Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου: Επίσημο μνημόσυνο των πεσόντων πραξικοπήματος του 1974 προς προάσπιση της νομιμότητας και της Δημοκρατίας

Δικέφαλος Αετός

Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου: Επίσημο μνημόσυνο των πεσόντων πραξικοπήματος του 1974 προς προάσπιση της νομιμότητας και της Δημοκρατίας

Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου ανακοινώνει ότι το επίσημο μνημόσυνο στη Λευκωσία για όσους έπεσαν κατά τη διάρκεια του προδοτικού πραξικοπήματος του 1974, προς προάσπιση της νομιμότητας και της Δημοκρατίας, θα τελεσθεί τo Σάββατο, 15 Ιουλίου 2017 και ώρα 8.30΄ π.μ., στον ιερό ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης του κοιμητηρίου. Τούτου θα προστεί η  Α.Μ ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομος. Θα παραστούν       η Α.Ε. ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης, η Α.Ε. ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Δημήτρης Συλλούρης, η Α.Ε. ο Πρέσβυς της Ελλάδας κ. Ηλίας Φωτόπουλος και οι άλλες Πολιτικές και Στρατιωτικές Αρχές της νήσου. Επιμνημόσυνο λόγο θα εκφωνήσει ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ κ. Μαρίνος Σιζόπουλος.

Μετά την τέλεση του μνημοσύνου στον ιερό ναό, θα τελεσθεί από την Α.Μ. τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομο τρισάγιο στους τάφους των πεσόντων, όπου και θα γίνει κατάθεση στεφάνων.

Μνημόσυνα για όσους έπεσαν κατά τη διάρκεια του πραξικοπήματος, προς προάσπιση της νομιμότητας και της δημοκρατίας, θα τελεσθούν την Κυριακή, 16 Ιουλίου 2017, και σε όλους τους ιερούς ναούς της νήσου. Τα μέλη της Ιεράς Συνόδου θα προστούν των μνημοσύνων στους ιερούς ναούς, στους οποίους θα λειτουργήσουν.

 

Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου,

13 Ιουλίου 2017.

Print Friendly

Share this post