Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στην ακριτική Εκκλησία του Αγίου Κασσιανού στην εντός των τειχών Λευκωσία (25 Ιουνίου 2017)

Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στην ακριτική Εκκλησία του Αγίου Κασσιανού στην εντός των τειχών Λευκωσία (25 Ιουνίου 2017)

 

Μέσα σε κλίμα ιερής κατάνυξης τελέσθηκε η Αρχιερατικη Θεία Λειτουργία, προϊσταμένου του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ.κ. Χρυσοστόμου την Κυριακή, 25 Ιουνίου 2017, στον πανέμορφο Ιερό Ναό του Αγίου Κασσιανού, μια από τις πάλαι ποτέ αρχοντικές ενορίες της εντός των τειχών παλιάς πόλης της Λευκωσίας, η οποία σήμερα βρίσκεται 30 μέτρα από την πράσινη γραμμή.

Ο Μακαριώτατος στο κήρυγμά του, περί το τέλος της Θείας Λειτουργίας, αναφερόμενος στην αγωνιώδη μέριμνα των ανθρώπων για τη ζωή, υπογράμμισε ότι ως χριστιανοί οφείλουμε να έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στην πρόνοια του Θεού. Τόνισε ότι σκοπός της ζωής μας είναι η σωτηρία μας και αυτήν πρέπει να επιδιώκουμε διότι σ’ αυτήν έγκειται η ευτυχία μας, αφού όποιος έχει μέσα του τον Θεό έχει τα πάντα. Ο Θεός δεν μας έπλασε για  να ζήσουμε μια σύντομη ζωή πάνω στη γη, γεμάτη βάσανα και μόχθο για τη σωματική επιβίωσή μας. Αλλά είμαστε προορισμένοι να κληρονομήσουμε την ουράνιο Βασιλεία του. Αυτό είναι το όραμα και η προοπτική μας, σημείωσε ο Μακαριώτατος, γι’ αυτό περαίνοντας κάλεσε να έχουμε σωστό προσανατολισμό, να ετοιμαζόμαστε για την αιωνιότητα, να μετανοήσουμε, να αγιασθούμε ώστε να αξιωθούμε να κερδίσουμε τη Βασιλεία  των Ουρανών, την ητοιμασμένην για τον άνθρωπο και μόνο για τον άνθρωπο. Εν κατακλείδι ο Μακαριώτατος εξέφρασε τη χαρά του για την παρουσία του στην ακριτική αυτή ενορία και ευχαρίστησε για τη θερμή υποδοχή και τη φιλοξενία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη Θεία Λειτουργία συμμετείχαν πολλοί ενορίτες, οι οποίοι αν και ζουν μακριά από την ενορία συνηθίζουν να την επισκέπτονται και να εκκλησιάζονται κάθε Κυριακή και κάθε μεγάλη γιορτή.

 

Διάκονος Μιχαήλ Νικολάου

Θεολόγος

Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στην ακριτική Εκκλησία του Αγίου Κασσιανού στην εντός των τειχών Λευκωσία 2 (25 Ιουνίου 2017) 

Print Friendly

Share this post