Λαμπρός Εορτασμός του Αγίου Αποστόλου Ανδρέου του Πρωτοκλήτου στο Συνοικισμό Στρόβολος 3

Λαμπρός Εορτασμός του Αγίου Αποστόλου Ανδρέου του Πρωτοκλήτου στο Συνοικισμό Στρόβολος 3

Το εσπέρας της Τετάρτης 29 Νοεμβρίου 2017 παραμονή της εορτής, τελέσθηκε Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Μεσαορίας κ. Γρηγορίου. Ο ιερός ναός του Αποστόλου Ανδρέου στον Συνοικισμό Στρόβολος 3, ήταν κατάμεστος από το πλήθος των πιστών που προσέτρεξε να προσευχηθεί στον πρώτο κατὰ τὴν κλήση Απόστολο της Εκκλησίας. Μεταξύ αυτών που παρέστησαν ήταν ο Δήμαρχος Στροβόλου, ο Κοινοτάρχης και οι Εκκλησιαστικοί Επίτροποι και άλλοι εκτοπισμένοι της ενορίας Αποστόλου Ανδρέου Νεαπόλεως-Κωνσταντίας της κατεχόμενης Λευκωσίας.

Το πρωί της Πέμπτης 30ης Νοεμβρίου, τελέσθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ.κ. Χρυσοστόμου του Β΄, στον ίδιο πανηγυρίζοντα Ναό.

Οι πιστοί κατέκλυσαν κυριολεκτικά από πολύ νωρίς τον Ναό του του Αποστόλου Ανδρέου στον Συνοικισμό Στρόβολος 3. Προσήλθαν στη χάρη του Αποστόλου Ανδρέου.

Κατά την Θεία Λειτουργία ο Μακαριώτατος κήρυξε τον θείο Λόγο, αναφερθείς στον βίο του αγίου Αποστόλου Ανδρέου του Πρωτοκλήτου και στον αυθορμητισμό του χαρακτήρα του, καθώς και στην ομολογία ότι «Ευρήκαμεν τον Μεσσίαν» (Ιωάν. 1, 42).

Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. Χρυσόστομος, τόνισε μεταξύ άλλων την μεγάλη ευλάβεια όλου του κυπριακού λαού προς τον Απόστολο Ανδρέα, γεγονός που το επιβεβαιώνει και η μεγάλη Ιερά Μονή του που τελεί επί του παρόντος σε τουρκική κατοχή. 

Ο Μακαριώτατος Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Κύπρου εξέφρασε την ευχή να αξιωθεί ο κυπριακός ελληνισμός να εορτάσει σύντομα σε συνθήκες ελευθερίας την μνήμη του Αγίου Αποστόλου Ανδρέου σε όλες τις εκκλησίες και τα βουβά, για 43 και πλέον χρόνια, καμπαναριά της Κύπρου να ηχήσουν και πάλι χαρμόσυνα».

 

Print Friendly

Share this post