Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου επισκέφθηκε την Ιερά Μονή Παναγίας Σκαφιδιάς (20 Ιανουαρίου 2018)

Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου επισκέφθηκε την Ιερά Μονή Παναγίας Σκαφιδιάς (20 Ιανουαρίου 2018)

Την Ιερά Μονή Παναγίας Σκαφιδιάς επισκέφθηκαν ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. Χρυσόστομος και ο Έντιμος Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κώστας Καδής, συνοδευόμενοι από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ηλείας κ. Γερμανό αργά το απόγευμα του Σαββάτου 20 Ιανουαρίου 2018.

Στα Προπύλαια της Μονής υποδέχθηκε τους υψηλούς προσκεκλημένους η Καθηγουμένη Μακαρία, αδελφότητα της Μονής και πλήθος προσκυνητών που έσπευσαν να λάβουν τις ευλογίες του Προκαθημένου της Αυτοκεφάλου Εκκλησίας της Κύπρου.
 
Μετά τη δέηση στο Καθολικό της Μονής προσφώνησε ο Άγιος Ηλείας, ο οποίος καλωσόρισε τον Μακαριώτατο, τον οποίο ευχαρίστησε ακόμη μία φορά για την αποδοχή της πρόσκλησης και τη μεγάλη σημασία της παρουσίας του αυτές τις ημέρες ανάμεσά μας.
 
Απευθυνόμενος στον Μακαριώτατο του είπε χαρακτηριστικά ότι, μάς διδάσκετε με τη σοφία και την εμπειρία σας.
 
Ακολούθως, ο Μακαριώτατος ευχαρίστησε το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ηλείας για την ευκαιρία που του πρόσφερε αυτές τις μέρες να γνωρίσει τα Μοναστήρια της Μητροπολιτικής περιφέρειας, καθώς και την Καθηγούμενη Μακαρία για την υποδοχή και τη φιλοξενία.
 
Επισήμανε το σπουδαίο έργο που επιτελούν τα Μοναστήρια μας. Προέτρεψε την Καθηγουμένη και τις αδελφές, συντονισμένα με τον Ιερέα της Μονής, να ενισχύουν και να παρηγορούν τους προσκυνητές, σύμφωνα με την Παράδοση της Αγίας μας Ορθοδόξου Εκκλησίας.
 
Να έχουν τη βεβαιότητα ότι στο ιερό τους έργο θα τους ενισχύει ο Πανάγιος Τριαδικός Θεός και η Θεοτόκος, έφορος και προστάτης της Ιεράς Μονής.
 
Με την ευκαιρία της Προσκυνηματικής επίσκεψης ο Μακαριώτατος προσέφερε μυρωδοχείο ασημένιο κυπριακής τέχνης, για την υποδοχή των ξένων που προσέρχονται ως προσκυνητές στη χάρη της Παναγίας της Σκαφιδιάς.
 
Κατόπιν, κατά τη διάρκεια του μοναστηριακού κεράσματος, η Αγία Καθηγουμένη προσέφερε στον Μακαριώτατο, στον κ. Υπουργό και σε όλη τη συνοδεία τους το ιερό Εικόνισμα της Θεοτόκου, ως ευλογία της Ιεράς Μονής.
 
Από το Γραφείο Ενημερώσεως και Επικοινωνίας της Εκκλησίας Κύπρου

Share this post