Συνάντηση Μακαριωτάτου με τον Ηγούμενο της Μονής Οσίου Δαβίδ της Εύβοιας, 3 Οκτωβρίου 2017

Συνάντηση Μακαριωτάτου με τον Ηγούμενο της Μονής Οσίου Δαβίδ της Εύβοιας, 3 Οκτωβρίου 2017

Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου

δέχθηκε στην Ιερά Αρχιεπισκοπή τον Ηγούμενο της Μονής Οσίου Δαβίδ του εν Ευβοία

Την Τρίτη 3 Οκτωβρίου 2017, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομος είχε συνάντηση με τον Ηγούμενο της Μονής Οσίου Δαβίδ του εν Ευβοία, Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη κ. Γαβριήλ.

Στα πλαίσια της συναντήσεως, ο Ηγούμενος  π. Γαβριήλ κόμισε για προσκύνημα στην Ιερά Αρχιεπισκοπή τεμάχιο της τιμίας χειρός του Οσίου Δαβίδ του Γέροντος.

Ο Ηγούμενος π. Γαβριήλ βρισκόταν  στην Κύπρο με την ευκαιρία της ελεύσεως, για προσκύνημα από τους πιστούς της τιμίας Κάρας του Οσίου Δαβίδ του εν Ευβοία στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Λακατάμειας.

Ο κλήρος και ο λαός υποδέχθηκαν την Τιμία Κάρα του Οσίου Δαβίδ του Γέροντος το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2017 το εσπέρας στην είσοδο της Λακατάμειας και τοποθετήθηκε σε ειδικό διαμορφωμένο χώρο εντός του ιερού ναού της Αγίας Παρασκευής, όπου όλες τις ημέρες ετελούντο ιερές ακολουθίες με αποκορύφωμα τις δύο Λειτουργικές συνάξεις την Κυριακή 1η Οκτωβρίου προϊσταμένου του Επισκόπου Μεσαορίας κ. Γρηγορίου και την Κυριακή 8ηΟκτωβρίου 2017 προϊσταμένου του Επισκόπου Καρπασίας κ. Χριστοφόρου.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του Ιερού Λειψάνου του Οσίου Δαβίδ στην έδρα της Εκκλησίας της Κύπρου, την Ιερά Αρχιεπισκοπή, είχε την ευκαιρία το προσωπικό και άλλοι πιστοί που βρέθηκαν εκεί να προσκυνήσουν και να λάβουν την ευλογία του Αγίου.

Από το Γραφείο Ενημερώσεως και Επικοινωνίας

Ραφαήλ Μισιαούλης, πτ. Θεολόγος

_KS03996Φωτογραφίες: Αριστείδης Βικέτος

Print Friendly

Share this post