Ιερά Μητρόπολις Λεμεσού: Ανακοινώσεις Δεκεμβρίου 2017

Ιερά Μητρόπολις Λεμεσού: Ανακοινώσεις Δεκεμβρίου 2017

 

Η Ιερά Μητρόπολη Λεμεσού ανακοινώνει ότι με την ευκαιρία της αγιοκατάταξης του Οσιότατου Γέροντος Ιακώβου Τσαλίκη και επίσημα ως Αγίου της Ορθοδόξου Εκκλησίας μας και της μνήμης του Οσίου Πορφυρίου του Καυσοκαλύβιτου τη Παρασκευή 1η Δεκεμβρίου θα τελεσθεί πανηγυρική Αγρυπνία στις 8:30μμ. στο Μητροπολιτικό Ναό Παναγίας Παντανάσσης Καθολικής. Κατά τη διάρκεια της αγρυπνίας θα ψάλλουν μέλη της χορωδίας της Μητροπόλεως μας Ρωμανός ο Μελωδός. Προσκαλούνται οι πιστοί να παραστούν και να λάβουν την ευχή και την ευλογία των δύο νέων Αγίων της εκκλησίας μας.

 Στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Λεμεσού με την ευκαιρία της εορτής του Αγίου Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτου την Παρασκευή 1η Δεκεμβρίου στις 8:30μ.μ. θα τελεσθεί Ιερά Αγρυπνία προϊσταμένου του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Αθανασίου.

 Στο πανηγυρίζον παρεκκλήσιο του Οσίου Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτου, που βρίσκεται στο βόρειο κλίτος του Ιερού ναού Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου και Αγίου Αρτεμίου, την Παρασκευή 1η Δεκεμβρίου στις 7.45 μ.μ. θα τελεστεί πανηγυρική Αγρυπνία, για τη μνήμη του Αγίου Πορφυρίου προϊσταμένου του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Αμαθούντος κ. Νικολάου.

 Στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Κάτω Πολεμιδιών με την ευκαιρία της αγιοκατάταξης του Οσιότατου Γέροντος Ιακώβου Τσαλίκη και της μνήμης του Οσίου Πορφυρίου του Καυσοκαλύβιτου, του προφήτου Αββακούμ και του Οσίου Αββακούμ την Παρασκευή 1ηΔεκεμβρίου στις 8:00μ.μ. θα τελεσθεί Ιερά Αγρυπνία προϊσταμένου του Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου της Μητροπόλεώς μας Χρυσοστόμου.

 Με την ευκαιρία της εορτής του Αγίου Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτου την Παρασκευή 1ηΔεκεμβρίου θα τελεσθούν επίσης αγρυπνίες στον Ιερό Ναό των Αγίων Παϊσίου του Αγιορείτου και Αρσενίου του Καππαδόκου στις 8:00μ.μ, στον Ιερό Ναό Αποστόλου Ανδρέα και Αγίας Φωτεινής στο συνοικισμό Κολοσσίου στις 9 το βράδυ, στον ιερό Ναό Αγίου Ελευθερίου Μουταγιάκκας στις 8:30 μ.μ. και στον ιερό Ναό Παναγίας Ευαγγελιστρίας στα Κάτω Πολεμίδια στις 8:30 μ.μ.

 Στον Ιερό Ναό Αγίου Κοσμά του Αιτωλού τη Κυριακή 3 Δεκεμβρίου στις 9:00μ.μ. θα τελεσθεί αγρυπνία για την εορτή της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Βαρβάρας.

 Στον Ιερό Ναό Αγίου Σάββα Ύψωνα με την ευκαιρία της εορτής του Αγίου Σάββα του Ηγιασμένου τη Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου στις 5:30μ.μ. θα τελεσθεί πανηγυρικός εσπερινός χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Αμαθούντος κ. Νικολάου και την επομένη Τρίτη 5 Δεκεμβρίου το πρωί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Αθανασίου.

 Με την ευκαιρία της εορτής του Αγίου Σάββα του Ηγιασμένου την Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου στις 8.30μ.μ. θα τελεσθεί ιερά αγρυπνία στον ιερό ναό των αγίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης παρά τον Άγιο Τύχωνα.

 Στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Λεμεσού με την ευκαιρία της εορτής του Αγίου Νικολάου, την Τρίτη 5 Δεκεμβρίου στις 6:00μ.μ. θα τελεσθεί πανηγυρικός εσπερινός προϊσταμένου του Πανοσιολογιοτάτου Αρχιμανδρίτου Φιλοθέου. Μετά το πέρας του εσπερινού θα πραγματοποιηθεί λιτάνευση της εικόνας του Αγίου σε παρακείμενους δρόμους της ενορίας. Την επομένη Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου το πρωί θα τελεσθεί πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Αμαθούντος κ. Νικολάου. Το απόγευμα της ίδιας μέρας στις 5:30 μ.μ. θα τελεσθεί η ακολουθία του εσπερινού και παράκληση προς τον Άγιο Νικόλαο. Κατά τη διάρκεια των εορτασμών θα εκτίθεται προς προσκύνηση τεμάχιο λειψάνου του Αγίου Νικολάου.

Print Friendly

Share this post