Ιερά Μητρόπολις Ταμασού και Ορεινής: Έλευση Ιεράς Εικόνος Παναγίας Αγίας Σκέπης

Ιερά Μητρόπολις Ταμασού και Ορεινής: Έλευση Ιεράς Εικόνος Παναγίας Αγίας Σκέπης

ΕΛΕΥΣΗ ΙΕΡΑΣ ΕΙΚΟΝΟΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΑΓΙΑΣ ΣΚΕΠΗΣ

Με τις ευλογίες του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐου, θα μεταφερεί από τη Ρωσία το ιερό εικόνισμα της Παναγίας της Αγίας Σκέπης. Την Πέμπτη, 7 Σεπτεμβρίου, και ώρα 6.00 το απόγευμα, θα γίνει η υποδοχή της Εικόνας στην Παλατεία της Κοινότητας Ψιμολόφου και στη συνέχεια θα μεταφερθεί εν πομπή στον ιερό ναό Παναγίας Καθολικής Ψιμολόφου, όπου και θα παραμείνει για προσκύνηση μέχρι και το Σάββατο το μεσημέρι. Το απόγευμα του Σαββάτου, 9 Σεπτεμβρίου, και ώρα 6.30, το εικόνισμα θα μεταφερθεί στον ιερό ναό του Αποστόλου Ανδρέου και Πάντων των Ρώσων Αγίων, στον Περίβολο της Ιεράς Μητροπόλεως Ταμασού στο Επισκοπειό, όπου και θα παραμείνει για προσκύνημα μέχρι και την Κυριακή στις 10 η ώρα το βράδυ.

 

ΧΟΡΟΣΤΑΣΙΑ – ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΠΑΝΙΕΡΩΤΑΤΟΥ

Την Πέμπτη, 7 Σεπτεμβρίου, το εσπέρας, ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας θα χοροστατήσει κατά την ακολουθία του πανηγυρικού Εσπερινού και θα κηρύξει στον πανηγυρίζοντα ιερό ναό Παναγίας Καθολικής στη Ψιμολόφου. Την Παρακευή το πρωί ο Πανιερώτατος θα λειτουργήσει και κηρύξει στον πανηγυρίζοντα ιερό ναό Παναγίας στην Αγροκηπιά.

 

ΟΝΟΜΑΣΤΗΡΙΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΤΑΜΑΣΟΥ ΚΑΙ ΟΡΕΙΝΗΣ κ. ΗΣΑΪΟΥ

Την ερχόμενη Κυριακή, 10 Σεπτεμβρίου, εορτή του Οσίου Ησαΐου, του Κτίτορος της Ιεράς Μονής Κύκκου, άγει τα ονομαστήριά του ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας. Το Σάββατο, 9 Σεπτεμβρίου, και ώρα 7.00 το απόγευμα, θα τελεστεί Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός στον ιερό ναό του Αποστόλου Ανδρέου και Πάντων των Ρώσων Αγίων, στον περίβολο του Μητροπολιτικού Μεγάρου στο  Επισκοπειό, χοροστατούντος του εορτάζοντος Μητροπολίτου, ο οποίος και θα κηρύξει και τον θείο λόγο. Την Κυριακή το πρωί από τις 7.00 μέχρι τις 10.00, θα τελεστεί στον ίδιο ιερό ναό, πανηγυρικό Αρχιερατικό Συλλείτουργο, προϊσταμένου του Μητροπολίτου Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐου και συλλειτουργούντων άλλων Αρχιερέων.

Ο Πανιερώτατος, θα δεχθεί τις ευχές, με την ευκαιρία των ονομαστηρίων του, στο Μέγα Συνοδικό της Ιεράς Μητροπόλεως, την Κυριακή, από τις 10.30 π.μ. μέχρι τις 12.30 μ.μ. και το απόγευμα από τις 5.00 μ.μ. μέχρι τις 7.00 μ.μ. και επιθυμεί, όπως μη προσφερθούν προς τον ίδιο δώρα για τα ονομαστήριά του, και αντί δώρου, όποιος επιθυμεί, μπορεί να δώσει εισφορά για το φιλανθρωπικό έργο της Ιεράς Μητροπόλεως.

 

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ 10 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΤΑΜΑΣΟΥ ΚΑΙ ΟΡΕΙΝΗΣ

Συμπληρώνονται φέτος 10 χρόνια από την ανασύσταση της Ιεράς Μητροπόλεως Ταμασού και Ορεινής (2007- 2017). Με την ευκαιρία αυτή, η Ιερά Μητρόπολις Ταμασού και Ορεινής διοργανώνει την ερχόμενη Κυριακή, 10 Σεπτεμβρίου 2017 και ώρα 7.00 το βράδυ, Πανηγυρική Εορταστική Εκδήλωση στο θεατράκι, που βρίσκεται στον περίβολο του Μητροπολιτικού Μεγάρου στο Επισκοπειό. Στην Εκδήλωση, θα γίνει μια αναδρομή στο έργο της Μητροπόλεως κατά την πρώτη δεκαετία και στη συνέχεια θα παρουσιαστεί καλλιτεχνικό πρόγραμμα με παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια από διάφορα συγκροτήματα.

 

Ιερά Μητρόπολις Ταμασού και Ορεινής,

6 Σεπτεμβρίου 2017.

Print Friendly, PDF & Email

Share this post