Πανηγυρικός εορτασμός της μνήμης του Αγίου Δημητριανού Επισκόπου Κυθρέας (5-6 Νοεμβρίου 2017)

Πανηγυρικός εορτασμός της μνήμης του Αγίου Δημητριανού Επισκόπου Κυθρέας (5-6 Νοεμβρίου 2017)

Ανακοίνωση πρόσκληση

Η Ιερά Αρχιεπισκοπή ανακοινώνει ότι οι εκτοπισμένοι της Κωμοπόλεως Κυθρέας και των περιχώρων, καθώς και οι πρόσφυγες της Ομορφίτας, ημικατεχόμενο προάστιο της Λευκωσίας, εορτάζουν τη μνήμη του Μεγάλου Ιεράρχου και προστάτου των προσφύγων, Αγίου Δημητριανού Επισκόπου Κυθρέας και καλούν τους πιστούς να συμμετάσχουν στην πανήγυρη.

Την Κυριακή, 5 Νοεμβρίου 2017, ώρα 04.30 μ.μ. θα τελεστεί Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός στον παλαιό ναό της Παλλουριώτισσας,  ιερός ναός Εισοδίων της Θεοτόκου, προϊσταμένου του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Μεσαορίας κ. Γρηγορίου. Στην ενορία της Παναγίας Παλλουριωτίσσης φυλάσσεται τεμάχιο του ιερού Λειψάνου του Αγίου Δημητριανού, η αλυσίδα του Αγίου, καθώς και η εικόνα της Παναγίας Χαρδακιωτίσσης.

Το ίδιο απόγευμα, 5 Νοεμβρίου 2017, ώρα 06.00, θα τελεστεί Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός στο χώρο του Προσφυγικού Σωματείου Ομορφίτας, όπου υπάρχει Προσκυνητάρι του Αγίου Δημητριανού.

Το πρωί της Δευτέρας, 6 Νοεμβρίου, ανήμερα της εορτής, θα τελεστεί Όρθρος και Θεία Λειτουργία στον παλαιό ναό της Παλλουριώτισσας,  ιερός ναός Εισοδίων της Θεοτόκου, προϊσταμένου του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Μεσαορίας κ. Γρηγορίου.

Να σημειωθεί ότι η Ομορφίτα, ημικατεχόμενο προάστιο της Λευκωσίας, έχει μεγαλοπρεπή ναό του  Αγίου Δημητριανού Επισκόπου Κυθρέας, ο οποίος βρίσκεται εντός στρατιωτικής ζώνης.

Από την Ιερά Αρχιεπισκοπή, για τις Εκκλησιαστικές Επιτροπές Κυθρέας και Ομορφίτας.

Print Friendly, PDF & Email

Share this post