Χειροτονία νέου Διακόνου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου από τον Μακαριώτατο (16 Δεκεμβρίου 2017)

Χειροτονία νέου Διακόνου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου από τον Μακαριώτατο (16 Δεκεμβρίου 2017)

Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. κ. Χρυσόστομος Β΄, συμπαραστατούμενος από τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Καρπασίας κ. Χριστοφόρο, το Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2017, λειτούργησε και κήρυξε στον ιερό ναό Αγίας Βαρβάρας, στο Καϊμακλί Λευκωσίας.

Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, μέσα σε πνευματική κατάνυξη και εκκλησιαστική λαμπρότητα, χειροτόνησε σε Διάκονο τον π. Χρύση Σαββίδη, έγγαμο, πατέρα τριών παιδιών, απόφοιτο Σχολής Πληροφορικής, ο οποίος θα διακονεί στην ενορία του Καϊμακλίου.

Ο Μακαριώτατος στην ομιλία του τόνισε την αξία του έργου του κληρικού στο σύγχρονο κόσμο, επισημαίνοντας ότι ο νεοχειροτονηθείς Διάκονος Χρύσης Σαββίδης, προετοιμάστηκε από μικρή ηλικία μέσα σε οικογενειακό πνευματικό περιβάλλον, για να φθάσει σήμερα με απλότητα και ταπείνωση να καταξιώνεται της χάριτος και της ευλογίας του Παναγίου Πνεύματος και να εισέρχεται στις τάξεις του ιερού κλήρου.

Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος, εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι ο Διάκονος Χρύσης, προσέρχεται στα Άγια των Αγίων με πλήρη συνείδηση στο έργο της διακονίας στην Εκκλησία και της προσφοράς προς τον άνθρωπο μέσα στο σύγχρονο κόσμο.

Ο νέος διάκονος, μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας δέχθηκε τις ευχές των παρευρισκομένων, οι οποίοι ευχήθηκαν υγεία, δύναμη και καλή διακονία ενώπιον του ιερού Θυσιαστηρίου προς δόξα Θεού και επ’ αγαθώ της Αγιωτάτης Αποστολικής Εκκλησίας της Κύπρου.

Διάκονος π. Τριφύλλιος Ονησιφόρου

Print Friendly, PDF & Email

Share this post