Ιερά Μητρόπολις Κωνσταντίας και Αμμοχώστου: Λειτουργίες-Κηρύγματα 1-10 Σεπτεμβρίου 2017

Ιερά Μητρόπολις Κωνσταντίας και Αμμοχώστου: Λειτουργίες-Κηρύγματα 1-10 Σεπτεμβρίου 2017

Την ερχόμενη Παρασκευή, 1 Σεπτεμβρίου 2017, στις 6:00μ.μ θα τελεστεί ο εόρτιος Εσπερινός στο πανηγυρίζον ξωκλήσι του Αγίου Μάμαντος στο Παραλίμνι. Την επομένη, Σάββατο, 2 Σεπτεμβρίου 2017, θα τελεστεί ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία.

Εσπερινός και Θεία Λειτουργία, θα τελεστούν επίσης και στην πανηγυρίζουσα αρχαία εκκλησία του Αγίου Μάμαντος στη Σωτήρα.

Την ερχόμενη Κυριακή, 3 Σεπτεμβρίου 2017 ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ. Βασίλειος θα λειτουργήσει και κηρύξει στον Ιερό Ναό Αγίου Προκοπίου (Μετόχι της Ιεράς Μονής Κύκκου) στη Λευκωσία.

Το εσπέρας της Τρίτης, 5 Σεπτεμβρίου 2017, στις 6:30μ.μ θα τελεστεί ο εόρτιος Εσπερινός στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αρχαγγέλου Μιχαήλ Φρενάρους, με την ευκαιρία του εν Χώναις θαύματος του Αρχαγγέλου Μιχαήλ. Του Εσπερινού θα προστεί ο πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεως, Αρχιμ. Αυγουστίνος Κκαράς. Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής, Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου 2017, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Καρπασίας κ. Χριστοφόρος θα λειτουργήσει και κηρύξει στον ίδιο ιερό ναό.

Το εσπέρας της Πέμπτης, 7 Σεπτεμβρίου 2017, στις 6:00μ.μ , θα τελεστεί η ακολουθία του Εσπερινού στον Ιερό Ναό Αγίου Στυλιανού στη Λινόπετρα στη Λεμεσό με την ευκαιρία της εορτής του Γενεθλίου της Υπεραγίας Θεοτόκου. Η εορτή αυτή αποτελούσε την πανήγυρη της Χρυσοσπηλιώτισσας Κάτω Βαρωσίων. Στο τέλος, θα ψαλλεί επιμνημόσυνη δέηση υπέρ πάντων των αδικοχαμένων θυμάτων της εισβολής και υπέρ ανευρέσεως των αγνοουμένων. Του Εσπερινού και της δέησης θα προστεί ο πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεως, Αρχιμ. Αυγουστίνος Κκαράς.

Το εσπέρας της Πέμπτης, 7 Σεπτεμβρίου 2017, στις 6:30μ.μ θα τελεστεί  ο εόρτιος Εσπερινός στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Παναγίας Αγίας Νάπας με την ευκαιρία της εορτής του Γενεθλίου της Υπεραγίας Θεοτόκου. Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής, Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου 2017, θα τελεστεί ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία.

Την Κυριακή, 10 Σεπτεμβρίου 2017 ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ. Βασίλειος θα λάβει μέρος στο πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο στον Ιερό Ναό Αποστόλου Ανδρέου του Πρωτοκλήτου και Πάντων των εν τη Ρωσσική γη διαλαμψάντων Αγίων στο Επισκοπείο, με την ευκαιρία των ονομαστηρίων του Πανιερωτάτου Μητροπολίτη Ταμασού και Ορεινής κ Ησαΐα.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Κωνσταντίας και Αμμοχώστου

Print Friendly, PDF & Email

Share this post