Έφθασε ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κώστας Καδής στην Ιερά Μητρόπολη Ηλείας

Έφθασε ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κώστας Καδής στην Ιερά Μητρόπολη Ηλείας

Το μεσημέρι του Σαββάτου 20 Ιανουαρίου 2018, έφθασε στην Ηλεία ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κώστας Καδής.

Η επίσκεψη του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού στην Ιερά Μητρόπολη Ηλείας εντάσσεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων ευγνωμοσύνης στους Ηλείους αδελφούς για τη φιλοξενία 415 παιδιών το 1974 σε οικογένειες και Ίδρύματα.

Το απόγευμα υποδέχθηκε τον κ. Υπουργό ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ηλείας κ. Γερμανός, παρουσία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ. Χρυσοστόμου, στην Ιερά Μητρόπολη.
Αποκορύφωμα των εκδηλώσεων για τη φιλοξενία των προσφυγόπουλων το 1974, θα είναι η Θεία Λειτουργία που θα τελεστεί αύριο Κυριακή, 21 Ιανουαρίου 2018, στο Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου Πύργου.
Επίσης, στο τέλος της Θείας Λειτουργίας θα τελεστούν Ιερά Μνημόσυνα του αειμνήστου Μητροπολίτου Ηλείας κυρού Αθανασίου.

Της Θείας Λειτουργίας και του μνημοσύνου θα προστεί η Α. Μ. ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. κ. Χρυσόστομος συμπαραστατούμενος από τον Ποιμενάρχη της Επαρχίας, Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ηλείας κ. Γερμανό, και τους Θεοφιλεστάτους Επισκόπους Ωλένης κ. Αθανάσιο και Μεσαορίας κ. Γρηγόριο.
Σύντομες ομιλίες θα κάνουν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ηλείας κ. Γερμανός, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. Χρυσόστομος, ο Έντιμος Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Κώστας Καδής και ένας ομιλητής εκ των τότε παιδιών.
Το μεσημέρι της Κυριακής ο Σεβασμιώτατος θα παραθέσει γεύμα προς τιμήν του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου και του κ. Υπουργού και θα παρακαθήσουν όλοι εκ των παιδιών του 1974 που έφθασαν στην Ηλεία από την Κύπρο.
Από το Γραφείο Ενημερώσεως και Επικοινωνίας της Εκκλησίας της Κύπρου
Print Friendly, PDF & Email

Share this post