Ιερά Μητρόπολις Λεμεσού: Ανακοινώσεις Ιουλίου 2018

Ιερά Μητρόπολις Λεμεσού: Ανακοινώσεις Ιουλίου 2018

Στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Γερμασόγειας με την ευκαιρία της εορτής της Αγίας Οσιομάρτυρος Παρασκευής την Τετάρτη 25 Ιουλίου στις 7 μμ θα τελεσθεί ο μέγας πανηγυρικός εσπερινός για την εορτή της Αγίας Oσιομάρτυρος Παρασκευής χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου επισκόπου Αμαθούντος κ. Νικολάου. Την Πέμπτη 26 Ιουλίου το πρωί θα τελεσθεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία. Κατά την διάρκεια των εορτασμών θα εκτίθεται προς προσκύνηση τεμάχιο από τα Ιερά Λείψανα του Αγίου και Ιαματικού Παντελεήμονος και της Αγίας Οσιομάρτυρος Παρασκευής.

Στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής στην Επισκοπή με την ευκαιρία της εορτής της Αγίας Παρασκευής την Τετάρτη 25 Ιουλίου στις 7 μμ θα τελεσθεί πανηγυρικός εσπερινός. Την επομένη Πέμπτη 26 Ιουλίου το πρωί θα τελεσθεί πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Αθανασίου. Κατά την διάρκεια των ακολουθιών θα εκτίθεται προς προσκύνηση μέρος από το ιερό λείψανο της Αγίας Παρασκευής.

Στον Ιερό Ναός Αγίου Παντελεήμονος Κυβίδων με την ευκαιρία της εορτής του Αγίου Μεγαλομάρτυρος και Ιαματικού Παντελεήμονος την Πέμπτη 26 Ιουλίου στις 7 μμ θα τελεσθεί ο μέγας πανηγυρικός εσπερινός χοροστατούντος του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου μας Αθανασίου. Την επομένη Παρασκευή 27 Ιουλίου το πρωί θα τελεσθεί ο όρθρος και Πανηγυρική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Θεοφιλεστάτου επισκόπου Αμαθούντος Νικολάου.

Στον Ιερό Ναό Αγίου Κοσμά του Αιτωλού με την ευκαιρία της εορτής του Αγίου Μεγαλομάρτυρος και Ιαματικού Παντελεήμονος την Πέμπτη 26 Ιουλίου στις 8:30 μμ θα τελεσθεί αγρυπνία.

Στον Ιερό Ναό Αποστόλων Πέτρου και Παύλου και Αγίου Αρτεμίου την Πέμπτη 26 Ιουλίου από τις 6μμ και μετά, θα ψήνονται και θα πωλούνται σουβλάκια, προς 5 ευρώ η πίτα, στην αυλή της Εκκλησίας. Όλα τα έσοδα θα διατεθούν για το δάνειο του Ναού.

Η εκκλησιαστική επιτροπή Παναγίας Ευαγγελίστριας Κάτω Πολεμιδιών μέσα στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Κάρμεια 2018 – Τραγουδώντας κάτω από τα αστέρια», πραγματοποιεί μουσική βραδιά στον προαύλιο χώρο του παρεκκλησίου Παναγίας Καρμειώτισσας που βρίσκεται παρά το γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού την Πέμπτη 26 Ιουλίου στις 9 το βράδυ. Στην εκδήλωση θα παρουσιαστούν τραγούδια μεγάλων ελλήνων συνθετών που άφησαν εποχή όπως Μάνου Χατζηδάκη, Μάνου Λοΐζου, Σταύρου Ξαρχάκου και άλλων. Στα φωνητικά θα είναι η Γεωργία Ζαχαριάδη, στο πιάνο η Παντελίτσα Σωκράτους και στο φλάουτο η Μαρία Αβραάμ. Είσοδος 5 ευρώ.

Στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Πολεμιδιών το Σάββατο 28 Ιουλίου το πρωί κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας ο Θεοφιλέστατος επίσκοπος Αμαθούντος Νικόλαος θα χειροτονήσει εις πρεσβύτερο τον διάκονο πατέρα Μαρίνο Κάσια.

Η Ιερά Μονή Αρχαγγέλου Μιχαήλ Μοναγρίου σας προσκαλεί στην τελετή της Καταθέσεως του Θεμελίου Λίθου στον υπό ανέγερση νέο Ιερό Ναό του Αρχαγγέλου Μιχαήλ την Κυριακή 29 Ιουλίου και ώρα 7 μμ από τον Πανιερώτατο Μητροπολίτη μας Αθανάσιο.

Η επιτροπή ανεγέρσεως του Ιερού Ναού Αγίου Λουκά Κριμαίας του ιατρού την Κυριακή 29, Ιουλίου στη Θεία Λειτουργία που θα τελεστεί στον Ιερό Ναό Παναγίας Πλατρών, θα εκτίθεται προς προσκυνήσει τεμάχιο από το Ιερό Λείψανο του Αγίου. Το απόγευμα στις 6, θα ψαλεί παράκληση προς τον Άγιο Λουκά στο παρεκκλήσιο της Παναγίας Φανερωμένης που βρίσκεται μεταξύ Πάνω και Κάτω Πλατρών. Τέλος στις 7.30 μμ θα προβληθεί ταινία για τον Άγιο Λουκά στο Πολιτιστικό Κέντρο Πλατρών.

Στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Φραγκούδη με την ευκαιρία της Αγίας Ειρήνης της Χρυσοβαλάντου την Παρασκευή 27 Ιουλίου στις 9:30 μμ θα τελεσθεί αγρυπνία.

Με τις ευλογίες του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Τριμυθούντος κ. Βαρνάβα ο Ιερός Ναός Παναγίας Ελεούσης Κιβισιλίου πραγματοποιεί επταήμερο εορταστικών εκδηλώσεων από τις 31 Ιουλίου μέχρι τις 7 Αυγούστου με την ευκαιρία της ελεύσεως του Τιμίου Σταυρού από τον Ιερό Ναό Τιμίου Προδρόμου Κόρνου. Ο Τίμιος Σταυρός περιέχει τεμάχια από τα Άχραντα Πάθη του Κυρίου μας όπως Τίμιο Ξύλο, Αγκάθινο Στεφάνι, Χλαμίδα, Σπόγγο, Λίθο από τον Φρικτό Γολγοθά και Λίθο από τον Πανάγιο Τάφο. Η επίσημη υποδοχή του Τιμίου Σταυρού θα γίνει την Τρίτη 31 Ιουλίου στις 6:30 μμ και θα ακολουθήσει αγρυπνία για την πρόοδο του Τιμίου Σταυρού. Καθημερινά στις 6:30 πμ θα τελείται όρθρος και Θεία Λειτουργία. Ο Ναός θα είναι ανοικτός από τις 6:30 πμ μέχρι τις 8 μμ. Ο Τίμιος Σταυρός θα αναχωρήσει την Τρίτη 7 Αυγούστου μετά το πέρας της θείας Λειτουργίας.

Από την Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοκουρδαλιώτισσας ανακοινώνεται ότι το Σάββατο 28 Ιουλίου θα τελεσθεί Θεία Λειτουργία.

Ο Ιερός Ναός Αρχαγγέλου Μιχαήλ Παρεκκλησιάς ζητά αριστερό ιεροψάλτη για τις ανάγκες του Ναού. Για περισσότερες πληροφορίες στο τηλ. 99624828.

Print Friendly

Share this post