Το προσκύνημα του Αρχιεπισκόπου Κύπρου στη Ζάκυνθο

Το προσκύνημα του Αρχιεπισκόπου Κύπρου στη Ζάκυνθο

Ευρισκόμενος ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. Χρυσόστομος Β΄ στη Ζάκυνθο, για να συμμετάσχει τον τριήμερο θερινό εορτασμό του Αγίου Διονυσίου (300 χρόνια μετά την Μετακομιδή Του από τα Στροφάδια στην πόλη της Ζακύνθου), επισκέφτηκε σήμερα -χάριν αναψυχής- διάφορα αξιοθέατα κοντά στην πόλη. 

Κατ’ αρχήν μετέβη στον Λόφο του Στράνη, όπου ο Διονύσιος Σολωμός έγραψε τον Ύμνο. Εκεί θαύμασε το τοπίο, τον Κάμπο του Zante και στάθηκε σκεπτικός κάτω από την προτομή του βάρδου της Ελευθερίας! Τον πλησίασε μάλιστα μια ομάδα Κυπρίων περιηγητών, οι οποίοι εξέφρασαν την θαυμαστική έκπληξή τους για το ότι συναπαντήθηκαν με τον Αρχιεπίσκοπό τους εν Ζακύνθω! Ζητώντας την ευλογία του πνευματικού πατέρα τους, ζήτησαν να φωτογραφηθούν μαζί του!
 
Στη συνέχεια ο Αρχιεπίσκοπος προσκύνησε την γλυκεία μορφή της Θεομήτορος, της επονομαζόμενης «Χρυσοπηγή», στον Ναό Της, στο γραφικό προάστιο του Μπόχαλη, ο δε οικείος Εφημέριος π. Νικόδημος Κεφαλληνός προσέφερε κέρασμα, με θέα την Χώρα αφ’ υψηλού. 
 
Ακολούθως ο Μακ. κ. Χρυσόστομος περιήλθε διάφορα φυσικά αξιοθέατα, θαυμάζοντας την καταπράσινη βλάστηση του νησιού και κατέληξε στον Ναό της Παναγούλας Μπανάτου, όπου προσκύνησε την εφέστια εικόνα της Θεομήτορος, θαυμάζοντας τον χρυσοξυλόγλυπτο διάκοσμο του εσωτερικού του οικοδομήματος. 
 
Συνοδός-ξεναγός του Αρχιεπισκόπου, σε αυτή την ανέμελη πρωινή βόλτα, ήταν ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος Ι. Μ. Ζ. Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας. Τον Μακαριώτατο συνόδευε επίσης ο Αρχιδιάκονός του Δρ Κυπριανός Κουντούρης, Διευθυντής της Θεολογικής Σχολής της Εκκλησίας της Κύπρου, ο οποίος -σημειωτέον- εισήλθε στο 26ο έτος διακονίας!!! Χρέη φωτογράφου έκανε ο οδηγός της Ι. Μ. Ζ. κ. Σπύρος Νέγκας.  
 
Πηγή: nyxthimeron.com
 
Print Friendly

Share this post