Λαμπρός εορτασμός της μνήμης του Οσίου Θεράποντος του θαυματουργού, του εν Λυθροδόντα ασκήσαντος.

Λαμπρός εορτασμός της μνήμης του Οσίου Θεράποντος του θαυματουργού, του εν Λυθροδόντα ασκήσαντος.

Με κατάνυξη και  πάνδημη συμμετοχή ευσεβών χριστιανών η Ιερά Μητρόπολη Ταμασού και Ορεινής , και ιδιαίτερα η κοινότητα Λυθροδόντα, εόρτασαν και φέτος  την Μνήμη του Οσίου Θεράποντος του Θαυματουργού, στον τόπο όπου ο Όσιος έζησε και αγίασε  και για την  οποία καυχάται η κοινότητα Λυθροδόντα .

Το βράδυ της Κυριακής 29ης Οκτωβρίου 2017 τελέστηκε  στον Μεγαλοπρεπή ναό που κτίστηκε εις μνήμη του Οσίου, Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Τριμυθούντος κ.κ Βαρνάβα, με την συμμετοχή και  πολλών  άλλων Κληρικών

Στο τέλος του Εσπερινού ο Προϊστάμενος του ναού Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης κ. Νεκτάριος ευχαρίστησε  εκ μέρους του ιερατείου και της εκκλησιαστικής επιτροπής τον Σεβασμιότατο για την παρουσία του καθώς και όλους όσοι παραβρέθηκαν κατά την Εορτή των Αγίου μας.

Κλήρος και λαός, ατενίζοντας με συγκίνηση  την σεβάσμια εικόνα του Θαυματουργού Αγίου έψαλλαν με κατάνυξη  στον ταχυνόν θεραπευτήν και πάντων θερμόν προστάτην το  νέον κρουνό της Θείας Χάριτος.

Χωρίς πλούτη έζησε  ο Όσιος Θεράποντας , πλούσιος όμως στην προσευχή , την καρτερία, την ταπείνωση, τη σκληραγωγία και τη νήψη, έγινε πνευματοφόρος και σημειοφόρος της Θείας Χάριτος.

Στο  τέλος της ακολουθίας  με πολλή κατάνυξη ,έγινε λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας του Οσίου γύρω από τον περικαλλή ναό και πλήθος πιστών είχαν την ευκαιρία να περάσουν κάτω από την εικόνα.

Το πρωΐ της  Δευτέρας 30 Οκτωβρίου 2017, ανήμερα της Εορτής του Οσίου, ο  Θεοφιλέστατος επίσκοπος Μεσαορίας κ. κ. Γρηγόριος χοροστάτησε κατά τον Όρθρο και στη συνέχεια προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας όπου και  κήρυξε το Θείο  Λόγο.  Στην ομιλία του ο Θεοφιλέστατος τόνισε την οικουμενικότητα του Οσίου Θεράποντος  και τόνισε τη σημασία και την αξία της συμμετοχής μας στον κατεξοχήν μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας.

Κατάμεστος ήταν ο ναός και πάλι από την κοσμοσυροή από όλα τα μέρη της Κύπρου αποδεικνύοντας τη μεγάλη αγάπη του κόσμου προς τον Όσιο.

Το απόγευμα της ίδιας μέρας τελέστηκε παράκληση στον Όσιο στην παρουσία χιλιάδων πιστών που κατέκλυσαν τον παλαιό ναό του Οσίου όπου ευρίσκεται το σπήλαιο όπου ασκήτεψε και ευρέθη το τίμιο λείψανο Του.

Πηγή:osiostherapon.wordpress.com

Print Friendly, PDF & Email

Share this post