Ιερά Μητρόπολις Κωνσταντίας και Αμμοχώστου: Απαγόρευση φωτογραφίσεων γάμων σ’ εξωκλήσια

Ιερά Μητρόπολις Κωνσταντίας και Αμμοχώστου: Απαγόρευση φωτογραφίσεων γάμων σ’ εξωκλήσια

Στον απόηχο του σάλου που έχει ξεσπάσει από την άσεμνη φωτογράφηση ενός ζεύγους Βρετανών έξω από το εξωκλήσι της Αγίας Θέκλας, η Ιερά Μητρόπολη Κωνσταντίας Αμμοχώστου δείχνει αποφασισμένη να βάλει τα πράγματα σε τάξη, προχωρώντας, μάλιστα, σε απαγόρευση των γαμήλιων φωτογραφίσεων έξω από εξωκλήσια, ενώ το περιστατικό έχει καταγγελθεί και στον Γενικό Εισαγγελέα.

Σε σημερινή του αυστηρή επιστολή, την οποία αποστέλλει προς τους τέσσερις Δημάρχους της Μητροπολιτικής περιφέρειας Κωνσταντίας Αμμοχώστου, ο Μητροπολίτης Βασίλειος προειδοποιεί πως από τούδε και στο εξής θα λαμβάνονται δραστικά μέτρα για αποφυγή παρόμοιων περιστατικών.

Όπως αναφέρεται στην επιστολή, τους τελευταίους μήνες έχει λάβει ανησυχητικές διαστάσεις η τάση όπου ξένα ζευγάρια που τελούν πολιτικό γάμο στην Κύπρο, να κυκλοφορούν στο διαδίκτυο «γαμήλιες» φωτογραφίες με πρόστυχες σκηνές, με μία μάλιστα από αυτές να έχει τραβηχτεί έξω από το εξωκλήσι της Αγίας Θέκλας.

 

159e9cb7eaef10

 

Σε παρέμβασή του στην εκπομπή Μεσημέρι και Κάτι, ο Μητροπολίτης ανέφερε ότι η επιστολή προς Δήμους και Κοινότητες αναφέρει ότι απαγορεύονται οι φωτογραφίσεις έξω από ναούς και εξωκλήσια σε όσους συνάπτουν πολιτικούς γάμους.

Αίσχιστα πράγματα, χαρακτήρισε τις ενέργειες αυτές ο Πανιερώτατος, ο οποίος ανέφερε ότι απέστειλε σχετική επιστολή στη Νομική Υπηρεσία για παρέμβαση στο εν λόγω θέμα. «Δεν είναι ξέφραγο αμπέλι ο τόπος μας, είπε, και αυτό είναι κάτι που πρέπει να ξέρουν όσοι έρχονται εδώ», σημείωσε.

 

Πηγή:sigmalive.com

Print Friendly, PDF & Email

Share this post