Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου: Οι Κυθρεώτες εορτάζουν την Παγκόσμιον Ύψωσιν του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού, 13-14 Σεπτεμβρίου 2017.

Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου: Οι Κυθρεώτες εορτάζουν την Παγκόσμιον Ύψωσιν του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού, 13-14 Σεπτεμβρίου 2017.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου ανακοινώνει προς το Χριστεπώνυμο πλήρωμα ότι η Εκκλησιαστική Επιτροπή Τιμίου Σταυρού Χρυσίδας Κυθρέας, σε συνεργασία με τον Δήμο και όλα τα οργανωμένα σύνολα της Κυθρέας, προσκαλούν τους κυθρεώτες και όλους τους πιστούς στον εορτασμό της Παγκοσμίου Υψώσεως του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού, 13-14 Σεπτεμβρίου 2017.

Την Τετάρτη, 13 Σεπτεμβρίου 2017 και ώρα 6.00 μ.μ. θα τελεστεί Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Τιμίου Σταυρού στον Στρόβολο. Του Εσπερινού θα προστεί ο Επίσκοπος Μεσαορίας κ. Γρηγόριος.

Στο τέλος του Εσπερινού θα τελεστεί δέηση για ανεύρεση των αγνοουμένων και απελευθέρωση της πατρικής γης, καθώς και μνημόσυνα των προαπελθόντων πριν και μετά την Τουρκική Εισβολή του 1974.

Την Πέμπτη, ανήμερα της εορτής, 14 Σεπτεμβρίου 2017, θα τελεστεί Όρθρος και Θεία Λειτουργία στον ίδιο πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό προϊσταμένου της Αυτού Μακαριότητος του Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ. κ. Χρυσοστόμου Β΄.

 

Από την Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου και την Εκκλησιαστική Επιτροπή Τιμίου Σταυρού Χρυσίδας Κυθρέας

Print Friendly

Share this post