Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου στην Ιερά Μητρόπολη Ηλείας

Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου στην Ιερά Μητρόπολη Ηλείας

Ξεκίνησε την Τετάρτη, 17 Ιανουαρίου 2018, η εξαήμερη επίσκεψη του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ.κ. Χρυσοστόμου στην Ι.Μ. Ηλείας. Στο πρόγραμμα του Προκαθήμενου της Εκκλησίας της Κύπρου –που επισκέπτεται τον νομό προσκεκλημένος του Μητροπολίτη Ηλείας κ. Γερμανού- περιλαμβάνονται επισκέψεις σε ιερούς ναούς και ιστορικές μονές.

Για σήμερα Τετάρτη, από τις 6 έως τις 8 μ.μ., ο Μακαριώτατος θα χοροστατήσει στην Ακολουθία του Μεγάλου Εσπερινού στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου στον Πύργο.

Αύριο, Πέμπτη 18 Ιανουαρίου,  ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος από τις 7.45 – 11.00 π.μ. θα συμμετάσχει στην Πολυαρχιερατική θεία Λειτουργία στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Αμαλιάδας, Πολιούχου της.

Επίσης, στις 7 μ.μ. στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο θα πραγματοποιηθεί ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πύργου όπου στον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου θα απονεμηθεί το χρυσό κλειδί της πόλης, η ύψιστη τιμή του  Δήμου.

*******************************************

Μεγάλος Εσπερινός στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου στον Πύργο.

Πανηγυρικός αρχιερατικός εσπερινός τελέσθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου στον Πύργο, προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Κύπρου Χρυσοστόμου που κατέφθασε χθες στη Ηλεία όπου και θα παραμείνει μέχρι και την Κυριακή, προκειμένου να τιμήσει όσους βοήθησαν τα προσφυγόπουλα πριν από 44 χρόνια. Μεγάλη ήταν η συμμετοχή του κόσμου που βρέθηκε στο ναό για να ασπαστεί την εικόνα του Αγίου και να δει από κοντά τον Αρχιεπίσκοπο, ενώ ηχηρή ήταν η απουσία εκπροσώπων της δημοτικής και περιφερειακής αρχής.

Από νωρίς ο κόσμος συγκεντρώθηκε στην εκκλησία του Αγίου Αθανασίου όπου στις 6 το απόγευμα ξεκίνησε ο εσπερινός. Τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Χρυσόστομο, συνόδευσαν ο Μητροπολίτης Ηλείας Γερμανός, ο Μητροπολίτης Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού Δανιήλ και ο επίσκοπος Μεσαορίας Γρηγόριος.

Ο Μακαριώτατος στο λόγο του ευχαρίστησε για τη φιλοξενία των 455 παιδιών το 1974 και για όλη την αγάπη και συμπαράσταση που έδειξε η Μητρόπολις Ηλείας προς τον Κυπριακό λαό εκείνες τις τραγικές εποχές.

Πηγή:patrisnews.com

Print Friendly, PDF & Email

Share this post