Ιερά Μητρόπολις Λεμεσού: Ανακοινώσεις Μαρτίου 2018

Ιερά Μητρόπολις Λεμεσού: Ανακοινώσεις Μαρτίου 2018

Στον Μητροπολιτικό Ναό Παναγίας Παντανάσσης Καθολικής την Τετάρτη 21 Μαρτίου στις 7 μμ θα τελεσθεί η αγρυπνία του Μεγάλου Κανόνος και προηγιασμένη Θεία Λειτουργία. Κατά την διάρκεια της αγρυπνίας θα αναγνωσθεί ο βίος της Οσίας Μαρίας της Αιγυπτίας. Επίσης με την ευκαιρία του Μεγάλου Κανόνος θα τελεσθούν αγρυπνίες στην Ιερά Μονή Αρχαγγέλου Μιχαήλ Μοναγρίου στις 7:30 μμ, στον Ιερό Ναό Αγίου Ελευθερίου στις 9 μμ, στον Ιερό Ναό Αγίων Παϊσίου του Αγιορείτου και Αρσενίου του Καππαδόκου στις 7:30 μμ, στον Ιερό Ναό Αγίου Κοσμά του Αιτωλού στις 7:30 μμ και στο ίδρυμα Άγιος Νεκτάριος στην Λευκωσία στις 7:30 μμ

Στον Ιερό Ναό Αγίων Ανδρονίκου και Αθανασίας την Τετάρτη 21 Μαρτίου στις 5 το πρωί θα τελεσθεί προηγιασμένη Θεία Λειτουργία. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας στις 5 θα τελεσθεί το μικρό Απόδειπνο και ακολούθως θα ψαλεί ο Μεγάλος Κανόνας.

Από την Αντιαιρετική ομάδα της Ιεράς Μητροπόλεως Λεμεσού ανακοινώνεται ότι την Τετάρτη 21 Μαρτίου στις 7 μμ θα μιλήσει ο Θεολόγος κ. Γιώργος Κυριάκου.

Στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωσήφ του Μνήστορος την Παρασκευή 23 Μαρτίου η ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου θα αρχίσει στις 8 μμ και θα ακολουθήσει αγρυπνία. Επίσης την Κυριακή 25 Μαρτίου μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας θα πραγματοποιηθεί γλυκισματαγορά και τα έσοδα της οποίας θα διατεθούν για την Αγιογράφηση του Ναού.

Στον Καθεδρικό Ναό Αγίας Νάπας με την ευκαιρία της εορτής του Ευαγγελισμού της Υπεραγίας Θεοτόκου το Σάββατο 24 Μαρτίου στις 5 το απόγευμα θα τελεσθεί ο Μέγας Πανηγυρικός εσπερινός. Την επομένη Κυριακή 25 Μαρτίου το πρωί θα τελεσθεί Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προϊσταμένου του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου μας Αθανασίου. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας θα ψαλεί Πανηγυρική Δοξολογία για τις επετείους της 25ης Μαρτίου του 1821 και της 1ης Απριλίου. Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει ο κ. Στέλιος Θεοφίλου πρώτος λειτουργός μέσης εκπαίδευσης.

Στον ιερό ναό Παναγίας Ευαγγελιστρίας Κάτω Πολεμιδιών με την ευκαιρία της εορτής του Ευαγγελισμού της Υπεραγίας Θεοτόκου το Σάββατο 24 Μαρτίου στις 6 το απόγευμα θα τελεστεί πανηγυρικός αρχιερατικός εσπερινός Χοροστατούντος του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου μας Αθανασίου. Μετά το πέρας τους εσπερινού θα ακολουθήσει περιφορά της εικόνας στους κυρίους δρόμους της ενορίας. Την Κυριακή 25, Μαρτίου στις 6.30 το πρωί θα τελεστεί όρθρος και αρχιερατική θεία λειτουργία προϊσταμένου του Θεοφιλεστάτου επισκόπου  Αμαθούντος Νικολάου και αμέσως μετά θα τελεστεί δοξολογία για την εθνική επέτειο 25 Μαρτίου 1821. Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει ο θεολόγος βοηθός διευθυντής Δρ Δημήτριος Καπαής. 

Ο Ιερός Ναός Αγίου Ιγνατίου πραγματοποιεί πασχαλινό παζαράκι  την Κυριακή 25, Μαρτίου από τις 12 το μεσημέρι έως τις 4 το απόγευμα. Θα υπάρχει νηστίσιμο μπουφέ με μαμούλια, γλυκά, σπιτίσια κατεψυγμένα φαγητά, κλήρωση λαχνών με πλούσια δώρα και πολλά αλλά.  Είσοδος €10 για μεγάλους και €5 για παιδιά. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε στα τηλέφωνα 99 316 166 και 99 517 264 

Στον Ιερό Ναό Αγίων Παϊσίου του Αγιορείτου και Αρσενίου του Καππαδόκου την Δευτέρα 26 Μαρτίου στις 6 μμ θα τελεσθεί το Μέγα Απόδειπνο και στην συνέχεια θα γίνει ομιλία από τον εφημέριο του Ναού π. Μιχαήλ Σπανού.

Print Friendly

Share this post