Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγ. Γεωργίου στην Αγλαντζιά και Μνημόσυνο των Πεσόντων Αγλαντζιωτών κατά την τουρκική εισβολή του 1974 (2 Ιουλίου 2017)

Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγ. Γεωργίου στην Αγλαντζιά και Μνημόσυνο των Πεσόντων Αγλαντζιωτών κατά την τουρκική εισβολή του 1974 (2 Ιουλίου 2017)

Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομος την Κυριακή, 2 Ιουλίου 2017, προέστη της Θείας Λειτουργίας και κήρυξε τον θείο λόγο στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου στην Αγλαντζιά. 

Ο Μακαριώτατος στο κήρυγμά του στηριζόμενος στην ευαγγελική περικοπή της Κυριακής Δ’ Ματθαίου, υπογράμμισε τη δύναμη της πίστεως. Ο πιστός χριστιανός, τόνισε, είναι βέβαιος πως και το μεγαλύτερο εμπόδιο στον πνευματικό του αγώνα θα εξαφανισθεί, εφ’ όσον έχει σύμμαχο τον Θεό. Ο πιστός πρέπει να  έχει ακλόνητη εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του Κυρίου μας για τον εαυτό του και για την πορεία της ζωής του. Όλα να τα αναθέτει σ’ Αυτόν. Το δικό μας χρέος, ανέφερε, είναι να έχουμε πίστη ζωντανή, χωρίς αμφιβολίες, γεμάτη από βεβαιότητα για τον Θεό και με την ελπίδα πως δεν θα μας εγκαταλείψει ποτέ σ’ όλα τα συμβάντα της ζωής μας. Πρόσθεσε δε ότι αυτή η πίστη πρέπει να συνοδεύεται και από την αρετή της ταπείνωσης. Ο ταπεινός άνθρωπος που συναισθάνεται την αμαρτωλότητα και τη γύμνια του δέχεται πολύ πιο εύκολα τη σωστική Χάρη του Θεού και βρίσκει την οδό που οδηγεί στη Βασιλεία των Ουρανών, όπως ο εκατόνταρχος της σημερινής ευαγγελικής περικοπής, ο οποίος πέτυχε δια του Ιησού Χριστού τη θεραπεία όχι του παιδιού του, ούτε ενός μέλους της οικογένειας του αλλά του δούλου του.

Στη συνέχεια, ο Μακαριώτατος, τέλεσε δέηση υπέρ της διακρίβωσης της ζωής των αγνοουμένων Αγλαντζιωτών και προέστη του Μνημοσύνου των πεσόντων, κατά τη βάρβαρη τουρκική εισβολή  του 1974, Αγλαντζιωτών. 

Τον επιμνημόσυνο λόγο εκφώνησε ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων κ. Αλέκος Μιχαηλίδης.  

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας τελέστηκε τρισάγιο, προϊσταμένου του Μακαριωτάτου, και ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο των πεσόντων Αγλαντζιωτών που βρίσκεται στο προαύλιο του ιερού Ναού.

Διάκονος Μιχαήλ Νικολάου, Θεολόγος.

 

Print Friendly

Share this post