Ιερά Μητρόπολις Λεμεσού: Ανακοινώσεις Οκτωβρίου 2018

Ιερά Μητρόπολις Λεμεσού: Ανακοινώσεις Οκτωβρίου 2018

Η ερανική επιτροπή ανεγέρσεως του Ιερού Ναού Αγίου Λουκά Αρχιεπισκόπου Κριμαίας θα πραγματοποιήσει ομιλία με θέμα «Αγία Ξένη, η δια Χριστόν σαλή» από τον πρωτοπρεσβύτερο π. Σέργιο Φιλημόνοφ, καθηγητή ιατρικής του Κρατικού Πανεπιστημίου Πετρούπολης. Η ομιλία θα πραγματοποιηθεί στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωσήφ του Μνήστορος σήμερα Τρίτη 16 Οκτωβρίου στις 7:15μ.μ. Θα προηγηθεί παράκληση προς τον Άγιο Λουκά στις 6:00μ.μ. Κατά τη διάρκεια της παράκλησης θα εκτίθεται προς προσκύνηση μέρος λειψάνου της Αγίας Ματρώνας της Ρωσσίδας. Για πληροφορίες αποτείνεστε στα τηλέφωνα 99463106 και 99496329.

Μέσα στα πλαίσια της πανηγύρεως του παρεκκλησίου της Παναγίας της Μαχαιριώτισσας που βρίσκεται εντός του Ιερού Ναού των Αγίων Αρσενίου του Καππαδόκου και Παϊσίου του Αγιορείτου αύριο Τετάρτη 17 Οκτωβρίου στις 5:30μ.μ. θα τελεσθεί πανηγυρικός εσπερινός προϊσταμένου του Πανοσιολογιωτάτου Αρχ. Χρυσοστόμου και θα ακολουθήσει λιτάνευση της θαυματουργού εικόνας στους δρόμους της ενορίας. Την επομένη Πέμπτη 18 Οκτωβρίου θα τελεσθεί Όρθρος και πανηγυρική Θεία Λειτουργία. Το απόγευμα της ίδιας μέρας στις 6:00μ.μ θα ψαλεί η παράκληση και το μικρό Απόδειπνο μετά των Χαιρετισμών στην Υπεραγία Θεοτόκο την Μαχαιριώτισσα. Ο Ναός την Πέμπτη 18 Οκτωβρίου θα παραμείνει ανοικτός για προσκύνηση μέχρι τις 8 το βράδυ.

Στον Πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Απ. Λουκά στον συνοικισμό Αγίου Αθανασίου αύριο Τετάρτη 17 Οκτωβρίου στις 6:15 μμ θα τελεσθεί ο μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός εσπερινός χοροστατούντος του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Αθανασίου. Κατά την διάρκεια του εσπερινού θα εκτίθεται προς προσκύνηση τεμάχιο από το Ιερό Λείψανο του Αγίου Αποστόλου και Ευαγγελιστού Λουκά. Την επομένη Πέμπτη 18 Οκτωβρίου το πρωί θα τελεσθεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας στις 6μ.μ. θα ψαλεί ο παρακλητικός κανόνας προς τον Απ. Λουκά. Όλα τα έσοδα από τις παρακλήσεις θα διατεθούν για το συσσίτιο απόρων που προσφέρει η Ιερά Μητρόπολη Λεμεσού.  

Στον ιερό ναό Αγίου Σπυρίδωνος αύριο Τετάρτη 17, Οκτωβρίου στις 6.45 μμ μετά τον εσπερινό θα μιλήσει ο πρωτοπρεσβύτερος πατήρ Μιχαήλ βοσκός.

Από την Αντιαιρετική Ομάδα της Ιεράς Μητροπόλεως Λεμεσού ανακοινώνεται ότι αύριο Τετάρτη 17, Οκτωβρίου στις 6.30 το απόγευμα επαναρχίζουν η αντιαιρετικές συνάξεις πάνω από το αρχονταρίκι της Ιεράς Μητροπόλεως Λεμεσού με ομιλητή τον θεολόγο κύριο Γιώργο Κυριακού. 

Στον ιερό ναό Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης αύριο Τετάρτη 17 Οκτωβρίου στις 7 μμ θα ψαλεί η παράκληση προς την Παναγία την Γοργοϋπήκοο και στη συνέχεια θα ακολουθήσει ομιλία από τον Θεοφιλέστατο επίσκοπο Αμαθούντος Νικόλαο. Επίσης την Παρασκευή 19, Οκτωβρίου στις 8.30 μμ θα τελεστεί αγρυπνία για την εορτή του Αγίου Γερασίμου, του Αγίου Αρτέμιού και της Αγίας Ματρώνας της Χιοπολίτιδος .

Στον ιερό ναό Αγίου Γεωργίου Φραγκούδη με την ευκαιρία της εορτής του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Αρτέμιού και του Αγίου Γερασίμου Κεφαλληνίας την Παρασκευή 19 Οκτωβρίου στις 9.30 μ.μ. θα τελεστεί αγρυπνία.

Η εκκλησιαστική επιτροπή Παναγίας Ελεούσης Τριμίκλινης ανακοινώνει ότι με την ευκαιρία της εορτής του Αγίου Μνάσωνος, όπου πανηγυρίζει το ομώνυμο παρεκκλήσιο που βρίσκεται την κοινότητα , την Πέμπτη 18 Οκτωβρίου στις 5 μμ θα τελεσθεί πανηγυρικός εσπερινός και την επομένη Παρασκευή 19 Οκτωβρίου θα τελεσθεί ο όρθρος και η Θεία Λειτουργία.

Από τον πανηγυρίζοντα Ιερό ναό Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου και Αγίου Αρτέμιού ανακοινώνεται ότι την Παρασκευή 19, Οκτωβρίου στις 6 το απόγευμα θα τελεστεί ο πανηγυρικός εσπερινός για την εορτή του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Αρτέμιού χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου του επισκόπου Αμαθούντος Νικολάου.  Το Σάββατο 20, Οκτωβρίου θα τελεστεί πανηγυρικός όρθρος και Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Κυρηνείας Χρυσοστόμου ο οποίος θα χειροτονήσει σε πρεσβύτερο το διάκονο Σάββα Ευαγόρου.

Ο Ιερός Ναός Αγίου Σπυρίδωνος διοργανώνει προσκυνηματική εκδρομή το Σάββατο, 20 Οκτωβρίου, στην Ιερά Μονή Παναγίας του Κύκκου, στο Θρονί της Παναγίας, στην Ιερά Μονή Παναγίας της Τρικουκιώτισσας και στο προσκύνημα του Σταυρού στο Πεδουλά. Αναχώρηση στις 7:00 το πρωί. Τιμή συμμετοχής 25 ευρώ το άτομο συμπεριλαμβανομένων φαγητού και λεωφορείου. Για πληροφορίες αποτείνεστε στα τηλέφωνα: 99851830, 99377487.

Η ερανική επιτροπή ανεγέρσεως του Ιερού Ναού Παναγίας Ελεούσης Πανιώτη Γερμασόγειας θα πραγματοποιήσει προσκυνηματική εκδρομή την Κυριακή 21 Οκτωβρίου στην Ιερά Μονή Τιμίου Σταυρού Ομόδους όπου θα γίνει και εκκλησιασμός και στην Ιερά Μονή Παναγίας του Κύκκου. Τιμή συμμετοχής 25 ευρώ το άτομο συμπεριλαμβανομένων λεωφορείου και φαγητού. Για περισσότερες πληροφορίες αποτείνεστε στα τηλέφωνα 99562939 και 25335942.

Ο Ιερός Ναός Αγίας Βαρβάρας Ζακακίου διοργανώνει Παιδικό Πανηγύρι Κατηχητικών Συνάξεων την Κυριακή 21, Οκτωβρίου από τις 10 το πρωί μέχρι τις 12.30 το μεσημέρι στο προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού Αγίας Βαρβάρας Ζακακίου. Κατά τη διάρκεια του παιδικού πανηγυριού θα προσφερθεί δωρεάν πρόγευμα σε όλους. Επίσης θα κυκλοφορούν λαχνοί προς €2 με πλούσια δωράκια. Στο τέλος οι ιερείς του ναού θα δώσουν αναμνηστικό δώρο  σε όλα τα παιδιά. 

Από την οικογένεια Χριστάκη Χριστοδουλίδη ανακοινώνεται ότι τη Κυριακή 21 Οκτωβρίου θα τελεσθεί στον Ιερό Ναό Αγίου Νεκταρίου το ετήσιο μνημόσυνο του αειμνήστου υιού τους, Χρυσοστόμου μοναχού Μαχαιριώτη και της αδελφής του Ειρήνης και προσκαλούν όσους από τους συγγενείς, γνωστούς και φίλους τιμούν τη μνήμη τους, όπως παραστούν και προσευχηθούν υπέρ αναπαύσεως της ψυχής τους. Το κέρασμα του μνημοσύνου θα προσφερθεί στο αρχονταρίκι που βρίσκεται στο πνευματικό κέντρο δίπλα από τον Ναό.

Στον ιερό ναό Αγίου Νικολάου Λεμεσού τη Δευτέρα 22, Οκτωβρίου στις 8.30 μμ θα τελεστεί αγρυπνία με την ευκαιρία της εορτής του Αγίου Ιακώβου του Αδελφοθέου. Κατά τη διάρκεια της αγρυπνίας θα τελεσθεί η αρχαία Θεία Λειτουργία του Αγίου Ιακώβου. Στην αγρυπνία θα προΐσταται ο θεοφιλέστατος  Επίσκοπος Αμαθούντος Νικόλαος. Επίσης η δεξαμενή σκέψης Αγίου Νικολάου σας προσκαλεί στην διάλεξη με θέμα «Ο Μακεδονικός και Κυπριακός Αγώνας του Ελληνισμού» με ομιλητή τον Νίκο Λυγερό στην αίθουσα εκδηλώσεων του Αγίου Νικολάου την Τετάρτη 24, Οκτωβρίου στις 7 μμ. Είσοδος ελεύθερη. 

Με την ευκαιρία της πανηγύρεως του ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου της κοινότητας Βάσας Κελλακίου, τη Πέμπτη 25 Οκτωβρίου στις 6:00 μ.μ. θα τελεσθεί πανηγυρικός Αρχιερατικός εσπερινός χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Αμαθούντος κ. Νικολάου και την επομένη Παρασκευή 26 Οκτωβρίου θα τελεσθεί Όρθρος και πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

Η Ιερά Επισκοπή Αμαθούντος και ο Ιερός Ναός Αγίου Τύχωνος, ανακοινώνουν ότι θα πραγματοποιηθεί φιλανθρωπικό δείπνο την Πέμπτη 1η Νοεμβρίου στις 7:30 μμ στο Πνευματικό Κέντρο στον υπόγειο χώρο του ναού. Θα παρουσιαστεί μουσικό πρόγραμμα με την Βιργινία Φούρναρη και παιδιά των κατηχητικών συνάξεων της ενορίας. Την εκδήλωση θα τιμήσει με την παρουσία του και θα χαιρετίσει ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αμαθούντος Νικόλαος. Τιμή εισόδου €12 το άτομο και €8 για παιδιά. Εισιτήρια προπωλούνται στα βιβλιοπωλεία της Μητροπόλεως μας, στον Ιερό Ναό Αγίου Τύχωνος και στην γραμματεία της Επισκοπής Αμαθούντος στα γραφεία της Μητρόπολης Λεμεσού. Για περισσότερες πληροφορίες στο τηλ. 25864353.

Ο Ιερός Ναός Αρχαγγέλου Μιχαήλ Παρεκκλησιάς ανακοινώνει ότι ζητεί Αριστερό Ιεροψάλτη για τις ανάγκες του Ναού. Για περισσότερες πληροφορίες αποτείνεστε στον εφημέριο του Ναού Αρχιμ. Λάζαρο στο τηλ. 99624828.

Print Friendly

Share this post