Ιερά Μητρόπολις Λεμεσού: Ανακοινώσεις Ιουνίου 2018

Ιερά Μητρόπολις Λεμεσού: Ανακοινώσεις Ιουνίου 2018

Ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης μας Αθανάσιος απόψε στις 8:30 θα μιλήσει στην καθιερωμένη ανά δεκαπενθήμερο ομιλία του προς τους νέους στην αίθουσα εκδηλώσεων της Ιεράς Μητροπόλεως Λεμεσού. Η αποψινή ομιλία θα είναι και η τελευταία ομιλία του Πανιερωτάτου για την φετινή περίοδο.

Ἡ Ἱερά Ἐπισκοπή Ἀμαθοῦντος καί ὁ Ἱερός Ναός Ἁγίου Τύχωνος τῆς ὁμώνυμης κοινότηταςἀνακοινώνουν τό πρόγραμμα ἀκολουθιῶν καί ἐκδηλώσεων, μέ τήν εὐκαιρία τῆς ἑορτῆς τοῦ ἉγίουΤύχωνος Ἐπισκόπου Ἀμαθοῦντος:

Αύριο Παρασκευή 15 Ἰουνίου καί ὥρα 8:30μ.μ. θά τελεσθεῖ πανηγυρική ἀγρυπνία στά ἐρείπια τῆςΒασιλικῆς στήν ἀρχαία Ἀμαθοῦντα κατά τήν ὁποία θά ἑορτασθοῦν ὁ Ἅγιος Τύχων καί πάντες οἱἍγιοι Ἱεράρχες τῆς Ἐπισκοπῆς Ἀμαθοῦντος, προεξάρχοντος τοῦ Πανιερωτάτου Μητροπολίτουμας κ.κ.Ἀθανασίου καί συλλειτουργοῦντος τοῦ Θεοφιλεστάτου Ἐπισκόπου Ἀμαθοῦντοςκ.Νικολάου. Τό Σάββατο 16 Ἰουνίου στίς 7:00μ.μ. θά τελεσθεῖ πανηγυρικός ἑσπερινόςχοροστατοῦντος τοῦ Θεοφιλεστάτου Ἐπισκόπου Ἀρσινόης κ. Νεκταρίου και συγχοροστατοῦντοςτοῦ Θεοφιλεστάτου Ἐπισκόπου Ἀμαθοῦντος κ.Νικολάου. Μέ τό πέρας τοῦ ἑσπερινοῦ θά γίνειλιτάνευση τοῦ ἱεροῦ λειψάνου στούς κεντρικούς δρόμους τῆς κοινότητας. Τήν Κυριακή 17 Ἰουνίουτό πρωί θά τελεσθεῖ Ὄρθρος καί πανηγυρική Ἀρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος τοῦΠανιερωτάτου Μητροπολίτου Ταμασοῦ καὶ Ὀρεινῆς κ. Ἠσαΐα καί συλλειτουργοῦντος τοῦΘεοφιλεστάτου Ἐπισκόπου Ἀμαθοῦντος κ.Νικολάου. Τό ἀπόγευμα τῆς ἴδιας μέρας στίς 6:30μ.μ.θά ψαλεῖ Παράκληση πρός τόν Ἅγιο Τύχωνα. Θά ἀκολουθήσει στήν πλατεία τῆς Κοινότητας σύντομη ἐκδήλωση ἀπό τά παιδιά τοῦ κατηχητικοῦ σχολείου τῆς κοινότητας Ἁγίου Τύχωνος. Τό Σάββατο 16 Ἰουνίου καί τήν Κυριακή 17 Ἰουνίου ὁ ἱερός ναός τοῦ Ἁγίου Τύχωνος θά παραμείνει ἀνοικτός καθ’ ὅλη τή διάρκεια τῆς ἡμέρας πρός διευκόλυνση τῶν πιστῶν γιά προσκύνηση τοῦ ἱεροῦ λειψάνου τοῦ Ἁγίου Τύχωνος .

Από τον Μητροπολιτικό Ναό Παναγίας Παντανάσσης Καθολικής ανακοινώνεται ότι η καθιερωμένη αγρυπνία που τελείτε κάθε Παρασκευή, αύριο Παρασκευή 15 Ιουνίου δεν θα τελεσθεί λόγω της αγρυπνίας που θα τελεσθεί στα ερείπια της Βασιλικής του Αγίου Τύχωνος στην αρχαία Αμαθούντα.

Στον Ιερό Ναό Αγίου Νεοφύτου συνοικισμού Μακαρίου του Γ’ αύριο Παρασκευή 15 Ιουνίου στις 7 μμ θα ψαλεί ο παρακλητικός κανόνας του Αγίου Νεοφύτου. Κατά την διάρκεια της παράκλησης θα εκτίθεται προς προσκύνηση τεμάχιο από το ιερό λείψανο του Αγίου.

Με την ευκαιρία της εορτής του Αγίου Τύχωνος αύριο Παρασκευή 15 Ιουνίου θα τελεσθούν αγρυπνίες στον Ιερό Ναό Απ. Ανδρέα Χαράκη στις 8 μμ και στον ιερό ναό Αγίου Γεωργίου Φραγκούδη στις 9:30 μμ

Η επιτροπή ανεγέρσεως του Ιερού Ναού Αγίου Πορφυρίου Λεμεσού διοργανώνει τσάι και ομιλία από τον Πανιερώτατο Μητροπολίτη Λεμεσού Αθανάσιο την Τρίτη 19 Ιουνίου και ώρα 7 μμ στο ξενοδοχείο “FOUR SEASONS”. Είσοδος 20 ευρώ. Όλα τα έσοδα θα διατεθούν για την ανέγερση του Ναού του Αγίου Πορφυρίου. Στην εκδήλωση θα δοθεί αναμνηστικό δώρο.

Η εκκλησιαστική επιτροπή του Ιερού Ναού Αγίας Παρασκευής Επισκοπής ζητά δεξιό ιεροψάλτη για τις ανάγκες του ναού. Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να επικοινωνήσουν με τον ιερέα του ναού Οικονόμο πατέρα Πέτρο Ανδρέου στο τηλέφωνο 99572485.

Print Friendly

Share this post