Λαμπρός εορτασμός της Αγίας Οσιοπαρθενομάρτυρος Παρασκευής στη Λευκωσία (26 Ιουλίου 2016)

Λαμπρός εορτασμός της Αγίας Οσιοπαρθενομάρτυρος Παρασκευής στη Λευκωσία (26 Ιουλίου 2016)

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάστηκε η μνήμη της Αγίας Ενδόξου Οσιοπαρθενομάρτυρος και Αθληφόρου Παρασκευής στους δύο πανηγυρίζοντες ομώνυμους ναούς της αρχιεπισκοπικής περιφέρειας. Την παραμονή της Εορτής τελέστηκε Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ.κ. Χρυσοστόμου Β΄ στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής στη Λακατάμεια. Ενώ ανήμερα της εορτής η Α.Μ. ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου προέστη Αρχιερατικού Συλλειτούργου, συλλειτουργούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Μεσαορίας κ. Γρηγορίου, στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής (πλησίον Χίλτον) στη Λευκωσία.

Ο Μακαριώτατος,  τόσο στον Εσπερινό όσο και στη Θεία Λειτουργία, στο κηρυγμά του, αναφέρθηκε στη ζωή και το μαρτύριο της Αγίας Παρασκευής. Αφορμώμενος από την Ευαγγελική περικοπή της ημέρας, τόνισε ιδιαίτερα τη σημασία και τη δύναμη που έχει η πίστη μας στον Χριστό. Η απόλυτη εμπιστοσύνη στον Θεό και η ολοκληρωτική ανταπόκριση του ανθρώπου στο θείο θέλημα μεταμορφώνει και αγιάζει τον άνθρωπο. Μόνο όταν ο άνθρωπος δοθεί στον Θεό τότε αντλεί δύναμη από τον Θεό και τα έργα του ευλογούνται από τον Κύριο. Η μεγαλομάρτυς Παρασκευής, ανέφερε, μας καλεί, ιδιαίτερα σήμερα, στη μνήμη της, να μιμηθούμε τον οσιακό βίο και τα έργα της. Να αγαπήσουμε ολόψυχα τον Θεό και τους αδελφούς μας. Έτσι θα λάβουμε πλούσια τη Χάρη του Θεού και τη βοήθεια των αγίων μας.

Εν κατακλείδι, ο Μακαριώτατος, κάλεσε τους πιστούς, να ιεραρχήσουν στη ζωή τους τους σωστούς στόχους και να αγωνιστούν γι’ αυτούς. Διαβεβαιώνοντας, παράλληλα, ότι όπως ο Χριστός βάδισε δίπλα στην Αγία και την βοήθησε να υπερπηδήσει όλες τις δυσκολίες και τα προβλήματα της ζωής, έτσι θα βοηθήσει και μας να αντιμετωπίσουμε όλες τις δυσκολίες και τα εμπόδια και να έχουμε μια σωστή πορεία. Με τις ευχές της Αγίας Οσιοπαρθενομάρτυρος Παρασκευής και την ευλογία του Θεού θα νικούμε σ’  αυτή τη ζωή τους ορατούς και αοράτους εχθρούς και θα ακολουθούμε αυτή τη σωτήριο πορεία που το τέλος της δεν είναι άλλο παρά η Βασιλεία των Ουρανών.

 

Διάκονος Μιχαήλ Νικολάου, Θεολόγος.

 

Print Friendly

Share this post