Αρχιεπίσκοπος Κύπρου: Ο κυπριακός λαός θέλει μια λύση βιώσιμη και που να τον εξυπηρετεί στην ολότητά του

Αρχιεπίσκοπος Κύπρου: Ο κυπριακός λαός θέλει μια λύση βιώσιμη και που να τον εξυπηρετεί στην ολότητά του

Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομος την Κυριακή της Πεντηκοστής, 4 Ιουνίου 2017, λειτούργησε στον Ιερό Ναό της του Χριστού Γεννήσεως, στην Τάλα. Μαζί του συλλειτούργησε και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Θεουπόλεως κ. Παντελεήμων, εκ μέρους του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, απαντώντας στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων, δήλωσε ότι δεν πιστεύει πως η Τουρκία θα αποσύρει τώρα τα στρατεύματα της από την Κύπρο, ούτε ότι θα απεμπολήσει τα δικαιώματα που εξασφάλισε στις Συμφωνίες Ζυρίχης-Λονδίνου.

«Η θέση μου πάντοτε ήταν ότι δεν είναι εύκολο να φθάσουμε στην λύση», τόνισε ο Μακαριώτατος. «Η Τουρκία θέλει τα πάντα και ποτέ δεν πίστεψα ότι με τις συνομιλίες θα φτάσουμε σε λύση. Γνωρίζω ότι ο Πρόεδρος θα είναι πολύ προσεκτικός στο θέμα αυτό, οι εκπτώσεις στο εθνικό μας θέμα δεν περνούν από το λαό. Ως άνθρωπος υπεύθυνος ο Πρόεδρος, δεν νομίζω ότι θα προχωρήσει να κάνει κάτι που εν γνώσει του αύριο θα καταρρεύσει, γιατί αν υπάρξει πρόχειρη λύση και αυτή καταρρεύσει, η ζημιά θα είναι μεγάλη και δεν θα έχει επιστροφή. Το μορφωτικό και το διανοητικό επίπεδο επίπεδο του λαού μας είναι πολύ ψηλό, κατέληξε ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Κύπρου, και δεν πρόκειται να περάσει λύση που δεν θα είναι βιώσιμη και δεν θα εξυπηρετήσει τον κυπριακό λαό στην ολότητα του».

Γραφείο Ενημερώσεως και Επικοινωνίας της Εκκλησίας της Κύπρου

Print Friendly

Share this post