Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου: Οι Λυσιώτες Εορτάζουν την Παναγία (7-8 Σεπτεμβρίου 2017)

Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου: Οι Λυσιώτες Εορτάζουν την Παναγία (7-8 Σεπτεμβρίου 2017)

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

 

Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου ανακοινώνει προς το Χριστεπώνυμο πλήρωμα ότι η Εκκλησιαστική Επιτροπή Παναγίας Ευαγγελιστρίας Λύσης, ο Δήμος Λύσης και όλα τα οργανωμένα σύνολα της κατεχόμενης κωμοπόλεως καλούν τους εκτοπισμένους Λυσιώτες να συμμετάσχουν στην πανήγυρη του Γενεσίου της Θεοτόκου, στον ιερό ναό Τιμίου Προδρόμου στη Δρομολαξιά, στη Λάρνακα.

Την Πέμπτη, 7 Σεπτεμβρίου 2017, στις 6:00 μ.μ. θα τελεστεί Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Κιτίου κ. Χρυσοστόμου.

Θα συμμετάσχει και ο Λυσιώτης Ιερέας π. Γεώργιος Καπαρής, ο οποίος θα μεταφέρει, με τις ευλογίες του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ. κ. Χρυσοστόμου, για προσκύνηση από τους ευλαβείς πιστούς τη διασωθείσα Θαυματουργό Εικόνα της Παναγίας της Λύσης και το Ιερό Ευαγγέλιο της Εκκλησίας της Λύσης.

Κατά τη διάρκεια του Εσπερινού θα ψάλλει η Βυζαντινή Χορωδία του Δήμου Λύσης «Γιάγκος Σουρουλλάς».

Την επομένη, ανήμερα της εορτής, Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου 2017, θα τελεστεί Όρθρος και Θεία Λειτουργία στον ίδιο ιερό ναό.

Κατά τη διάρκεια των ιερών ακολουθιών θα τελεστεί δέηση για επιστροφή στις πατρογονικές εστίες σε συνθήκες ελευθερίας.

Περισσότερες πληροφορίες, για την πανήγυρη μπορούν οι πρόσφυγες από τη Λύση να επικοινωνήσουν με τον Επίτιμο Πρόεδρο της Εκκλησιαστικής Επιτροπής Παναγίας της Λύσης και πρώην Δήμαρχο κ. Ανδρέα Ττοφιά στο τηλ. 24364069 και  99466414.

Μετά το πέρας του Μεγάλου Εσπερινού θα ακολουθήσει Καλλιτεχνικό Πρόγραμμα στο Αμφιθέατρο του Δήμου Δρομολαξιάς-Μενεού. Για περισσότερες πληροφορίες μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να επικοινωνήσουν με το Δήμο Λύσης, τηλ. 24661444

Η Εκκλησιαστική Επιτροπή Παναγίας Ευαγγελιστρίας Λύσης ευχαριστεί όλους τους Λυσιώτες και κατεξοχήν το Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο της κατεχόμενης κωμοπόλεως για τη συνεργασία.

 

Από την Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου και την Εκκλησιαστική Επιτροπή Παναγίας Ευαγγελιστρίας Λύσης.

Print Friendly, PDF & Email

Share this post