Κοπή Βασιλόπιτας στην Θεολογική Σχολή Εκκλησίας Κύπρου, στον Τηλεοπτικό Σταθμό TVONE και στην Αντιπροσωπεία Αυτοκινήτων Χρ. Πηλακούτας (16 Ιανουαρίου 2018)

Κοπή Βασιλόπιτας στην Θεολογική Σχολή Εκκλησίας Κύπρου, στον Τηλεοπτικό Σταθμό TVONE και στην Αντιπροσωπεία Αυτοκινήτων Χρ. Πηλακούτας (16 Ιανουαρίου 2018)

ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ Char. Pilakoutas Ltd

Στα γραφεία της Αντιπροσωπείας Αυτοκινήτων Χρ. Πηλακούτας μετέβη σήμερα το πρωί ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομος, προκειμένου να τελέσει τον αγιασμό με την ευκαιρία της έλευσης του νέου έτους για το προσωπικό της Εταιρείας. Με ιδιαίτερη χαρά χαιρέτισε την μακρόχρονη παρουσία της Εταιρείας στην Κύπρο, γεγονός που το οφείλει στη σκληρή δουλειά όλων των στελεχών της καθ’ όλα αυτά τα έτη. «Πρέπει να παίρνεις τις σωστές αποφάσεις την κατάλληλη στιγμή. Να είσαι σεμνός όταν πετυχαίνεις τους στόχους σου και να προσπαθείς συνεχώς να εξελίσσεσαι», τόνισε ο Μακαριώτατος. Η Char. Pilakoutas Ltd αποτελεί τον αρχαιότερο διανομέα αυτοκινήτων της BMW στον κόσμο. Είναι επίσης, επίσημος αντιπρόσωπος των Land Rover, Jaguar και Nissan στην Κύπρο.

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ TVONE KAI ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟΣ «Ο ΛΟΓΟΣ»

Την τελετή κοπής της Βασιλόπιτας του τηλεοπτικού σταθμού TVONE και του ραδιοφώνου «Ο ΛΟΓΟΣ» πραγματοποίησε επίσης ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. Χρυσόστομος, το μεσημέρι της Τρίτης 16 Ιανουαρίου 2017, στις εγκαταστάσεις τους στον Αρχάγγελο Λευκωσίας. Ο Μακαριώτατος, ευλόγησε αρχικά την πρωτοχρονιάτικη βασιλόπιτα στις εγκαταστάσεις του τηλεοπτικού σταθμού και ευχήθηκε κάθε καλό για το νέο έτος σε όλα τα στελέχη και τους εργαζομένους.

Στη συνέχεια, στον κεντρικό προθάλαμο του κτηρίου, και με την παρουσία όλων των στελεχών και υπαλλήλων τόσο του τηλεοπτικού όσο και του ραδιοφωνικού σταθμού, καθώς επίσης και πολλών πολιτικών προσώπων της Κύπρου, ευλόγησε την παραδοσιακή βασιλόπιτα, ευχόμενος προς όλους προσωπική ευτυχία και προκοπή. Απευθυνόμενος προς τους πολιτικούς, επισήμανε ότι η πρόοδος στο νησί μας οφείλεται κατά κύριο λόγο στον εργατικό και βαθιά πιστό λαό της, ανεξάρτητα με το ποιος θα διοικεί το τιμόνι της Κυβέρνησης. Γεγονός που το έχει αποδείξει ο Κυπριακός λαός πάμπολλες φορές, από τον καιρό της τουρκικής εισβολής, που ο μισός περίπου ελληνισμός της Κύπρου αναγκάσθηκε να προσφυγοποιηθεί, και σε μικρό χρονικό διάστημα κατάφερε να αποκατασταθεί και να ευημερήσει. «Με την μεταξύ μας αγάπη μόνο θα καταφέρουμε να πετύχουμε ως άνθρωποι», κατέληξε ο Μακαριώτατος.

ΘΕΟΛΟΓΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΚΥΠΡΟΥ

Νωρίς το απόγευμα της ίδιας μέρας, ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομος μετέβη στη Θεολογική Σχολή της Εκκλησίας Κύπρου όπου τέλεσε τον αγιασμό και ευλόγησε την Πρωτοχρονιάτικη Βασιλόπιτα, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Σχολής.

Ο Μακαριώτατος, με ιδιαίτερη συγκίνηση απευθυνόμενος προς τους καθηγητές της Σχολής αλλά και τους σπουδαστές της ιεράς επιστήμης, οι οποίοι φέτος ανέρχονται στους 43, εξέφρασε την ικανοποίησή του, καθότι οι οραματισμοί της Εκκλησίας της Κύπρου για τη δημιουργία μίας ολοκληρωμένης Θεολογικής Σχολής στην Κύπρο, έχουν υλοποιηθεί.

Στη Σχολή, κάτω από βλέμμα της Εκκλησίας συνυπάρχει επιστημονική μόρφωση και ιεροπρεπής βίος ενώ προάγει την καλλιέργεια της κριτικής σκέψης. Η Εκκλησία, ανέφερε, περιμένει από τους αυριανούς θεολόγους να δώσουν εκείνη τη σπίθα που θα γίνει πυρκαγιά στις καρδιές των ανθρώπων για να συναντήσουν τον Χριστό, να αποδείξουν ότι η Εκκλησία δεν είναι μουσείο όπου φυλάγονται θησαυροί, δεν είναι μια ιδεολογία ανάμεσα στις πολλές, αλλά είναι η οικογένειά μας, ο χώρος μας που μας περιμένει.

Ιεροδ. Τριφυλλίου Ονησιφόρου,

Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου

Print Friendly, PDF & Email

Share this post