέλος της θείας Λειτουργίας προέστη του Μεγάλου Εσπερινού του Αγίου Πνεύματος και ανέγνωσε τις ευχές της Γονυκλισίας.
Στο τέλος, ο Μακαριώτατος, αναφερόμενος στη μεγάλη εορτή της Πεντηκοστής και στην κάθοδο του Παρακλήτου, επεσήμανε ότι ο άνθρωπος δέχεται τη Χάρη του Αγίου Πνεύματος και αποκομίζει τους αγαθούς καρπούς Του όταν ζει και βιώνει τη μυστηριακή ζωή της Εκκλησίας και αγωνίζεται να αποφύγει την αμαρτία. Καταληκτικά, ευχήθηκε όπως το Πανάγιον Πνεύμα έλθει να σκηνώσει, δηλαδή να κατοικήσει μέσα μας, να φωτίσει και να αγιάσει τις ψυχές μας και να μας οδηγήσει εις πάσαν την αλήθεια, έτσι ώστε ο καθένας μας να ζήσει και να βιώσει προσωπικά στη ζωή του το γεγονός της Πεντηκοστής, της παρουσίας του Αγίου Πνεύματος που μεταμορφώνει την ύπαρξη μας και μας κάνει ανθρώπους πνευματικούς.
Διάκονος Μιχαήλ Νικολάου
Θεολόγος
Print Friendly, PDF & Email

Share this post