Αγιασμός απο τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου κ. Χρυσόστομο στο Παγκύπριο Γυμνάσιο επ΄ ευκαιρία της έναρξης του νέου σχολικού έτους

Αγιασμός απο τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου κ. Χρυσόστομο στο Παγκύπριο Γυμνάσιο επ΄ ευκαιρία της έναρξης του νέου σχολικού έτους

Η Α.Μ. ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου την Πέμπτη, 21 Σεπτεμβρίου 2017, τέλεσε τον καθιερωμένο Αγιασμό στο Παγκύπριο Γυμνάσιο με την ευκαιρία της έναρξης του νέου σχολικού έτους 2017-2018.

Ο Μακαριώτατος μετά την τέλεση του Αγιασμού, στο σύντομο λόγο του απηύθυνε ευχές και νουθεσίες προς τους μαθητές. Παρότρυνε τους μαθητές, τώρα που εισέρχονται και επίσημα στον αγωνιστικό στίβο για να πάρουν όλα εκείνα που τους χρειάζονται στην μαθητική του πορεία και ζωή, εκτός από γνώσεις να έχουν ήθος και αξίες, διότι ένας σωστός και ολοκληρωμένος άνθρωπος στην κοινωνία δεν μπορεί να είναι καταρτισμένος επιστημονικά και γνωσιολογικά  και ο χαρακτήρας του να μην συνοδεύεται από καλό ήθος και πανανθρώπινες αξίες.

Κάλεσε, επίσης, τους μαθητές να δώσουν το νεανικό σφρίγος που τους διακρίνει στα χέρια των καθηγητών τους και να πάρουν από τα χέρια τους την πολύτιμη πείρα, διαβεβαιώνοντάς τους ότι όλα όσα θα αποκομίσουν από τους διδασκάλους τους θα είναι ικανά και από απόψεως γνώσεως και από απόψεως ήθους να τους καταστήσουν ολοκληρωμένους ανθρώπους και σωστές προσωπικότητες μέσα στην κοινωνία, γι’ αυτό πρέπει να αξιοποιήσουν αυτό το διάστημα που βρίσκονται σ’ αυτές τις επάλξεις για μάθηση και πνευματική τελείωση.

Προέτρεψε, ακόμη, τα νέα παιδιά να βάζουν την ιθάκη τους πολύ ψηλά, λίγο πιο κάτω από το ανέφικτο αλλά πολύ πιο πάνω από το εφικτό, καταβάλλοντας όλες τους τις δυνάμεις, ώστε να αποκτήσουν τέτοια δυναμική που δεν θα έχουν να ζηλέψουν σε τίποτα τους άλλους λαούς της Ευρώπης.

Εν κατακλείδι, ο Μακαριώτατος, ευχήθηκε από καρδιάς καλή, εποικοδομητική, ευλογημένη και καρποφόρο σχολική χρονιά τόσο για τους μαθητές όσο και για τους καθηγητές του Παγκυπρίου Γυμνασίου.  

 

Διάκονος Μιχαήλ Νικολάου

IMG_2789

Print Friendly

Share this post