Χαιρετισμός του Επισκόπου Μεσαορίας κ. Γρηγορίου στην 15η Τελετή Βράβευσης Ατόμων με Απώλεια Ακοής Πέμπτη, 23 Νοεμβρίου 2017

Χαιρετισμός του Επισκόπου Μεσαορίας κ. Γρηγορίου στην 15η Τελετή Βράβευσης Ατόμων με Απώλεια Ακοής Πέμπτη, 23 Νοεμβρίου 2017

 

 

Ευχαριστώ πολύ για την ευγενή πρόσκλησή σας όπως παραστώ και απευθύνω χαιρετισμό εκ μέρους του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ.κ. Χρυσοστόμου,  με την ευκαιρία της διοργάνωσης της 15ης Τελετής Βράβευσης Ατόμων με Απώλεια Ακοής τα οποία έχουν διακριθεί στους τομείς της Εκπαίδευσης, του Αθλητισμού και των Τεχνών. Η Εκκλησία παντού και πάντοτε χαίρεται τα καλά έργα και τους αγώνες  των παιδιών της και ως στοργική μητέρα προσεύχεται γι’ αυτά.

Η Εκκλησία, στο πλαίσιο της κοινωνικής δράσης της, εφαρμόζει την Ευαγγελική εντολή της Αγάπης, όπως μας τη δίδαξε και την εφάρμοσε ο ίδιος ο Κύριος μας Ιησούς Χριστός.  Έτσι, πάντοτε η Εκκλησία της Κύπρου υπήρξε πρωτοπόρος στην εφαρμογή της εντολής αυτής, στηρίζοντας ποικιλότροπα όσες κοινωνικές ομάδες απευθύνονται σ’ αυτή ζητώντας τη συμπαράσταση και την αρωγή της.  Γι’ αυτό και ο Κυπριακός λαός προσβλέπει σ’ αυτή ως Μητέρα Εκκλησία.

Σε μια εποχή που οι μεταβολές στην κοινωνία και την τεχνολογία γίνονται με πολύ γρήγορο ρυθμό, καλούμαστε όλοι από τη θέση προσφοράς μας, με βάση τις πανανθρώπινες αξίες, να δώσουμε νόημα ζωής, ώστε με χαρά, αισιοδοξία, αγάπη, αυτοπεποίθηση, αυτοσεβασμό και  αλληλοσεβασμό να κινηθούν οι νέοι άνθρωποι στον ορθό δρόμο.

Συγχαίρουμε τα παιδιά τα οποία έχουν διακριθεί στους τομείς της Εκπαίδευσης, του Αθλητισμού και των Τεχνών και ευχόμαστε να αξιοποιήσουν στο μέγιστο δυνατό βαθμό το ταλέντο τους, για να είναι χρήσιμα και παραγωγικά άτομα στην κοινωνία. Επίσης, συγχαίρουμε τη Διευθύντρια της Σχολής, κ. Έλση Πράις,  τους διδάσκοντες και όλο το προσωπικό της Σχολής για το υψηλό επίπεδο του έργου προσφοράς τους, που με τόσο ζήλο και αγάπη επιτελούν. Ταυτόχρονα, συγχαίρουμε  και τους γονείς των παιδιών για το ενδιαφέρον, την έγνοια και τη θέλησή τους να τα προετοιμάσουν κατάλληλα σε  συνεργασία με τη Σχολή, για να επιτυγχάνεται η όσο το δυνατό πιο αποτελεσματική και παραγωγική  λειτουργία της και τα παιδιά να είναι έτοιμα να συμβάλουν κι αυτά στην πρόοδο της κοινωνίας του αύριο. Η Εκκλησία είναι πάντοτε έτοιμη, σε συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους παράγοντες, να συμβάλει ηθικά και πρακτικά στην πρόοδο των παιδιών και εν γένει του κάθε ανθρώπου.

Σας μεταφέρουμε τις εγκάρδιες ευχές και την πατρική αγάπη του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ. Χρυσοστόμου, ο οποίος προσεύχεται ο Κύριος μας να ευλογεί τις προσπάθειες και τους ευγενικούς στόχους και προσδοκίες των γονέων και κηδεμόνων, καθώς και των διδασκάλων και των μαθητών της ενταύθα Σχολής μας.

Σας ευχαριστώ.

Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου,

23 Νοεμβρίου 2017.

Μετά πολλών ευχών

Επίσκοπος Μεσαορίας Γρηγόριος

Δείτε Επίσης: Ομιλία μαθητή Γιώργου Κουζάλη στην 15η Τελετή Βράβευσης Ατόμων με Απώλεια Ακοής Πέμπτη, 23 Νοεμβρίου 2017

 

Print Friendly, PDF & Email

Share this post