Η Α. Μ. ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. Χρυσόστομος χειροτόνησε νέο Διάκονο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής

Η Α. Μ. ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. Χρυσόστομος χειροτόνησε νέο Διάκονο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής

Με κάθε ιεροπρέπεια και μέσα σε ένα ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα, τελέστηκε η εις διάκονον χειροτονία του μοναχού Τριφυλλίου  από τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Νέας Ιουστινιανής και πάσης Κύπρου κ. κ. Χρυσόστομο, στον Ιερό ναό του Αγίου Πολυδώρου στο Καϊμακλί, την Κυριακή 8 Οκτωβρίου 2017.

Ανάμεσα στο εκκλησίασμα ήταν οι γονείς του νέου κληρικού, ο κ. Ιωάννης και η κα Χρυστάλλα Ονησιφόρου, ο αρχηγός της Αστυνομίας Κύπρου κ. Ζαχαρίας Χρυσοστόμου, ο κοινοτάρχης της κοινότητας Λυθροδόντα, κ. Λάμπρος Λουκά, ο Επιθεωρητής Θρησκευτικών Μέσης Εκπαίδευσης Δρ. Γεώργιος Κάκκουρας και άλλοι πιστοί που προσέτρεξαν  σε αυτή την ιδιαίτερη στιγμή του π. Τριφυλλίου, για να συμπροσευχηθούν ώστε η διακονία του νέου κληρικού να είναι κατά πάντα επιτυχής και θεάρεστη.

Ο νέος Διάκονος της Εκκλησίας, π. Τριφύλλιος, ο οποίος έλκει την καταγωγή του από την κοινότητα Λυθροδόντα και φέρει το όνομα του πολιούχου της Λευκωσίας, θα προσφέρει τις υπηρεσίες του στην Ιερά Αρχιεπισκοπή. Είναι πτυχιούχος της ελληνικής κλασσικής φιλολογίας του Α.Π.Θ.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο νεοχειροτονηθείς διάκονος δέχθηκε τις ευχές του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου, των κληρικών και του λαού.

Από το Γραφείο Ενημερώσεως και Επικοινωνίας της Εκκλησίας Κύπρου

 

Print Friendly

Share this post