Ο Αρμένιος Πατριάρχης κ. Αράμ Α΄επισκέφθηκε την Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου

Ο Αρμένιος Πατριάρχης κ. Αράμ Α΄επισκέφθηκε την Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου

Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. Χρυσόστομος, τη Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2017, δέχθηκε στην Ιερά Αρχιεπισκοπή τον Προκαθήμενο του Αρμενικού Πατριαρχείου του Μεγάλου Οίκου της Κιλικίας, Καθολικό κ. Αράμ Α΄, ο οποίος έφθασε στην Κύπρο στο πλαίσιο της επίσκεψής του και της επικοινωνίας του με τους Αρμενίους της Κύπρου.

Ο Μακαριώτατος δέχθηκε τον Αρμένιο Πατριάρχη κ. Αράμ Α΄ με τη συνοδεία του, μεταξύ των οποίων ήταν ο Αρχιεπίσκοπος των Αρμενίων της Κύπρου, κ. Χόρεν Τογραματζιάν, και ο βουλευτής της θρησκευτικής ομάδας των Αρμενίων Κύπρου, κ. Μαχτεσιάν Βαρτκές, και συζήτησαν για τις σοβαρές εξελίξεις των ημερών αυτών στο χώρο της Μέσης Ανατολής, αλλά και για την ανάγκη συνεργασίας των Εκκλησιών για την απάμβλυνση των προβλημάτων στις δεινοπαθούσες από τον πόλεμο περιοχές και την ανακούφιση των δοκιμαζομένων αδελφών μας.

Μετά την παράθεση παραδοσιακού κεράσματος, έγινε ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων και ευχών, ανάμεσα στους δύο εκκλησιαστικούς ηγέτες, με την ευκαιρία των επικείμενων εορτών.

 

Από το Γραφείο Διεκκλησιαστικών Σχέσεων της Εκκλησίας της Κύπρου

Print Friendly, PDF & Email

Share this post